Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαίνια σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας απο τον πρωθυπουργό
  • [02] Νεαροί με μοτοσικλέτες κακοποίησαν αλλοδαπούς.
  • [03] Ιωάννινα:Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ε.Μαλέσιος.
  • [04] Νέες δηλώσεις Μητσοτάκη για την κρίση στην εκκλησία.
  • [05] Συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών σε Ρίο

  • [01] Εγκαίνια σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας απο τον πρωθυπουργό

    04/11/2003 14:22:24

    Τον ανακαινισμένο σταθμό Καλλιθέας του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, βουλευτές της περιοχής και εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής.

    Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον νέο σταθμό από τον υπουργό Μεταφορών και ενημερώθηκε για τις διαδικασίες ανακαίνισης του σταθμού που ακολουθήθηκαν, καθώς και για το πρόγραμμα ανακαίνισης όλων των σταθμών του ΗΣΑΠ.

    Ο σταθμός της Καλλιθέας, οι εργασίες ανάπλασης του οποίου ολοκληρώθηκαν χωρίς να διακοπεί η συγκοινωνία, λειτουργεί από το 1928 και, σήμερα, εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 40.000 επιβάτες, οι οποίοι αναμένεται μελλοντικά να αυξηθούν σε 60.000 επιβάτες.

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής δήλωσε τα εξής ότι σύντομα ο ΗΣΑΠ θα πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής του Μετρό. Έχουμε σήμερα περίπου 15 καινούργια τρένα, 8 νέους σταθμούς, ενώ το σύνολο των σταθμών του ΗΣΑΠ ανακατασκευάζεται. Σε λίγο καιρό, θα έχουμε και άλλα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα, τα οποία δυστυχώς καταργήθηκαν την δεκαετία του 1950. Φτιάχνουμε το Τραμ, που λειτουργεί σε 400 πόλεις στον κόσμο, το οποίο θα παραδοθεί στην ώρα του. Φτιάχνουμε Προαστιακό Σιδηρόδρομο, ο οποίος θα αλλάξει γενικά τη χωροταξική διαδικασία σε όλη την Αθήνα και θα δώσει πρωτόγνωρες δυνατότητες.

    [Φώτο-660132]

    [02] Νεαροί με μοτοσικλέτες κακοποίησαν αλλοδαπούς.

    04/11/2003 14:22:10

    Ρατσιστική έξαρση, χθες στην Π.Κοκινιά, όταν ομάδα 20 περίπου νεαρών που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες εισέβαλαν σε κατάστημα-Πακιστανού και τα έκαναν ''γυαλιά καρφιά'' ενώ στη συνέχεια ξυλοκόπησαν ομοεθνή του που περίμενε σε στάση λεωφορείου.

    Η επίθεση των νεαρών ξεκίνησε στις 18.30 όταν η ομάδα των μοτοσυκλετιστών σταμάτησε έξω από το video-club του Πακιστανού υπηκόου Γιούλα Αρσάτ και άρχισε να τον προκαλεί με ύβρεις, ενώ στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο μαγαζί.

    Χωρίς κανέναν λόγο οι μαινόμενοι νεαροί που οι περισσότεροι φορούσαν κράνη, άρχισαν να προπυλακίζουν τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη που άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

    Τότε κάποιοι από αυτούς τον χτύπησαν με γροθιές, ενώ κάποιοι άλλοι άρχισαν να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους.

    Στη συνέχεια οι νεαροί επιβιβάσθηκαν στη μοτοσικλέτα τους και έσπευσαν να εξαφανισθούν.

    Ομως λίγα μέτρα πιο κάτω εντόπισαν σε στάση λεωφορείου τον επίσης Πακιστανό Χασάν Μπουμπασάρ, τον οποίο και ξυλοκόπησαν χωρίς κανένα λόγο.

    Μετά και τη δεύτερη ''ρατσιστική'' επίθεση η ομάδα των μηχανόβιων εξαφανίσθηκε στα στενά της Π.Κοκκινιάς, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί.

    Οπως πιστεύουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας πιθανόν να πρόκειται για νεαρούς από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που είναι μέλη ομάδων που αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών.

    [03] Ιωάννινα:Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ε.Μαλέσιος.

    04/11/2003 14:08:16

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις ερχόμενες εθνικές εκλογές του 2004, ούτε στο νομό Ιωαννίνων ούτε οπουδήποτε αλλού.

    Αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Μαλέσιος δήλωσε ότι οδηγήθηκε σε αυτή, "...εκτιμώντας και ζυγιάζοντας με προσοχή και ευαισθησία, τις υποχρεώσεις, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχω ως πολιτικός, ως άνθρωπος και οικογενειάρχης...".

    [Φώτο-601364]

    [04] Νέες δηλώσεις Μητσοτάκη για την κρίση στην εκκλησία.

    04/11/2003 12:43:10

    Επέμεινε ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης στις δηλώσεις του για την κρίση μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Φαναριού και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση όπως και τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση.

    Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αποδοχή των αιτημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου απαιτεί αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας και γι' αυτό η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αν έχει πρόθεση να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Οσο δεν το πράττει,με την απουσία και τη σιωπή της,αντί να διευκολύνει τα πράγματα,χωρίς να το θέλει ρίχνει λάδι στη φωτιά και συντηρεί τη διαμάχη,πρόσθεσε.

    Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την ανακοίνωση του Φαναριού,που χαρακτήριζε ως ύβρη τις χθεσινές δηλώσεις του,λέγοντας ότι δεν αντιδικεί με τον Πατριάρχη ούτε με το θεσμό του Πατριαρχείου, τους οποίους τιμά και σέβεται.

    Πρόσθεσε,όμως,ότι το ενδεχόμενο ρήξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδας,που μπορεί να έχει ως συνέπεια περαιτέρω κρίση στο εσωτερικό της ελληνικής εκκλησίας,είναι ένα μεγάλο θέμα,το οποίο δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

    [Φώτο-594506]

    [05] Συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών σε Ρίο

    04/11/2003 11:26:29

    Μόνο μέσω της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου Φωκίδας

    διεξάγονται τα δρομολόγια των πορθμείων απο την Πελοπόννησο προς τη Στερεά Ελλάδα και αντίστροφα, αφού παραμένουν δεμένα τα φέρρι-μποτ

    της γραμμής Ρίου-Αντιρρίου, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών, που ζητούν αυξήσεις σε μισθό και εφάπαξ.

    Η χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργο Πασχαλίδη, απέβη άκαρπη και οι εργαζόμενοι στα πορθμεία Ρίου-

    Αντιρρίου δήλωσαν ότι θα επανεξετάσουν τη θέση τους μόλις πάρουν εγγράφως τις απαντήσεις του υπουργείου στα αιτήματά τους.

    Από το Αίγιο, όπου έχουν σχηματιστεί ήδη μεγάλες ουρές οχημάτων, τα δρομολόγια διεξάγονται στις 7.30, 10.30, 13.30 και 17.00, ενω απο τον Αγιο Νικόλαο στις 8.30, 12.00, 15.30 και 18.00.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 November 2003 - 12:30:13 UTC