Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Συνάντηση Καραμανλή με Ρογκ
  • [02] Επιθεώρηση Σημίτη σε έργα στον Πειραιά
  • [03] Συνέντευξη Παπαρήγα
  • [04] Καταβολή επιδοτήσεων για ανανέωση των ταξί

  • [01] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004: Συνάντηση Καραμανλή με Ρογκ

    26/02/2004 19:31:24

    Τη διαβεβαίωση ότι ''όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε οι Αγώνες της Αθήνας να είναι οι καλύτεροι, οι ασφαλέστεροι που έγιναν ποτέ'', έδωσε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, με δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, στα γραφεία του κόμματος.

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ''η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι εθνική υπόθεση που αφορά όλους τους Ελληνες''.Κατά τη συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου, ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η υπεύθυνη του Τομέα Ολυμπιακών Αγώνων Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Ρογκ, ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή απώλεια χρόνου και ότι όλοι όσοι εργάστηκαν, τα τελευταία χρόνια, για την επίτευξη του μεγάλου εγχειρήματος θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. ''Η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ολυμπιακή οικογένεια''.

    [02] Επιθεώρηση Σημίτη σε έργα στον Πειραιά

    26/02/2004 19:27:37

    ''Γίνεται μια κοσμογονία στον Πειραιά και η κοσμογονία αυτή, βέβαια, έχει πολλούς πρωταγωνιστές: Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Μεταφορών, αλλά βεβαίως και τον ΟΛΠ, τη Νομαρχία, τους φορείς του Πειραιά'', τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια περιοδείας που έκανε σε έργα που εκτελούνται στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

    [03] Συνέντευξη Παπαρήγα

    26/02/2004 16:32:59

    Ο απεγκλωβισμός των ψηφοφόρων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, από τα δύο μεγάλα κόμματα με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ και η προώθηση της ταξικής συμμαχίας με απώτερο στόχο την διεκδίκηση της εξουσίας, είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΚΚΕ έτσι όπως τους ανέπτυξε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Α. Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Η κ. Παπαρήγα ανέλυσε την πολιτική σημασία που θα έχει για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού η διαφοροποίηση των ψηφοφόρων από την παραδοσιακή εκλογική τους συμπεριφορά, τονίζοντας ότι η αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν θα οδηγήσει μόνο στην ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι συνεπές με τις θέσεις του, αλλά και σε μια ευρύτερη ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας. Στην έκκλησή της προς τους ψηφοφόρους να αλλάξουν εκλογική συμπεριφορά, η κ. Παπαρήγα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πολλοί από αυτούς που σήμερα ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ έχουν διαπαιδαγωγηθεί με προοδευτικά συνθήματα και σήμερα αισθάνονται δυσαρεστημένοι και εγκλωβισμένοι. Σε αυτούς λέμε, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι πρέπει τώρα να αποφασίσουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, ψηφίζοντας ΚΚΕ. Ως προς το ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές η κ. Παπαρήγα είπε ότι έχει τη σημασία του, σημείωσε όμως ότι δεν είναι το μόνο κριτήριο για το κόμμα της.Αναλυτική ήταν η παρουσίαση από την κ. Παπαρήγα της στρατηγικής των συμμαχιών του ΚΚΕ. Εχοντας ως αφετηρία τη θέση ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμπήξουν μια πολιτική συμμαχία, η γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι στόχος του κόμματος είναι η ισχυροποίηση μιας συμμαχίας που θα περιλαμβάνει την ενότητα και την κοινή δράση των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων, δηλαδή μια ευρεία ταξική συμμαχία που θα δεσμεύεται για την υπηρέτηση των συμφερόντων όσων την συγκροτούν. Αμετάβλητη είναι επίσης η θέση του ΚΚΕ ως προς την ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας από την ΕΕ, ενώ η γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, το οποίο, όπως είπε, έχει ξεφύγει από το πλαίσιο του ΟΗΕ και κατηγόρησε τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις ότι ασκούν πιέσεις στα κυπριακά κόμματα για την επίτευξη συμφωνίας.

    [04] Καταβολή επιδοτήσεων για ανανέωση των ταξί

    26/02/2004 15:27:13

    Άρχισαν να καταβάλλονται οι πρώτες επιταγές οικονομικής ενίσχυσης στους ιδιοκτήτες ταξί για την ανανέωση του στόλου, όπως προβλεπόταν από τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

    Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης για τα κυβισμού μέχρι 1950 cc ανέρχεται στα 3.500 ευρώ, για δε τα κυβισμού από 1951 cc και άνω, η ενίσχυση φτάνει 4.500 ευρώ.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κράτος ενισχύει οικονομικά τους ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων τους και να αναβαθμιστεί ο κλάδος.

    [Φώτο-675159]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 February 2004 - 21:30:11 UTC