Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό τον Κ.Καραμανλή
  • [02] Περιοδικό Μέτοικος - Κοινοτικό πρόγραμμα Equal - Μετανάστες.

  • [01] Σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό τον Κ.Καραμανλή

    05/01/2004 14:17:15

    Τις κινήσεις του για το επόμενο διάστημα σχεδίασε ο Κ. Καραμανλής με στενούς του συνεργάτες σε σύσκεψη που είχε το πρωί στη Ρηγίλλης. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και oι ελληνοτουρκικές σχέσεις γι'αυτό ήταν παρών και ο συντονιστής εξωτερικών πρέσβης κ. Μολυβιάτης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ''η ΝΔ και ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτική εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με βάση το Διεθνές Δίκαιο''.

    Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό η ΝΔ υποστηρίζει την έναρξη των συνομιλιών με βάση το σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, ενώ είναι σαφές πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να αφήσει ανοιχτό στο γήπεδο της εξωτερικής πολιτικής μόνο στο κυβερνών κόμμα.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε στη σύσκεψη ο κ. Καραμανλής την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του στις μονοεδρικές και τις ορφανές περιφέρειες, το Σάββατο θα επισκεφθεί το Χαλάνδρι, στις 14 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει το πρόγραμμα Υγείας του κόμματος και στα τέλη Ιανουαρίου το οικονομικό πρόγραμμα. Μέσα Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος αλλά δεν αποκλείεται ορισμένες ημερομηνίες να αναμορφωθούν εφόσον οι εκλογές έρθουν πιο κοντά.

    [02] Περιοδικό Μέτοικος - Κοινοτικό πρόγραμμα Equal - Μετανάστες.

    05/01/2004 11:40:53

    Με την συνεργασία Κοινοτήτων Προσφύγων και Μεταναστών κυκλοφόρησε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) το τρίτο τεύχος του περιοδικού ''Μέτοικος'', στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου ''Φόρουμ για την κοινωνική συνοχή'' του κοινοτικού προγράμματος Equal, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τα θέματα του τελευταίου τεύχους του περιοδικού επικεντρώνονται σε ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην χώρα μας με κυριότερο το θέμα της εκπαίδευσης των μεταναστών-μαθητών. Επίσης περιλαμβάνονται συνεντεύξεις και άρθρα από πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας για θέματα που σχετίζονται με την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία καθώς και πληροφορίες για βιβλία και εκδηλώσεις που αφορούν τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών. Επίσης υπάρχει άρθρο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ελευθέριου Τζιόλα για θέματα που απασχολούν τους μετανάστες

    Η ύλη του περιοδικού που γράφεται κυρίως από μετανάστες και πρόσφυγες είναι στα ελληνικά και στα αραβικά ενώ περίληψη υπάρχει στα αλβανικά, ρωσικά, αγγλικά και τουρκικά.

    Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος Equal, την ευθύνη του οποίου έχει το Υπουργείο Εργασίας, έχει συσταθεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Ισότητα και την Κοινωνική Συνοχή στην οποία συμμετέχουν 24 φορείς, μεταξύ των οποίων και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων από την Αττική. Το ΑΠΕ έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 January 2004 - 12:30:09 UTC