Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστοδουλάκης για τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ.
  • [02] Χριστοδουλάκης:Κανονικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού
  • [03] Απαγόρευση απόπλου
  • [04] Κλειστό και σήμερα το Ρίο λόγω απεργίας των ναυτεργατών
  • [05] Απεργούν νοσ/κοι,ΕΚΑΒ,γεωτεχνικοί,Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

  • [01] Χριστοδουλάκης για τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ.

    05/11/2003 14:21:07

    Συγκρατημένη θα είναι η τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ και για το 2004 και θα επιδιωχθεί οι αυξήσεις να είναι κάτω του πληθωρισμού.

    Τη γενική αυτή κατεύθυνση έδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης στους διοικητές των ΔΕΚΟ κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να περιοριστούν οι δαπάνες προβολής των ΔΕΚΟ και ιδιαίτερα εκείνων που παρουσιάζουν ελλείμματα αλλά και να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις για συνέργειες μεταξύ τους.

    Οπως είπε ο κ. Χριστοδουλάκης σε γενικές γραμμές οι ΔΕΚΟ τηρούν την εισοδηματική πολιτική σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές αυξήσεις αλλά οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν, αφού το 2002 σε σχέση με το 2001 το μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις αυτές αυξήθηκε κατά 5,5%, ενώ η αύξηση της απασχόλησης δεν ξεπέρασε το 1%.

    Αναφερόμενος ειδικά στην ενθάρρυνση συνεργειών μεταξύ των ΔΕΚΟ ο υπουργός είπε ότι δεν γίνεται στο βαθμό που θα έπρεπε και ότι θα ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για συνεργασίες μεταξύ του ΕΛΟΤ και του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και μεταξύ της ΚΕΔ και της ΔΕΠΟΣ.

    Εξάλλου, συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και των διοικητών των ΔΕΚΟ να συγκρατηθεί ο δανεισμός των επιχειρήσεων αυτών κατά τη διάρκεια του 2004 στα επίπεδα του 2003.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου οι συνολικές επενδύσεις των ΔΕΚΟ το 2003 θα φθάσουν το 1,827 δισ. ευρώ και ο δανεισμός των επιχειρήσεων αυτών στο 1,513 δισ. ευρώ.

    Νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού και των διοικητών των ΔΕΚΟ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τιμολογιακή πολιτική των επιχειρήσεων αυτών.

    [Φώτο-660580]

    [02] Χριστοδουλάκης:Κανονικά η εκτέλεση του προϋπολογισμού

    05/11/2003 14:14:38

    Ο προϋπολογισμός εκτελείται κανονικά και η ροή δαπανών και εσόδων δεν αποκλίνει των στόχων της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Σε ό,τι αφορά την πορεία εσόδων για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2003 ο υπουργός είπε ότι κινούνται με ρυθμό αύξησης κατά 5,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

    Τέλος, αναφερόμενος στο έλλειμμα του προϋπολογισμού σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης είπε ότι θα φθάσει το 1,4%.

    [03] Απαγόρευση απόπλου

    05/11/2003 12:18:17

    Απαγορεύθηκε ο απόπλους των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λόγω των θυελλωδών ανέμων που φθάνουν και τα 9 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ παρατηρείται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ηπειρωτική χώρα και αύριο θα χιονίσει στα ορεινά.

    [Φώτο-562445]

    [04] Κλειστό και σήμερα το Ρίο λόγω απεργίας των ναυτεργατών

    05/11/2003 12:18:06

    Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερά μέχρι αύριο στις 7 το πρωί οι ναυτεργάτες στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά από πλοία με προσωπικό ασφαλείας.Το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται από την πορθμειακή γραμμή Αιγίου-Αγιος Νικόλαος Φωκίδας

    [05] Απεργούν νοσ/κοι,ΕΚΑΒ,γεωτεχνικοί,Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    05/11/2003 12:17:53

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν και σήμερα δημόσια νοσοκομεία λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών. Σήμερα επίσης απεργούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι γεωτεχνικοί και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Επίσης εντός της ημέρας αναμένεται να εκδικαστεί στο δικαστήριο το αίτημα να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στη στατιστική υπηρεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2003 - 12:30:13 UTC