Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιωάννινα-Προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις
  • [02] Χιόνια σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας
  • [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο σήμερα
  • [04] Εγκαίνια νέας σιδηροδρομικής γραμμής τη Δευτέρα απο Κ.Σημίτη
  • [05] Στο Καλέντζι ο Γ.Παπανδρέου
  • [06] Στο Χαλάνδρι ο Κ.Καραμανλής

  • [01] Ιωάννινα-Προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις

    10/01/2004 13:00:25

    Χιονίζει σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων και κατά διαστήματα στην πόλη. Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο η συγκοινωνία γίνεται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Από τα χιόνια έχουν αποκλειστεί τα χωριά Βραδέτο, Λάϊστα, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Δίκορφο και Μανασή στα Ζαγοροχώρια.Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί στο εθνικό δίκτυο και συγκεκριμένα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων από το 25ο μέχρι το 80ο χιλιόμετρο όπου η συγκοινωνία γίνεται με αλυσίδες και δύσκολα γιατί έχουν κλείσει σε πολλά τμήματα τον δρόμο νταλίκες που γλίστρισαν πάνω στο χιόνι.

    Το ίδιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις νταλίκες και στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Κοζάνης στο 45ο χιλιόμετρο στη θέση Βίγλα και στο Νικάνωρα. Μηχανήματα αποχιονισμού της Νομαρχίας και της 3ης ΔΕΣΕ ,κινούνταιέχουν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αλλά παρόλα αυτά η συνεχιζόμενη χιονόπτωση δεν επιτρέπει τον πλήρη αποχιονισμό.

    Επίσης μηχανήματα εργάζονται συνεχώς στην Κατάρα και τη Μηλιά για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό προς Θεσσαλία και Μακεδονία.

    [02] Χιόνια σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας

    10/01/2004 11:22:58

    Χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

    Στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί βρέχει, ενώ χιόνι πέφτει στο Πανόραμα, τον Χορτιάτη και τον Άγιο Βασίλειο, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία. Επίσης χιονίζει και στο Λαγκαδά, καθώς και σε άλλες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο.

    Στο νομό Πέλλας και Κιλκίς χιονίζει από το πρωί, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργηθούν προβλήματα. Από την αστυνομία συστήνεται οι οδηγοί να έχουν στα αυτοκίνητά τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

    Στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα, αν και χιονίζει σ' ολόκληρο το νομό. Στη Χαλκιδική χιονίζει στον ορεινό όγκο του Χολομώντα και βρέχει στα πεδινά, ενώ στο νομό Πιερίας χιονίζει στα ορεινά και βρέχει, επίσης, στα πεδινά.

    [03] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο σήμερα

    10/01/2004 07:49:41

    Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει απο σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι θα φτάσουν τα 10 μποφόρ. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία θα είναι και η Αττική.

    [Φώτο-532984]

    [04] Εγκαίνια νέας σιδηροδρομικής γραμμής τη Δευτέρα απο Κ.Σημίτη

    10/01/2004 07:49:25

    Τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Ευαγγελισμού Λεπτοκαρυάς, τη νέα γέφυρα του Αξιού ποταμού και τις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα θα εγκαινιάσει και θα παραδώσει στην κυκλοφορία τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Αποτέλεσμα της παράδοσης της νέας γραμμής, σε συνδυασμό με τις σήραγγες, είναι αυξημένες ταχύτητες, υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και νέα σημαντική μείωση του χρόνου ταξιδιού Θεσσαλονίκης Αθήνας, το οποίο στο εξής θα διαρκεί 4 ώρες και 30 λεπτά από 6 ώρες και 8 λεπτά που ήταν το 1994.

    [05] Στο Καλέντζι ο Γ.Παπανδρέου

    10/01/2004 07:38:30

    Το Καλέντζι επισκέπτεται σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για ένα προσκύνημα στη γενέτειρα του παππού του, του "Γέρου της Δημοκρατίας" Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και από όπου ο ίδιος ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή.

    Σε συνέντευξή του χθες στο ραδιοφωνικό δίκτυο της ΝΕΤ ο κ.Παπανδρέου απηύθυνε «κάλεσμα για συμμετοχή και διάλογο προς τους πολίτες. Γνωστοποίησε μάλιστα την πρόθεσή του για άμεσο και ζωντανό διάλογο με τους πολίτες με αφορμή τα 7.500 τηλέφωνα ακροατών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

    Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας δημιουργίας μη-κρατικών πανεπιστημίων και έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος απο το 1985 είχε μιλήσει για αυτό.

    Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να εξαλειφθεί η πολυνομία και να θεσπιστούν απλές νομοθεσίες για να μην μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν. Μιλώντας για την ανεργία, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα ασθενέστερα στρώματα τις γυναίκες, τους νέους κι έδωσε έμφαση στην παιδεία, την πλήρη απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση. Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για «δίκτυα προστασίας του πολίτη και τόνισε ότι «βασική αξία στην παραγωγική διαδικασία είναι η γνώση. Απαντώντας σε όσους του καταμαρτυρούν ότι το προφίλ του αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρυκ, με φόρμες και τζογκινγκ, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά: «αυτόν που βλέπετε, αυτός είμαι.

    [Φώτο-689001]

    [06] Στο Χαλάνδρι ο Κ.Καραμανλής

    10/01/2004 07:38:17

    Στο κλειστό γυμναστήριο του Χαλανδρίου θα μιλήσει στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

    Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με θέμα τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

    Χθες ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του τόνισε οτι η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ θα είναι χωρίς προσωπικές επιθέσεις και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα είναι ο νικητής των εκλογών και με ισχυρή πλειοψηφία

    [Φώτο-689124]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 January 2004 - 12:30:10 UTC