Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο τραυματίες απο σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ΙΧ
  • [02] Σκανδαλίδης:Η νέα περιφερειακή συγκρότηση της χώρας
  • [03] Αρθρο του πρωθυπουργού στην ''Ημερησία''
  • [04] Ρώμη:Αρχίζει η διακυβερνητική διάσκεψη
  • [05] Απεργιών συνέχεια

  • [01] Δύο τραυματίες απο σύγκρουση αμαξοστοιχίας με ΙΧ

    04/10/2003 12:53:54

    Ενας σοβαρά τραυματίας και ένας ελαφριά είναι ο απολογισμός σύγκρουσης αμαζοστοιχίας με ΙΧ αυτοκίνητο που έγινε στις 11 χθες το βράδυ στην ισόπεδη διάβαση της λεωφόρου Καραμανλή, στο Μενίδι.

    Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Χαλκίδα με μηχανοδηγό τον Χαράλαμπο Καταγή, 46 ετών, παρέσυρε το υπ' αριθμός ΖΥΕ-1976 ΙΧ αυτοκίνητο με αποτελεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, 33 ετών. Ελαφρά τραυματίστηκε ο ελεγκτής του τρένου Νικόλαος Τσέκερης.

    Σύμφωνα με την Τροχαία, το ατύχημα έγινε όταν πιθανότατα ο οδηγός του ΙΧ παραβίασε τη σχετική σήμανση στην ισόπεδη διάβαση με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το τρένο.

    [02] Σκανδαλίδης:Η νέα περιφερειακή συγκρότηση της χώρας

    04/10/2003 12:53:45

    Τους κυβερνητικούς στόχους για τη νέα περιφερειακή συγκρότηση της χώρας παρουσιάζει ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, με δηλώσεις του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Μεταξύ άλλων προβλέπεται υφυπουργός αντί περιφερειάρχη, λιγότερες και πιο ισχυρές περιφέρειες με αρμοδιότητες μιας κυβέρνησης, συμβούλιο εκλεγμένο απο τον λαό και γενναία αποκέντρωση εξουσιών. Ο κ. Σκανδαλίδης κάνει λόγο ακόμη για μείωση του αριθμού των περιφερειών και τη δομική αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος, καθώς και τη μετατροπή σε ένα ευέλικτο κεντρικό όργανο με διάρθρωση στις περιφέρειες και με λιγότερα μέλη. Το θέμα, όπως τονίζει ο κ. Σκανδαλίδης, θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο εντός του Νοεμβρίου. Τέλος, σχολιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, επισημαίνει οτι ''όπως διατυπώνεται αυτό είναι το διαβατήριο για τους καταλόγους των διορισμών που άρχισαν ήδη να συντάσσουν''.

    [03] Αρθρο του πρωθυπουργού στην ''Ημερησία''

    04/10/2003 09:39:38

    Προσωπική δέσμευση οτι θα γίνουν πράξη οι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί η ανάπτυξη του τόπου, αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με σημερινό άρθρο του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Ο κ. Σημίτης στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ένα σαφές μήνυμα αλλαγών προς το καλύτερο, με άμεσες δράσεις. Οι διαρθρωτικές αλλαγές θα γίνουν ''εδώ και τώρα'', περιθώρια για αναβολές και δισταγμούς δεν επιτρέπονται και δεν θα υπάρξουν, τονίζει στο άρθρο του ο πρωθυπουργός. Η γραφειοκρατία θα παταχθεί με την κατάργηση των πολλαπλών αδειοδοτήσεων, οι οποίες αποθαρρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο κ. Σημίτης τονίζει οτι ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και ο αναπτυξιακός νόμος θα αποτελέσουν τα ισχυρά κίνητρα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη, ειδικά, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό επισημαίνει οτι ακρογωνιαίος λίθος είναι η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης στο 4,2%. Η πρόβλεψη αυτή, προσθέτει, συμπίπτει με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο παραδοσιακά είναι φειδωλό στις αισιόδοξες προβλέψεις.

    [Φώτο-644765]

    [04] Ρώμη:Αρχίζει η διακυβερνητική διάσκεψη

    04/10/2003 08:26:47

    Πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη η Διακυβερνητική Διάσκεψη των 25 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, με αντικείμενο το νέο σύνταγμα της Ευρώπης.

    Τη χώρα μας εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται στην ιταλική πρωτεύουσα απο χθες το απόγευμα.

    Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν σε γενικές γραμμές εκείνες που έχουν εκφραστεί στο πλαίσιο της συντακτικής συνέλευσης, οι οποίες διάκεινται θετικά στο σχέδιο του ευρωπαϊκού συντάγματος που παρουσιάστηκε στη σύνοδο Κορυφής της Χαλκιδικής.

    Στο μεταξύ οι σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αναφορικά με την ελληνική πρωτοβουλία για την σύσταση Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εξοπλισμών απασχόλησαν τους υπουργούς Αμυνας της ΕΕ κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της άτυπης συνόδου τους στη Ρώμη.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στο θέμα των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ υπάρχουν δύο τάσεις στους κόλπους της Ευρώπης οι Ατλαντιστές που θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Αμυνα πρέπει να είναι υποταγμένη και ενσωματωμένη μέσα στο ΝΑΤΟ ενώ ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Γερμανία θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Αμυνα πρέπει να έχει μια αυτονομία να υπηρετεί σκοπούς της Ευρωπαϊκής πολιτικής Ενωσης και της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής με στρατηγικό συνεταίρο τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τον οποίο θα δρουν συμπληρωματικά και σε καμιά περίπτωση ανταγωνιστικά.

    Επίσης οι ίδιες χώρες θεωρούν ότι η Ευρώπη δεν έχει αυτονομία στον τομέα των εξοπλιστικών συστημάτων και η δύναμη ταχείας αντίδρασης της ΕΕ θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά με την αντίστοιχη του ΝΑΤΟ. Σήμερα οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ θα συζητήσουν για το ρόλο της ΕΕ και τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια καθώς και για τη μεσογειακή διάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

    [Φώτο-645701]

    [05] Απεργιών συνέχεια

    04/10/2003 08:19:40

    Ομαδικές αντιδράσεις στο δημόσιο τομέα προκαλούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αυξήσεις μισθών.Οι γεωτεχνικοί και οι κτηνίατροι, παρότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους, συνεχίζουν την αποχή. Σύμφωνα πάντως με τη δικαστική απόφαση, απειλούνται να συλληφθούν όσοι γεωτεχνικοί και κτηνίατροι δεν επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους.

    Ο Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, διαπίστωσε οτι κανονικά διεξάγεται η τροφοδοσία στην αγορά. Υπάρχει επάρκεια σε χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, παρατηρούνται μόνο μικρές ελλείψεις κυρίως σε αρνί γάλακτος, λόγω εποχής.

    Στο μεταξύ εξακολουθούν να απέχουν από τα καθήκοντά τους οι καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ 48ωρη απεργία ξεκινούν απο τη Δευτέρα οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και 24ωρη οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία. Από την ίδια μέρα σε απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Κινητοποιήσεις ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι ζητούν να αναγνωριστεί η εργασία τους επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

    Οι απεργοί των Σωμάτων Ασφαλείας στο τριήμερο 8, 9 και 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα.

    Τέλος χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα η Αττική έως αύριο στις 5 τα ξημερώματα λόγω της 24ωρης απεργίας των ιδιοκτητών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για τις περαιτέρω κινήσεις τους σχετικά με την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα οχήματά τους.

    [Φώτο-641773]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 October 2003 - 11:30:11 UTC