Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναπόφευκτη μια τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, εκτιμά ο νέος αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ
  • [02] Στα 500 ευρώ το όριο των επιταγών, για οφειλές προς το Δημόσιο
  • [03] Σε λευκό κλοιό οι περισσότερες περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας
  • [04] Συνέχεια αποκαλύψεων στους κόλπους της Εκκλησίας
  • [05] Παραγραφή «ως και 100%» των χρεών των φτωχών χωρών υπόσχεται η G7

  • [01] Αναπόφευκτη μια τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, εκτιμά ο νέος αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ

    Ο νέος αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, σερ Ίαν Μπλερ, θεωρεί "αναπόφευκτο" ότι η τρομοκρατική οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν θα επιχειρήσει να εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον του Λονδίνου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα "Ντέιλι Τέλεγκραφ".

    "Είναι αναπόφευκτο πως οι τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα θα προσπαθήσουν να διαπράξουν κάποια βαρβαρότητα στο Λονδίνο", είπε ο 51χρονος Μπλερ ο οποίος την περασμένη Τρίτη διαδέχτηκε στη θέση του αρχηγού της βρετανικής αστυνομίας τον Τζον Στίβενς που είχε εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες.

    "Το ξέρω επειδή ήδη το προσπάθησαν. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε αν είναι αναπόφευκτη η επιτυχία τους" πρόσθεσε.

    Η οργάνωση Αλ Κάιντα θεωρείται από τη βρετανική κυβέρνηση ως "η σημαντικότερη τρομοκρατική απειλή" για τη χώρα.

    Εκτός από την αστυνόμευση του Λονδίνου η Σκότλαντ Γιαρντ είναι υπεύθυνη και για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Βρετανία.

    Ο νέος αρχηγός τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ταυτοτήτων για τους Βρετανούς, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθούσαν στην αναγνώριση των υπόπτων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Δήλωσε επίσης ότι στις δίκες των τρομοκρατών θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, ως αποδεικτικά στοιχεία, οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους.

    [02] Στα 500 ευρώ το όριο των επιταγών, για οφειλές προς το Δημόσιο

    Αυξάνεται στα 500 ευρώ το όριο πάνω από το οποίο οι οφειλές προς το Δημόσιο θα καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζα προκειμένου να υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών και να εξασφαλισθεί η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά την πληρωμή των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο. Η απόφαση ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου 2005.

    Ειδικότερα στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι οφειλές προς το Δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία από εταιρίες ή ενώσεις προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιτήδευμα, κατά τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές, εφόσον το προς καταβολή ανά ημέρα ποσό σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) υπερβαίνει συνολικά τα πεντακόσια (500) ευρώ.

    Τα λοιπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις της ανωτέρω παραγράφου, καταβάλλουν τις από οποιαδήποτε αιτία οφειλές τους προς το Δημόσιο υποχρεωτικά με επιταγές, εφόσον το προς καταβολή, ανά ημέρα, ποσό σε Δ.Ο.Υ. υπερβαίνει συνολικά τα 1.000 ευρώ.

    [03] Σε λευκό κλοιό οι περισσότερες περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας

    Σε λευκό κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται όλη η χώρα, λόγω του πυκνού χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες και εξακολουθεί να πέφτει σε αρκετά σημεία.

    Με αλυσίδες λόγω του παγετού διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορισμένα σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στην βόρεια Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί από το 10ο χιλιόμετρο του δρόμου Άρνισσας - χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα, στο νομό Πέλλας, από τη Νάουσα και τη Βέροια προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα του Βερμίου, στους δρόμους Βέροιας - Δασκίου και Βέροιας - Κυψέλης, στο σημείο Θεσσαλονίκης - Αρναίας μέσω Χολομώντα, και σ΄όλη την υπόλοιπη βόρεια και κεντρική Χαλκιδική.

    Αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται σ΄ολόκληρο το ορεινό οδικό επαρχιακό δίκτυο των νομών Καστοριάς, Γρεβενών και Κοζάνης, στην Φλώρινα στους επαρχιακούς δρόμους προς Βίγλα και Βίτσι, Καστοριάς - Φλώρινας, Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών.

    Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η οδός Φυλής-Δερβενοχωρίων μετά τη μονή Κλειστών.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στους δρόμους από Μαλακάσα για Άγιο Μερκούριο, για Μαρκόπουλο Ωρωπό και για Σκάλα Ωρωπού και από Καπανδρίτη για Βαρνάβα, Κάλαμο και Αμφιάρειο.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένουν αποκλεισμένα πέντε χωριά στο νομό Ιωαννίνων, δύο στο νομό Ευρυτανίας, τέσσερα στο νομό Ηλείας, έντεκα στην Ορεστιάδα και όλη η περιοχή του βόρειου Έβρου.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στο νομό Έβρου, και σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας.

    Επίσης υπήρχαν διακοπές στην κυκλοφορία στην επαρχία Αγιάς στη Λάρισα, σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Ευρυτανίας και στο ορεινό τμήμα της Εύβοιας καθώς και στη Φθιώτιδα από την Αμφίκλεια προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

    Στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας στο 28,8 χλμ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν επίσης σε όλο σχεδόν το ορεινό δίκτυο της χώρας.

    Από το πρωί ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και τα μηχανήματα των νομαρχιών δουλεύουν πυρετωδώς γι`αυτό το λόγο τα προβλήματα αποκαθίστανται σταδιακά.

    [04] Συνέχεια αποκαλύψεων στους κόλπους της Εκκλησίας

    Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει πλέον οι αποκαλύψεις για τα κρούσματα διαφθοράς τόσο στον εκκλησιαστικό όσο και στο δικαστικό χώρο.

    Σε διαθεσιμότητα έξι μηνών έθεσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος το μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα,μετά τη μετάδοση από τηλεοπτικές εκπομπές απομαγνητοφωνημένων επιλήψιμων συνομιλιών του.

    Χθές βράδυ ιερείς της μητροπόλεως Αττικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στο μητροπολίτη Παντελεήμονα στο ναό της Αγίας Τριάδος στην Κάτω Κηφισιά.

    Οι ιερείς αποδοκίμασαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με την οποία τέθηκε ο μητροπολίτης τους σε εξάμηνη διαθεσιμότητα και εξέδωσαν ψήφισμα, στο οποίο κάνουν λόγο για σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες κινούνται, όπως είπαν, για να σπιλώσουν το μητροπολίτη τους.

    Στο μεταξύ στην ασφάλεια του Πειραιά κρατείται από χθες ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, για τον οποίο είχε εκδοθεί προ ημερών ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.

    Σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν μεταδοθεί από τηλεοπτικές εκπομπές ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης που έχει τεθεί και σε αργία, φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων.

    Πάντως η ηγεσία της δικαιοσύνης φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει τάχιστα και σε βάθος τις έρευνες για την αποκάλυψη επίορκων δικαστικών και των εξοβελισμό τους από το δικαστικό σώμα.

    Ηδη, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κάπος, έστειλε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, την πρόεδρο Πρωτοδικών Χανίων, Φωτεινή Κελαδίδου.

    Την κ.Κελαδίδου ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατηγορεί για υπηρεσιακή ανεπάρκεια και παντελής έλλειψη δικαστικού ήθους, με αποτέλεσμα να μην είναι χρήσιμη για την υπηρεσία η παραμονή της, καθώς προσβάλει το κύρος της Δικαιοσύνης.

    [05] Παραγραφή «ως και 100%» των χρεών των φτωχών χωρών υπόσχεται η G7

    Οι επτά πιο αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες (G7) είναι έτοιμες να δεχθούν ελαφρύνσεις των χρεών των φτωχών χωρών που μπορεί να φθάσουν «ως και 100%», δηλώνουν -σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή- στο κοινό τους ανακοινωθέν οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ομάδας των Επτά, έπειτα από την κατά περίπτωση εξέταση της κατάστασης καθεμιάς από τις χώρες αυτές.

    Αυτή η παραγραφή χρεών είναι ένας από τους μεγάλους άξονες του «σχεδίου Μάρσαλ» υπέρ των φτωχών χωρών που παρουσιάσθηκε από το βρετανό υπουργό Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν. Ο Μπράουν επιθυμεί την κατά 100% παραγραφή του χρέους των πιο φτωχών χωρών έναντι των μεγάλων διεθνών οικονομικών οργανισμών, δηλαδή περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια, και ελαφρύνσεις των χρεών που έχουν συναφθεί διμερώς με τις πιστώτριες χώρες.

    Εξάλλου οι επτά πιο αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες αποδέχονται κατ' αρχήν στο ανακοινωθέν τους ένα "πρόγραμμα εργασίας" για την αρωγή με στόχο την ανάπτυξη, που περιλαμβάνει την εξέταση της άλλης μεγάλης πρότασης του Μπράουν σχετικά με μια Διεθνή Οικονομική Διευκόλυνση (IFF), καθώς και της γαλλο-γερμανικής πρότασης για φορολόγηση της εναέριας κυκλοφορίας.

    Η IFF του Γκόρντον Μπράουν είναι ένα σύστημα εγγύησης από τις πλούσιες χώρες των δανείων που συνάπτονται από τις φτωχές χώρες. Μέχρι στιγμής απορρίπτεται από τους Αμερικανούς. Ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών Τζον Τέιλορ επανέλαβε στο Λονδίνο αυτή την αντίθεση της χώρας του, προσθέτοντας πάντως πως οι Ευρωπαίοι μπορούν να δημιουργήσουν το μηχανισμό αυτό χωρίς τη συνδρομή των ΗΠΑ.

    Οι ΗΠΑ δεσμεύονται επίσης στο τελικό ανακοινωθέν να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους. Το αμερικανικό δημοσιονομικό έλλειμμα έχει φτάσει σε ύψη ρεκόρ μετά την άνοδο στην εξουσία του προέδρου Τζορτζ Μπους. Για το οικονομικό έτος 2005, που τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε προβλεπόμενο έλλειμμα 427 δισεκατομμυρίων δολαρίων -νέο ρεκόρ μετά την "τρύπα" των 412 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπήρξε το 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 February 2005 - 22:41:52 UTC