Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για "πιεστικές καταγγελίες" στην Κομισιόν μίλησε ο Χ.Βερελής
  • [02] Αντίθετες των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ οι απόψεις Κ.Μητσοτάκη.
  • [03] Ηχηρό ΟΧΙ στον πόλεμο θ' ακουστεί σε 60 χώρες το Σάββατο.
  • [04] Ανησυχία ΣΥΝ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ολυμπιάδα.
  • [05] Πρώτη συνάντηση υπ.Εσωτερικών με ΑΔΕΔΥ.
  • [06] Συναντήσεις, εν όψει προγραμματικών δηλώσεων, στο ΠΑΣΟΚ.
  • [07] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

  • [01] Για "πιεστικές καταγγελίες" στην Κομισιόν μίλησε ο Χ.Βερελής

    16/03/2004 22:10:15

    Σε "πιεστικές καταγγελίες" της ανταγωνίστριας των Ολυμπιακών Αερογραμμών εταιρείας, Aegean Airlines, αποδίδει ο τέως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής, τη διαδικασία ελέγχου την οποία ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [02] Αντίθετες των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ οι απόψεις Κ.Μητσοτάκη.

    16/03/2004 21:40:48

    Μιλώντας, απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή "δεν αντέχει μείωση του ωραρίου εργασίας" και πως οι όποιες αυξήσεις "θα πρέπει να είναι στα όρια των δυνατοτήτων της".

    "Δεν μπορεί να ζητά κανείς ό,τι θέλει", τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, προσθέτωντας ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει λόγο να αρνείται, αν έχει δυνατότητες να δώσει. Ο Χριστοδουλάκης δεν ενέδιδε, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου, παραμονές εκλογών, τα έδωσε όλα και έφτιαξε αυτό το σαρδανάπαλο κόμμα το ΠΑΣΟΚ".

    [03] Ηχηρό ΟΧΙ στον πόλεμο θ' ακουστεί σε 60 χώρες το Σάββατο.

    16/03/2004 19:59:18

    Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, εναντίον της κατοχής στο Ιράκ, διοργανώνουν το Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η συμμαχία "Σταματείστε τον Πόλεμο", η καμπάνια "Αντί 2004" και άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις.

    Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας "Αντιπολεμικής Δράσης", την οποία θέσπισαν το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.

    Την ίδια ημέρα αναμένεται να πραγματοποιηθούν αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε περίπου 60 χώρες ανά τον κόσμο.

    [04] Ανησυχία ΣΥΝ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ολυμπιάδα.

    16/03/2004 17:48:47

    Τη ριζική αντίθεση του ΣΥΝ, στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επανέλαβε με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα διαμαρτυρήθηκε για την «έντονη ανάμειξη του πρέσβη, Τόμας Μίλερ (ΗΠΑ) στην εσωτερική πολιτική ζωή.

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ ως αντισυνταγματικές, εκφράζοντας την ανησυχία του, όχι μόνο για την ανάμειξη της Συμμαχίας, αλλά και για την παρουσία μυστικών υπηρεσιών διάφορων χωρών, κάτι που όπως ο ίδιος είπε, εμπλέκει την Ελλάδα "στη δίνη των τυφλών συγκρούσεων".

    "Οι Ολυμπιακοί αγώνες", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, "από αθλητικό γεγονός μετατρέπονται σε στρατιωτική, αστυνομική επιχείρηση, που ακυρώνει την ιδέα της Ολυμπιακής εκκεχειρίας, θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, είναι εκτός δημοκρατικού πλαισίου, ενώ θα μεγαλώσει το κόστος των αγώνων".

    [05] Πρώτη συνάντηση υπ.Εσωτερικών με ΑΔΕΔΥ.

    16/03/2004 17:26:15

    Πολιτική κοινωνικού διαλόγου χωρίς αιφνιδιασμούς των συνδικάτων υποσχέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την πρώτη συνάντηση, από τη νέα του θέση, με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

    Ο κ.Παυλόπουλος εξήγησε στους συνδικαλιστές ότι πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση, σημειώνοντας παράλληλα ότι "σε καμία περίπτωση οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να κατηγορούνται συλλήβδην για διαφθορά".

    [06] Συναντήσεις, εν όψει προγραμματικών δηλώσεων, στο ΠΑΣΟΚ.

    16/03/2004 17:16:48

    Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, είχε σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ.Παπανδρέου έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες συναντήσεις με στελέχη του Κινήματος, από τα οποία έχει ζητήσει προτάσεις για επιμέρους θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις.

    Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον τέως πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, τους πρώην υπουργούς ?κη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, καθώς και με το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Μιλένα Αποστολάκη.

    [07] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

    16/03/2004 14:51:13

    Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου 2004 η διαδικασία υποβολής των φορολογικων δηλώσεων για τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2003.

    Στο διάστημα αυτό πάνω από πέντε εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία που υπάγονται για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ή να επιλέξουν τον ηλεκτρονικό δρόμο συμπλήρωσης και αποστολής της δήλωσης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών μέσω του Ιντερνετ (www.TAXISnet.gr).

    Ολοι οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω του Ιντερνετ από την προηγούμενη Δευτέρα. Αυτό ισχύει και για τους μισθωτούς και του συνταξιούχους για τους οποίους οι ημερομηνίες υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης χειρόγραφα στην εφορία ή της αποστολης της μέσω των ΕΛΤΑ έχουν οριστεί για το Μάϊο.

    Σε ό,τι αφορά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους στην εφορία, ισχύουν οι ακόλουθες προθεσμίες, οι οποίες κλιμακώνονται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του κάθε φορολογούμενου. Ειδικότερα οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

    -Από 15 έως 30 Μαρτίου για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες με βιβλία Α και Β' κατηγορίας ή χωρίς βιβλία εταίρους ΕΠΕ που ο ισολογισμός εγκρίθηκε μέσα στο 2003, όσους έχουν εισόδημα από ενοίκια ακινήτων, κινητές αξίες κλπ.

    - Από 1 έως 19 Απριλίου για όσους έχουν γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης.

    - Από 16 έως 30 Απριλίου για όσους έχουν κέρδη ή ζημιές από ατομική επιχείρηση ή από ελεύθερο επάγγελμα με βιβλία Γ' κατηγορίας (λήξη ισολογισμού Νοέμβριος ή Δεκέμβριος 2003).

    - Από 3 έως 17 Μαΐου για εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρία (ΟΕ,ΕΕ), κοινοπραξία, κοινωνία με βιβλία Α', Β' ή Γ' κατηγορίας ή χωρίς βιβλία για αντιπροσώπους, πράκτορες ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλειομεσίτες, συγγραφείς, πράκτορες και αντιπροσώπους τραπεζών, μισθωτούς που αμείβονται με ποσοστό πάνω στα κέρδη των επιχειρήσεων, εφημεριδοπώλες που το εισόδημά τους εξαρτάται από βιβλία Γ΄Κατηγορίας, μέλη ΔΣ ΑΕ.

    -Από 4 Μαΐου έως 1 Ιουνίου για μισθωτούς, συνταξιούχους, όσους έχουν εισοδήματα από το εξωτερικό, κατοίκους εξωτερικού για εισοδήματα από την Ελλάδα, αξιωματικούς ή κατώτερα πληρώματα εμπορικών πλοίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 March 2004 - 21:30:13 UTC