Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρυσοχοΐδης: Το έργο του ΠAΣOΚ είναι αναμφισβήτητο
  • [02] Επίθεση Πάγκαλου σε Κ. Καραμανλή και ΝΔ
  • [03] Τσοχατζόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει αρκεί να θέλει

  • [01] Χρυσοχοΐδης: Το έργο του ΠAΣOΚ είναι αναμφισβήτητο

    09/11/2003 18:29:04

    «Το έργο του ΠAΣOΚ είναι αναμφισβήτητο. Κι όμως, η μακρόχρονη εμπειρία μας στο τιμόνι της χώρας μας δίδαξε ότι η δουλειά δεν ολοκληρώνεται ποτέ, τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη.

    «Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρόκειται για ένα έργο με ψυχή. Κι όχι για ψυχρούς αριθμούς, πρόσθεσε. «Ένα έργο που έχει για πυξίδα κι οδηγό την κοινωνική συνοχή. Γιατί μόνο έτσι επιτυγχάνεται η ουσιαστική σύγκλιση με το μέσο ευρωπαίο πολίτη. Με μακροπρόθεσμους στόχους, σταθερές πολιτικές επιλογές και αξίες και, φυσικά, με αξιόπιστες κυβερνήσεις. Όπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Κώστα Σημίτη.

    [02] Επίθεση Πάγκαλου σε Κ. Καραμανλή και ΝΔ

    09/11/2003 17:44:48

    Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, από την Φλώρινα, εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Τον χαρακτήρισε «ανεπάγγελτο, και είπε ότι ήταν «πολιτικά ανύπαρκτος στη βουλή, μέχρις ότου γίνει αρχηγός της ΝΔ.

    Μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος σχολίασε το σύνθημα της ΝΔ «ήρθε η ώρα του Καραμανλή και έθεσε το ερώτημα «που είναι γραμμένο ότι ήρθε η ώρα του ανεπάγγελτου;, η ώρα «του ανεψιού του ιδρυτή και πρώην προέδρου της ΝΔ;, για να υποστηρίξει ότι «τέτοιες προβλέψεις έκανε μόνο ο Νοστράδαμος.

    Συνεχίζοντας παρατήρησε πως στα είκοσι δυο χρόνια που ο ίδιος έχει στη βουλή, δεν θυμάται ποτέ να πήρε ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ το λόγο για κάποιο συγκεκριμένο θέμα και τόνισε πως η ανανέωση δεν μπορεί να έλθει μόνο και μόνο επειδή ο κ. Καραμανλής είναι νέος στην ηλικία.

    «Πρέπει ο λαός να ξέρει τις απόψεις αυτού που θα τον κυβερνήσει, είπε.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στο μακεδονικό υποστήριξε ότι η ΝΔ «έμπλεξε τα μπούτια της. Οπως είπε υπήρξε πρωτόγνωρο στην πολιτική σκηνή το φαινόμενο ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι το θέμα αυτό σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί και ο επί των εξωτερικών υπουργός του κ. Σαμαράς να τρέχει ανά τον κόσμο και να διοργανώνει συλλαλητήρια.

    Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι αυτή η πολιτική της διγλωσσίας παρατηρείται και σήμερα στο εκκλησιαστικό θέμα, με τον κ. Μητσοτάκη να εκδηλώνεται ανοιχτά υπέρ του κ. Χριστόδουλου, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του κόμματος που έχει εκφραστεί υπέρ της μη εμπλοκής.

    Ο κ. Πάγκαλος άσκησε σκληρή γλώσσα και για στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι εξακολουθεί να μιλάει ξύλινη γλώσσα και την προέτρεψε να την βελτιώσει.

    Αναφέρθηκε επίσης στην στρατιωτική θητεία και τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις για να μπορούν, όπως είπε, να βάζουν με ίσους όρους στόχους και να βελτιώσουν τη θέση τους.

    Για την ελληνική εξωτερική πολιτική είπε ότι αυτή στηρίζεται στον άξονα δύναμη-μετριοπάθεια, όπως ο ίδιος με τον Ανδρέα Παπανδρέου την είχαν χαράξει και παρά τις κάποιες διαφωνίες του συμφωνεί στις βασικές της επιλογές.Αντίδραση Θ. Ρουσόπουλου

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Ρουσόπουλος αντιδρώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Πάγκαλος στην Φλώρινα, δήλωσε:

    «Αντί ο κ. Πάγκαλος να επιτίθεται χυδαία στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ας διασφαλίσει πρώτα ότι έχει τη στήριξη του κ. Σημίτη για τις απόψεις που εκφράζει. Στην ίδια δήλωση ο κ. Ρουσόπουλος ερωτά τον πρωθυπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στη στράτευση γυναικών.

    [Φώτο-208955]

    [03] Τσοχατζόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει αρκεί να θέλει

    09/11/2003 15:07:56

    Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές «αρκεί να θέλει δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και προσθέτει ότι «σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να θέλει. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη μειωθεί η διαφορά με τη ΝΔ τους επόμενους μήνες, προβλέποντας μάλιστα ότι «ραγδαία θα είναι η μεταστροφή και θα έχει «δική της δυναμική μέχρι την ημέρα των εκλογών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 November 2003 - 21:30:09 UTC