Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το οικονομικό της πρόγραμμα.
  • [02] Παρουσιάση προγράμματος της ΝΔ για Οικονομία.
  • [03] Ο Σημίτης εγκαινιάζει το Νοσοκομείο του Πύργου.
  • [04] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Μπούτρος Γκάλι.
  • [05] Διευρύνεται η διαφορά υπέρ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της ALCO.

  • [01] Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το οικονομικό της πρόγραμμα.

    03/02/2004 12:59:35

    Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα,από την αρμόδια ομάδα,ενώ μίλησε ο Πρόεδρος του κόματος

    Κ. Καραμανλής.

    Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι η σταδιακή αύξηση του ΕΚΑΣ απο 140 ευρώ σε 230 μέχρι το τέλος του 2008 και η αύξηση της αγροτικής σύνταξης απο τα 200 ευρώ στα 330.

    Για τους φόρους κληρονομιάς προβλέπεται ο διπλασιασμός του χρόνου καταβολής,απο 2 σε 4 χρόνια και αύξηση του αφορολόγητου ποσού απο 20 χιλιάδες ευρώ,που είναι σήμερα,σε 80 χιλιάδες ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά στη φορολογία των επιχειρήσεων προβλέπεται μείωση απο 35%,που είναι σήμερα, σε 25% του συντελεστή φορολογίας των αδιανέμητων κερδών,ενώ μειώνεται απο 25% σε 20% ο συντελεστής φορολογίας για ΟΕ,ΕΕ,Δικηγορικές και Συμβολαιογραφικές εταιρίες.

    Οι άνεργοι νέοι και νέες που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη για μία επιπλέον διετία,κάτι που θα συνεπάγεται φορολογική ελάφρυνση των οικογενειών τους.

    Για την καταπολέμηση της ανεργίας προβλέπεται η εντατικοποίηση των προγραμμάτων επανακατάρτισης,καθώς και κίνητρα στις επιχειρήσεις για τις προσλήψεις των ανέργων. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 50% για δύο χρόνια για όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν ανέργους νέους, άνεργες μητέρες και ανέργους 55 ετών και άνω.

    Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μέτρα για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αύξηση του χρόνου επιδότησης των εργοδοτών για να απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους πρόσφυγες, μετανάστες, παλλινοστούντες,αποφυλακισμένους και απεξαρτημένους.

    Σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων η ΝΔ στο πρόγραμμά της προβλέπει μείωση στο μισό της προκαταβολής φόρου στις νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις, μείωση του χρόνου για την ίδρυσή τους και πλήρη απελεύθέρωση αγορών με ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποίησεων στον τραπεζικό τομέα, με εξαίρεση την αγροτική που θα εξακολουθήσει να έχει δημόσιο χαρακτήρα.

    Η ΝΔ προβλέπει ακόμη διεύρυνση προγράμματος παραγωγής έργων με ιδιωτική χρηματοδότηση και τη δημιουργία αυτοκινητόδρομων μέσω συμβάσεων παραχώρησης.

    Για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η ΝΔ δεσμεύεται για άμεση ενίσχυση των κεφαλαίων και του ρόλου του εγγυητικού κεφαλαίου, κρατική ενίσχυση για τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας σε κάθε επιμελητήριο, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά την πώληση επιχείρησης σε νέους ιδιοκτήτες, στήριξη των περιφερειακών επιχειρήσεων, ενίσχυση του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες, για φθηνό, γρήγορο και ασφαλές ΙΝΤΕΡΝΕΤ και επέκταση των φορολογικών κινήτρων απασχόλησης και στις μικρές επιχειρήσεις.

    Για την καταπολέμηση της ακρίβειας η ΝΔ υπόσχεται μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, επαρκέστερη ενημέρωση του κοινού και στήριξη των καταναλωτικών ενώσεων.

    Ακόμη προβλέπεται αναδιαμόρφωση των αναπτυξιακών κινήτρων, εξυγίανση και επιτάχυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ενίσχυση των εξαγωγών και ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα.

    Η ΝΔ επίσης μιλάει για επανεξέταση της φορολογικής νομοθεσίας που αφορά τις προσόδους απο χρηματοπιστωτικά μέσα (καταθέσεις, ομόλογα, ρέπους) και καθιέρωση ενός σύστημάτος ατομικών συνταξιοδοτικών λογαριασμών καταθέσεων μακράς διάρκειας που θα ενισχυθεί με την παροχή φορολογικών κινήτρων.

    Για την κοινωνική ασφάλιση η ΝΔ δεσμεύεται για πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης '90-'93, τις απαιτούμενες προσαρμογές, λειτουργική αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων, σταδιακή και μετά απο διάλογο ενοποίηση ομοειδών ταμείων και κλάδων, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων,αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που προσεγγίζει το 30%,έκδοση κάρτας κοινωνικής ασφάλισης, θεσμοθέτηση κινήτρων για την παραμονή στην υπηρεσία, όσων επιθυμούν και πέραν των ορίων συνταξιοδότησης καθώς και θωράκιση του συστήματος παροχής αναπηρικών συντάξεων.

    Για τη πολιτική στις ΔΕΚΟ η ΝΔ προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για κάθε μία. Για τα ΕΛΤΑ μιλά για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, για την ΕΥΔΑΠ κάνει λόγο για στρατηγική συνεργασία με μεγάλη διεθνή εταιρία, για τη ΔΕΗ το κράτος διατηρεί τη μετοχική πλειοψηφία, ενώ

    θα υπάρξει επιτάχυνση της εισόδου στην αγορά, νέων ιδιωτικών εταιριών παραγωγής ηλεκτρισμού, για τον ΟΤΕ προβλέπεται ότι ποσοστό της συμμετοχής του κράτους μεταβιβάζεται σε κατάλληλο χρόνο ώστε η εταιρία να λειτουργήσει με στρατηγική συμμαχία και το κατάλληλο μάνατζμεντ που θα την οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη.

    Για τις αστικές συγκοινωνίες εξαγγέλει ενιαίο δημόσιο φορέα συγκοινωνιών και κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα. Η ΝΔ προβλέπει πώληση της Ολυμπιακής σε ιδιωτική αεροπορική εταιρία και ανάληψη απο το κράτος της αποζημίωσης του πλεονάζοντος προσωπικού της παλιάς Ολυμπιακής.

    Οι πόροι για την εφαρμογή της πολιτικής,λέει η Νέα Δημοκρατία, θα εξευρεθούν απο την αύξηση των δημοσίων εσόδων,απο την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των κρατικών δαπανών και την περιστολή της σπατάλης, τη μείωση των τόκων εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, την μείωση των αμυντικών δαπανών, την απελευθέρωση πόρων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων με την ανάθεση σε ιδιώτες της χρηματοδότησης και εκτέλεσης έργων υποδομής και δημόσιας ωφέλειας.

    Επίσης, το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει μέτρα για μια νέα πολιτική στις σχέσεις του υπουργείου Οικονομικών με επιχειρήσεις και πολίτες, ανάμεσα στα οποία η διαφοροποίηση των φορολογικών ποινών και τη δημιουργία νέου οργάνου στη θέση του ΣΔΟΕ που καταργείται.

    [02] Παρουσιάση προγράμματος της ΝΔ για Οικονομία.

    03/02/2004 08:56:38

    Το πρόγραμμα του κόμματός του για την οικονομία θα παρουσιάσει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Επί του προγράμματος θα μιλήσουν επίσης ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού & Προγράμματος Γ. Σουφλιάς, ο συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών υποθέσεων Γ. Αλογοσκούφης και ο συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής & Εμπορίου Γ. Σαλαγκούδης. Στο μεταξύ, σε κατάληψη των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν για αρκετή ώρα χθες οι ψηφοφόροι των δύο ?κομμένων? από το ψηφοδέλτιο της παράταξης στο νομό Τρικάλων, των κ. Γιώργου Πουλιανίτη και Κώστα Πατέρα.

    [03] Ο Σημίτης εγκαινιάζει το Νοσοκομείο του Πύργου.

    03/02/2004 08:56:31

    Το νοσοκομείο του Πύργου θα εγκαινιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την υπό κατασκευή γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου, η οποία θα είναι έτοιμη τους αμέσως επόμενους μήνες. Ο κ. Σημίτης τη χαρακτήρισε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κόσμου, το οποίο αποτελεί ήδη αντικείμενο μελέτης διεθνώς και το οποίο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

    [04] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Μπούτρος Γκάλι.

    03/02/2004 08:56:25

    Με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, θα συναντηθεί το απόγευμα στο υπουργείο Εηωτερικών,ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κόφι Αναν είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο γγ του ΟΗΕ ενημέρωσε τον Ελληνα υπουργό για τις επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τον Κύπριο πρόεδρο και τον Τούρκο πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Ανάν για την προσέγγιση της ελληνικής πλευράς γύρω από το Κυπριακό επαναλαμβάνοντάς του την ετοιμότητα της Αθήνας όπως και της Λευκωσίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του σχεδίου του γενικού γραμματέα.

    [05] Διευρύνεται η διαφορά υπέρ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της ALCO.

    03/02/2004 08:09:16

    Η υπόθεση Πάχτα κόστισε στο ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που έγινε από 26-31 Ιανουαρίου και μεταδόθηκε χθες βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Ετσι η διαφορά στη πρόθεση ψήφου αυξάνεται σε 4,1% από 2,4%, αλλά ο Γ.Α. Παπανδρέου εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα: Στη πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα είναι:ΝΔ 40,4% (39,7%),ΠΑΣΟΚ 36,7%(37,3%),ΚΚΕ 5,5%(5%),ΣΥΝ 2,8%(2,5%),ΔΗΚΚΙ 0,9(1,6%),ΛΑΟΣ 1,6%(1,4%),το 8,2% δεν απαντά. Ο Γ. Παπανδρέου κρίνεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 43,6% (46,3%) εναντι 40,7% (39,5%)του Κ. Καραμανλή. Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 90% (90,1%) ενω το ΠΑΣΟΚ το 79,3%(81,75%). Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι πρώτο στις ηλικίες 18-24,αυξάνοντας μάλιστα την πρόσβασή του σ΄αυτές τις ηλικίες.Στις αγροτικές περιοχές προηγείται η ΝΔ ενω στις αστικές τα ποσοστά είναι περίπου τα ίδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 February 2004 - 12:30:11 UTC