Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη για την υπόθεση του λογισμικού των ΕΛΤΑ
  • [02] Εγκλημα στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών
  • [03] Συζητείται στο ΝΑΤΟ η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • [04] Συνομιλίες αντιπροσωπειών Ελλάδος-Τουρκίας για το Κυπριακό.
  • [05] Αύριο η έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής.
  • [06] Διαδοχικές συναντήσεις Αλογοσκούφη.
  • [07] Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης.

  • [01] Ποινική δίωξη για την υπόθεση του λογισμικού των ΕΛΤΑ

    17/03/2004 13:14:15

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου ασκήθηκε απο τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα για υπόθεση που αφορά τα ΕΛΤΑ.

    Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του οικονομικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' επάγγελμα και απιστία (πλημμέλημα) στην υπηρεσία.

    Η δίωξη ασκήθηκε μετά απο έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πριν εκλεγεί προϊστάμενος της εισαγγελίας ο οποίος παρέδωσε τη σχετική δικογραφία στον κ. Ασπρογέρακα προκειμένου να ασκηθεί δίωξη.

    Η έρευνα είχε αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας ''Καθημερινή'' το 2002 σύμφωνα με τα οποία ανατέθηκε στην Ιντρακομ η οργάνωση του λογισμικού των ΕΛΤΑ παρά τις αντιρρήσεις στελεχών της υπηρεσίας, ανάθεση απο την οποία φέρεται να προκλήθηκε ζημιά του Δημοσίου.

    Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα αναλάβει να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.

    [02] Εγκλημα στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών

    17/03/2004 09:17:59

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων του υποκόσμου ή για ναρκωτικά αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία του άντρα που βρέθηκε νεκρός στο δρόμο στις 2 τα ξημερώματα στην οδό Συλιβρίας 23-25, στον Αγιο Παντελεήμονα. Οπως διαπιστώθηκε θύμα είναι ο Στυλιανός Μαθάς του Δημητρίου, 50 ετών. Ο Μαθάς ήταν κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας για ανθρωποκτονία, ληστείες και άλλα αδικήματα και είχε βγει μόλις χθες με 8ημερη άδεια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα, έχει δεχτεί έξι σφαίρες στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, ενώ στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες από πιστόλι των 9 χιλιοστών.

    Στην τσέπη του 50χρονου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ηρωϊνης. Προανάκριση για το έγκλημα διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [03] Συζητείται στο ΝΑΤΟ η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    17/03/2004 09:07:07

    Συζητείται σήμερα το ελληνικό αίτημα για συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο Συμβούλιο των μονίμων αντιπροσώπων της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Οπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές, ο Ολλανδός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χόουπ Σέφερ ενημέρωσε τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας για το ελληνικό αίτημα τονίζοντας ότι αυτό θαντιμετωπιστεί «άμεσα και θετικά. Σημειώνεται ότι μόλις αποφασισθεί στο πολιτικό επίπεδο η συνδρομή του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, θα αρχίσει η προετοιμασία υλοποίησης του σχεδίου μεταξύ του υπουργείου Αμυνας και της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας. Υπενθμίζεται ότι το ελληνικό αίτημα αφορά την κάλυψη του εθνικού εναέριου χώρου από συμμαχικά ιπτάμενα ραντάρ Αwacs, την κάλυψη του θαλάσσιου χώρου από νατοϊκά πλοία και την πλήρη ετοιμότητα του τάγματος βιοχημικού πολέμου να επέμβει εάν ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές. Στο μεταξύ μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό πλήγμα της Μαδρίτης, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει γενικώς όλες της δραστηριότητές του στη λεκάνη της Μεσογείου, όπως αυτές επανασχεδιάστηκαν περίπου ένα μήνα μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, που σημειώθηκαν στο έδαφος των ΗΠΑ φονικά τρομοκρατικά πλήγματα.

    [04] Συνομιλίες αντιπροσωπειών Ελλάδος-Τουρκίας για το Κυπριακό.

    17/03/2004 09:07:01

    Αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα οι απευθείας συνομιλίες Ελλάδος- Τουρκίας σε πρεσβευτικό επίπεδο και με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΗΕ στις οποίες θα τεθούν τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγύησεων στην Κύπρο. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η δυστοκία στις συνομιλίες που διεξάγονται για το Κυπριακό. Μέχρι στιγμής δεν έχει καθορισθεί οποιαδήποτε νέα συνάντηση, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    [05] Αύριο η έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής.

    17/03/2004 09:06:54

    Αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου, θα κηρυχθεί η έναρξη εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της νέας βουλευτικής περιόδου και θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των βουλευτών, που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο. Στην ορκωμοσία θα παρευρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου. Εχουν κληθεί επίσης να παρευρεθούν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος. Με την ορκωμοσία τους οι βουλευτές αναλαμβάνουν την άσκηση των καθηκόντων τους. Την Παρασκευή 19 Μαρτίου θα διεξαχθούν εκλογές στη Βουλή για την ανάδειξη του προεδρείου της, δηλαδή του προέδρου, 5 αντιπροέδρων, 3 κοσμητόρων και 6 γραμματέων.

    [06] Διαδοχικές συναντήσεις Αλογοσκούφη.

    17/03/2004 09:06:34

    Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης με τον Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ, τον Βρετανό πρέσβη Ντέιβιντ Μάντεν, τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλο και εκπροσώπους του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Χθές συναντήθηκε με τα προεδρεία των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων. Μετά τις συναντήσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και η διαδικασία των φορολογικών ελέγχων θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά των φορολογουμένων.

    [07] Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ νότια της Κρήτης.

    17/03/2004 08:18:13

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.21 το πρωί, στο θαλάσσιο χώρο νότια του νομού Χανίων Κρήτης στο Λιβυκό Πέλαγος.Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 March 2004 - 12:30:22 UTC