Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Καραμανλής στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά.
  • [02] Θεοφάνεια με πολιτικές δηλώσεις στα Χανιά.
  • [03] Σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού.
  • [04] Απόπειρα αυτοκτονίας κρατουμενου ναυτικού.
  • [05] Αγιασμός των Υδάτων στην Αθήνα.
  • [06] Αγιασμός Υδάτων στον Πειραιά.
  • [07] Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.
  • [08] Θεοφάνια-Αγιασμός των Υδάτων.
  • [09] Κακοκαιρία με χιόνια,θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες

  • [01] Ο Καραμανλής στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά.

    06/01/2004 13:39:57

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής παρέστη σήμερα στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά. Ο κ. Καραμανλής, μετά το πέρας της τελετής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το 2004 είναι χρονιά ευθύνης. Είναι στο χέρι όλων μας να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο, ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα προοπτική. Αυτή η νέα προοπτική δεν είναι αφηρημένη έννοια. Έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: στην κοινωνία δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Στην οικονομία ανάπτυξη, ευημερία και απασχόληση. Στο κράτος διαφάνεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Δεν φτάνει να επικαλούμαστε το καινούριο, πρέπει να το χτίζουμε σε στέρεες βάσεις, με βέβαια βήματα. Εμείς δίνουμε δύναμη στους πολίτες. Γιατί ξέρουμε ότι ισχυροί πολίτες εγγυώνται την ισχυρή κοινωνία που αξίζει σε όλους μας. Για μας η πολιτική έχει νόημα μόνο όταν γίνεται στο φως, όταν χαράσσεται στο φως για τους πολλούς. Χρόνια πολλά σε όλους.

    [02] Θεοφάνεια με πολιτικές δηλώσεις στα Χανιά.

    06/01/2004 13:37:55

    Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ήταν στο επίκεντρο των δηλώσεων που έκαναν σήμερα από τα Χανιά, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, που παρακολούθησαν στο λιμάνι των Χανίων την τελετή αγιασμού των υδάτων.

    Ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε: « Πολλές ευχές για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Εύχομαι, να πάνε όλα καλά στον τόπο μας, ειδικά στα Χανιά που τα αγαπάμε ιδιαίτερα. Πάμε, σε εκλογές , αυτό, είναι βέβαιο.Η αλλαγή που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει σε τίποτα το τελικό αποτέλεσμα. Ο λαός, καταψηφίζει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα. Αυτό καταψηφίζεται, αυτό θα καταψηφισθεί με όποιο αρχηγό. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, δήλωσε: « Καλή προκοπή γιατί το 2004 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για όλους. Για την Ελλάδα, για την Κρήτη, για τα Χανιά και όλοι πρέπει να κάνουμε εκείνες τις επιλογές οι οποίες θα πάνε τη χώρα μας ενα βήμα ακόμα πιο μπροστά, τα επόμενα χρόνια και δεν θα την ξαναγυρίσουν πίσω στα ίδια αδιέξοδα, τα οποία ζήσαμε προ δεκαετίας και καταβάλαμε τόσο κόπο,τόση προσπάθεια, για να τα ξεπεράσουμε. Θα είναι μια χρονιά η οποία, θα έχει τους Ολυμπιακούς αγώνες .Οι εκλογές είναι ένα είδος Ολυμπιακών αγώνων, διότι όλοι θα κριθούμε κατά πάσα πιθανότητα πάνω στο νήμα, αλλά με βάση τις επιδόσεις, πόσο μπορούμε να τρέξουμε για τη χώρα τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ ότι οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές διότι οι πρωτοβουλίες πού έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός έχουν στόχο να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές προϋπόθεσεις και για τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και για την παραπέρα προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα , αλλά και τη διαμόρφωση όλων εκείνων των συσχετισμών έτσι ώστε να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη στην αναμέτρηση που θα έχουμε με την ΝΔ, στις προσεχείς εκλογές. Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει και εμείς σε αυτή την επιλογή θα παρουσιάσουμε το έργο μας, το όραμα μας για το αύριο και θα επιχειρήσουμε να πείσουμε τον Ελληνα πολίτη ότι αξίζει να συνεχίσουμε για να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα.

    [03] Σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού.

    06/01/2004 13:37:49

    Στην οικία του πρωθυπουργού πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Τύπου Τηλέμαχου Χυτήρη με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών. Ο υφυπουργός Τύπου προσερχόμενος στη σύσκεψη σχολίασε στους δημοσιογράφους τα πρωινά φραστικά επεισόδια που έγιναν στον Πειραιά σε βάρος του πρωθυπουργού. "Οι εγκάθετοι της Δεξιάς βρήκαν τη μέρα να ασχημονήσουν σε βάρος του πρωθυπουργού. Πρόκειται για το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς που προσπαθεί επιμελώς να κρύψει ο κ. Καραμανλής. Ο ελληνικός λαός όμως το βλέπει και θα δώσει την απάντησή του στις εκλογές ", τόνισε σχετικά ο κ. Χυτήρης.

    [04] Απόπειρα αυτοκτονίας κρατουμενου ναυτικού.

    06/01/2004 13:37:42

    Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει χθες το πρωί στο ξενοδοχείο όπου ''διαμένει'' ο Ελληνας ναυτικός Γ. Κουτσός, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του ''κρατείται'' από τις πακιστανικές αρχές, εξαιτίας της ρύπανσης που προκάλεσε το δεξαμενόπλοιο ''TASMAN SPIRIT'' του οποίου ήταν πλήρωμα. Σύμφωνα με το ΥΕΝ, ο Γ΄ μηχανικός του δεξαμενοπλοίου, ο οποίος μαζί με τους Δ. Καρυστινό, Δ. Βαλσάμο και τον Γ. Μεϊμέτη βρίσκονται υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο του Καράτσι λόγω οικονομικών απαιτήσεων του Πακιστάν προς την πλοιοκτήτρια εταιρία, χθες ενώ βρισκόταν στο σαλόνι του ξενοδοχείου έσπασε ένα ποτήρι και έκοψε τις φλέβες του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Καράτσι όπου και παραμένει για νοσηλεία.

    [05] Αγιασμός των Υδάτων στην Αθήνα.

    06/01/2004 13:37:35

    Με την παραδοσιακή τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Δεξαμενή (Κολωνάκι) γιορτάστηκαν στην Αθήνα τα Θεοφάνια, λίγο μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου και της Δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη. Ο κ. Παπαντωνίου αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είπε οτι ''επεφεραν ραγδαία μεταστροφή του κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνοντας όρους και συνθήκες, οι οποίες διασφαλίζουν τη νίκη του. Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν προκύπτει καμία ''ραγδαία μεταστροφή'' και ότι δεν επιτρέπεται να μετατρέπουμε τους ''πόθους κάποιων σε πραγματικότητα''. Ο ελληνικός λαός πρόσθεσε έχει πολλά προβλήματα και στα μεγάλα τουλάχιστον γυρεύει απαντήσεις. Στα ζητήματα αυτά πρέπει και θα εστιαστεί η προεκλογική αντιπαράθεση. Η δήμαρχος Αθηναίων ευχόμενη για το 2004 είπε οτι είναι πολύ σημαντική χρονιά για την Αθήνα και την Ελλάδα με ευκαιρίες αλλά και κινδύνους για την αποτροπή των οποίων χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πολλή δουλειά.

    [06] Αγιασμός Υδάτων στον Πειραιά.

    06/01/2004 12:04:07

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν το πρωί στον Πειραιά τα Θεοφάνια και ο Αγιασμός των Υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που έγινε στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Καλλίνικος, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε στην προβλήτα του λιμανιού η δοξολογία και ο Αγιασμός των Υδάτων. Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης, ο δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και άλλοι επίσημοι. Μετά το τέλος του Αγιασμού σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προέβη στην εξής δήλωση: «Το 2004, όπως ξέρουμε όλοι, είναι μια κρίσιμη χρονιά, όχι μονάχα γιατί έχουμε εκλογές, αλλά και γιατί θα κριθεί το Κυπριακό. Γιατί θα πρέπει να γίνουν βήματα στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε εντατικά την προσπάθεια για ανάπτυξη ώστε να πετύχουμε τη σύγκλιση. Πιστεύω ότι χάρη στη δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι "το 2004 θα είναι μια μεστή σε εξελίξεις χρονιά οι οποίες θα είναι θετικές και για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα".

    [07] Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

    06/01/2004 10:15:13

    Αρχίζει σήμερα η αντίστροφη μέτρηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Στις 7 το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί στο σπίτι του με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου , με τον οποίο θα καθορίσουν από κοινού και με συνδυασμένες κινήσεις το πλαίσιο της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την τετραετία 2004-2008. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Τύπου Τηλέμαχο Χυτήρη και θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες για τις τρέχουσες εξελίξεις. Αύριο το πρωί ο κ. Σημίτης θα ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες του τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει στην κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα κάνει βαρυσήμαντες ανακοινώσεις και θα αναφερθεί στις αποφάσεις του, με τις οποίες ανοίγει ο δρόμος της διαδοχής. Μεθαύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να αποφασίσει τις διαδικασίες εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    [08] Θεοφάνια-Αγιασμός των Υδάτων.

    06/01/2004 09:59:10

    Θεοφάνεια σήμερα και ο απανταχού ελληνισμός εορτάζει τον Αγιασμό των Υδάτων. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι ο Πειραιάς, όπου στην τελετή, στο λιμάνι, θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι αρχηγοί των κομμάτων και άλλοι αξιωματούχοι. Με χαμηλές θερμοκρασίες, συννεφιασμένο ουρανό και βροχή κατά διαστήματα, τελείται σήμερα σε όλες τις παράλιες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου ο αγιασμός των υδάτων. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος παρευρίσκεται την τελετή αγιασμού των υδάτων στη Λάρνακα. Χιλιάδες ομογενείς συγκεντρώθηκαν σήμερα στην αποβάθρα του Φράκστον, στην Αυστραλία για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων.

    [09] Κακοκαιρία με χιόνια,θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες

    06/01/2004 08:21:18

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους, που θα φθάσουν τα 9 μποφόρ και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής , την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 January 2004 - 12:30:15 UTC