Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για σκανδαλολογία-Κρουσταλάκη
  • [02] Κρουσταλάκης:Βαριές κατηγορίες για Σ. Κόκκαλη-Απάντηση του

  • [01] Πρωτόπαπας για σκανδαλολογία-Κρουσταλάκη

    11/06/2003 14:12:35

    ''Η σκανδαλολογία έχει κλείσει για την κυβέρνηση, καθώς όλες οι καταγγελίες που στρέφονταν σε βάρος της απεδείχθησαν παντελώς ανυπόστατες, αβάσιμες και υποβολιμιαίες'', υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Εξάλλου, ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως αν η δικαιοσύνη θέλει να συνεχίσει τις έρευνες, μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

    Τέλος, ο κ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε ''παντελώς ανόητη'' την ενδεχόμενη πρόθεση ορισμένων να εκμεταλλευθούν τις εσωτερικές διαδικασίες της δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι όποιος υιοθετήσει τέτοια στάση ''θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα''.

    [02] Κρουσταλάκης:Βαριές κατηγορίες για Σ. Κόκκαλη-Απάντηση του επιχειρηματία

    11/06/2003 13:21:36

    Βαρύτατες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες εναντίον του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, σχετικά με την υπόθεση της κατασκοπείας και του ρωσικού λόττο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκης, ο οποίος ζητεί να κινηθεί η διαδικασία σύγκλησης της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και να ορισθεί εφέτης- ανακριτής για την υπόθεση.

    Ο κ.Κρουσταλάκης θεωρεί ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης επιβάλλει ο έλεγχος των κατηγοριών να γίνει στο στάδιο αυτό από εφέτη- ανακριτή στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    Σημειώνεται οτι ο τέταρτος ειδικός ανακριτής κ. Γ. Πουρνάρας ο οποίος διενήργησε κύρια ανάκριση για την υπόθεση της κατασκοπείας σε βάρος του επιχειρηματία Σ.Κόκκαλη είχε ζητήσει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας καθώς έκρινε οτι δεν είχαν προκύψει ικανά στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της κατασκοπείας, της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.

    Υπενθυμίζεται οτι η δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία για την υπόθεση της κατασκοπείας είχε ασκηθεί απο τον εισαγγελέα κ.Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ κ. Πάνου Καμένου.

    Ο προϊσταμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να αποφανθεί για το θέμα του αρχείου ή όχι, ώς αρμόδια να κρίνει για αδικήματα που είναι σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου όπως συμβαίνει με την υπόθεση Κόκκαλη.

    Με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης δηλώνει οτι οι ισχυρισμοί του εισαγγελέα που περιλαμβάνονται σε αυτή την έγκληση έχουν απορριφθεί με αμετάκλητες διαιτητικές και ποινικές αποφάσεις στην Ελβετία, αλλά έχουν επίσης δοθεί όλες οι απαντήσεις στα αρμόδια ελληνικά δικαστικά όργανα συμπεριλαμβανομένου και του κ.Κρουσταλλάκη.

    Προσθέτει οτι τίποτα νέο δεν συνέβαλε να αποκτήσει ξαφνικά ''σπουδαιότητα'' η υπόθεση, μετά απο ενάμιση χρόνο και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης με απαλλακτικό πόρισμα του ανακριτή και δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο η παράταση της εκκρεμότητας που έχει τεράστιο προσωπικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό κόστος για μένα.

    ''Οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την ενέργεια του κ.Κρουσταλλάκη και μάλιστα λίγες μέρες πριν την αποχώρησή του απο το δικαστικό σώμα είναι ''διαπλοκολόγοι'' πολιτικοί και οι επιχειρηματικοί μου αντίπαλοι'', προσθέτει ο κ.Κόκκαλης και εκφράζει την αμερόληπτη πίστη του προς τη δικαιοσύνη.

    [Φώτο-593361]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 June 2003 - 11:30:11 UTC