Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλγερία: 1600 οι νεκροί από τον σεισμό
  • [02] Δικηγόροι: Αναστολή κινητοποιήσεων
  • [03] Σημίτης: Σημαντικό βήμα η απόφαση για άρση των κυρώσεων στο Ιράκ
  • [04] Συνέδριο για πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταναστών
  • [05] Συμφωνία Beauty Diet με First Boston Investment
  • [06] Συνελήφθησαν για δωροδοκία
  • [07] Λάρισα - Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Επίσκεψη Αγγελοπούλου
  • [08] Σε ζώο της Ασίας εντοπίσθηκε ο ιός που ευθύνεται για το SARS
  • [09] Βουλή-Υγεία ''ΟΑ 2004''-Επερώτηση ΝΔ.

  • [01] Αλγερία: 1600 οι νεκροί από τον σεισμό

    23/05/2003 20:50:46

    Τους 1.600 έφθασαν οι νεκροί και τους 7.000 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε την Τετάρτη όλη την περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγερίου, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή στο Αλγέρι, προβλέποντας μάλιστα και πιθανή επιδείνωση στον ήδη "βαρύ" απολογισμό της θεομηνίας.

    Η ίδια επίσημη πηγή απέδωσε τα πάρα πολλά θύματα στο γεγονός ότι επλήγη μία "πολύ μεγάλη πόλη" που βρέθηκε κοντά στο επίκεντρο

    του "επιφανειακού" σεισμού.

    [Φώτο-591393]

    [02] Δικηγόροι: Αναστολή κινητοποιήσεων

    23/05/2003 20:41:06

    Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε εκτάκτως το απόγευμα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε να μην επεκτείνει τις κινητοποιήσεις, ενόψει των αναδιατυπώσεων του υπουργείου της Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της Ποινικής Διαδικασίας, όπως διαμορφώθηκαν κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    [03] Σημίτης: Σημαντικό βήμα η απόφαση για άρση των κυρώσεων στο Ιράκ

    23/05/2003 19:19:16

    "Πολύ σημαντικό βήμα" χαρακτήρισε ο Προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κώστας Σημίτης, την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον τερματισμό των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράκ.

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνάντηση που είχε στο Δουβλίνο (στο πλαίσιο του γύρου των πρωτευουσών) με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Μπέρτι Αχερν πρόσθεσε ότι η εν λόγω απόφαση

    είναι το πρωτο βήμα για την έναρξη της ανασυγκρότησης του Ιράκ.

    Ο κ. Σημίτης είπε ακόμη ότι η απόφαση αποτελεί επίσης "θετικό βήμα" διότι σύμφωνα με τα όσα είχε υποδείξει η ΕΕ, τα Ηνωμένα Εθνη θα διαδραματισουν σημαντικό ρολο στη διαδικασία της ανασυγκρότησης. "Θα πρέπει, λοιπόν, να αρχίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προκειμένου να βοηθήσουμε το λαό του Ιράκ να οργανώσει το νέο κράτος, να οργανώσει την οικονομία του, ωστε να καταπολεμήσει τη φτώχεια και να πετύχει την ανάπτυξή του", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    [04] Συνέδριο για πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταναστών

    23/05/2003 17:29:19

    Η ενσωμάτωση των μεταναστών και η προώθηση των πρακτικών στήριξης και αξιοποίησής τους, τόσο για την προαπαιτούμενη κοινωνική συνοχή, όσο και για την ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας, αποτελεί θέμα σχετικού συνεδρίου που διοργάνωσε -σήμερα στο ΕΒΕΑ- στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της "Αναπτυξιακής Σύμπραξης Δίκτυο για την Ισότητα και την Κοινωνική Συνοχή" το ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ.Τα συμπεράσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού, εκτός της παράθεσης και εκτίμησης για την πορεία των πολιτικων ενσωμάτωσης που εφαρμόζονται στη χώρα μας, από τους φορείς της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (ΑΣ) θα γίνει και ανταλλαγή εμπειριών με αντίστοιχους διακρατικούς εταίρους (Αγγλια, Γερμανία). Σκοπός είναι να προωθηθούν οι στόχοι που έχουν αναληφθεί από τους παραπάνω, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Equal για την καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.Τις εργασίες του συνεδρίου, όπου είναι και συντονιστής της Α.Σ. ( συμμετέχουν φορείς, οργανώσεις, δήμοι, ιδρύματα, μειονοτικές κοινότητες κ.α.), άνοιξε ο κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης, Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ). Στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία του Συνεδρίου και του στόχου που έχουν θέσει όλοι για την καλύτερη ένταξη των μεταναστών στη δεύτερη πατρίδα τους. «Ως χώρα, είπε, «με εκατομμύρια Ελληνες να έχουν δεύτερη πατρίδα τον Καναδα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Γερμανία και πολλές ακόμα μακρινές χώρες, οφείλουμε να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε όλους όσους μας επέλεξαν για νέα χώρα τους.Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση από την Α.Σ, όπως η ίδρυση και λειτουργία των Γραφείων Υποδοχής, η λειτουργία ηλεκτρονικού παρατηρητηρίου, η παροχή νομικής και κοινωνικής στήριξης κ.α.. Η Επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου, σε μήνυμά της προς το Συνέδριο, συγχαίρει την ΑΣ για το "αξιόλογο έργο της" τόνιζοντας ότι παρόμοιες συμπράξεις αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Equal. Η Ενωμένη Ευρώπη, συνεχίζει, «θέλει μια ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης σε ένα κοινό χώρο διακίνησης, ελευθερίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας των πολιτών της.Για την οικοδόμηση της Ευρωπαικής Κοινωνίας, αλλά και για τον ρόλο της κ. Διαμαντοπούλου σε αυτήν, έκανε λόγο ο γγ Διαχείρισης Πόρων του υπουργείου Εργασίας Π.Θεοφανόπουλος που τόνισε ότι η Ευρώπη με τον πολιτισμο και την κουλτούρα της οφείλει να γίνει "εντάσσουσα" με ολοκληρωμένα μέτρα και πολιτικές για την ανεργία και την απασχόληση. Η πρωτοβουλία Equal αναφέρει ότι καλύπτει ευρύ φάσμα ένταξης και απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως και οι μετανάστες ενώ για τους τελευταίους έχει καταρτιστεί ο ποιοτικός σχεδιασμός αυτων των πολιτικών στους άξονες: παιδεία, ανάπτυξη υποδομών υποδοχής και ένταξης.

    [05] Συμφωνία Beauty Diet με First Boston Investment

    23/05/2003 16:03:42

    Σε συνεργασία με την εταιρία First Boston Investment SA προχώρησε ο Ομιλος Ν. Αυγερινοπούλου - Beauty & Diet, που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να ανησυχούν οι εργαζόμενοι για την τύχη των θέσεων εργασίας. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου, η First Boston Investment αναλαμβάνει τη διοίκηση του ομίλου Ν. Αυγερινοπούλου-Beauty & Diet και ''υπόσχεται να λειτουργήσει με σύνεση και υπευθυνότητα ώστε όχι μόνο να διασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του ομίλου αλλά και να συνεχιστεί η ανοδική του πορεία''.

    Σήμερα εξάλλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπό την προεδρία του υφυπουργού κ. Ελευθέριου Τζιόλα, με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων του Ομίλου Αυγερινοπούλου. Μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων, ο κ. Τζιόλας ανέφερε ότι ο Ομιλος Αυγερινοπούλου βρίσκεται σε διαπραγμάτευση και έχει προκύψει κάποια συνεργασία, που είναι στα πρώτα της βήματα, με εταιρία η οποία ενδιαφέρεται να αναλάβει τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και τη λειτουργία του Ομίλου.

    Οι συζητήσεις στο επιχειρηματικό επίπεδο ανάμεσα στον Ομιλο και στην εταιρία αυτή (First Boston Investment) δεν έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, ωστόσο ''εμείς επιμείναμε ότι εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, να αναληφθούν και να τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις, οι οποίες αφορούν δεδουλευμένα, καθώς επίσης και μια σειρά άλλες υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους στον Ομιλο'' ανέφερε ο κ. Τζιόλας.

    Παράλληλα επεσήμανε ότι ''οι διαβεβαιώσεις που είχαμε, είναι ότι αυτά τα σημεία που αφορούν τους εργαζόμενους, δηλαδή η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και οι οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι τους θα τακτοποιηθούν. Θέλουμε να αισιοδοξούμε ότι η διαδικασία θα είναι ομαλή και ότι θα εξασφαλιστούν η λειτουργία του ομίλου και κυρίως ότι θα εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και ότι θα τακτοποιηθούν οικονομικά όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν τους εργαζόμενους στον όμιλο''.

    Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο νέος ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης του Ομίλου (First Boston Investment) δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων του Ομίλου και θα τακτοποιήσει άμεσα όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τους εργαζόμενους.

    Διάψευση ομίλου Ξυνή

    Ο εκπαιδευτικός όμιλος Ξυνή με ανακοίνωση του διαψεύδει τη φημολογία για κλείσιμο του και καταγγέλλει προπάθεια συκοφάντησης του.

    [Φώτο-378038]

    [06] Συνελήφθησαν για δωροδοκία

    23/05/2003 15:53:25

    Υπάλληλος της ΔΕΗ συνελήφθη απο άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας για δωροδοκία.Ο συλληφθείς απαίτησε από μηχανολόγο την καταβολή 500 ευρώ, επιπλεον της νόμιμης εισφοράς στη ΔΕΗ που ήταν 1.600 ευρώ προκειμένου να προβεί σε επιτάχυνση εργασιών σε ένα 15νθήμερο αντί του τριμήνου που είχε οριστεί από την υπηρεσία του.

    Επίσης ένας υπάλληλος του δήμου Αθηναίων που είναι υπεύθυνος της αποθήκης φύλαξης των κατασχεθέντων εμπορευμάτων των μικροπωλητών ζήτησε και έλαβε 100 ευρώ από δυο αλλοδαπούς πλανόδιους μικροπωλητές υπηκόους Μπαγκλαντές για να τους παραδώσει εμπορεύματα που είχαν δεσμευτεί από υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας.

    Μέσα στο χώρο της δημοτικής αποθήκης και δίπλα από το γραφείο του συλληφθέντος βρέθηκαν μέσα σε σάκκο απορριμμάτων τα δυο πρωτόκολλα παραλαβής εμπορευμάτων των δυο αλλοδαπών χωρίς το προβλεπόμενο τριπλοτυπο είσπραξης καθώς και άλλα 117 όμοια πρωτόκολλα ισάριθμων αλλοδαπών χωρίς και στις περιπτώσεις αυτές να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

    Τη στιγμή της σύλληψής του βρέθηκε στην κατοχή του το ποσό των 915 ευρώ που κατασχέθηκε ως προϊόν παράνομης δραστηριότητας.

    Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμφθηκε σήμερα το πρωι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [07] Λάρισα - Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Επίσκεψη Αγγελοπούλου

    23/05/2003 15:06:35

    Με στόχο να τονώσει ακόμη περισσότερο τη φλόγα της ελληνικής περιφέρειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου επισκέπτεται σήμερα την πόλη της Λάρισας προκειμένου να εγκαινιάσει το βράδυ το πρώτο απο τα 43 γραφεία Ολυμπιακής υποστήριξης που θα λειτουργήσουν σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

    Η κυρία Αγγελοπούλου είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και με τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Τζανακούλη ενώ στη συνέχεια παρακάθησε σε γεύμα στο Φρούριο της Λάρισας που της παρέθεσε ο ΣΘΒ και η ΤΕΔΚ νομού Λαρίσης.

    Στην ομιλία της η κυρία Αγγελοπούλου εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά που βρίσκεται για δεύτερη φορά στη Λάρισα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πριν περίπου δυο χρόνια για να εγκαινιάσει το γραφείο Ολυμπιακής υποστήριξης το οποίο δημιουργήθηκε με την άριστη συνεργασία της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚ και των τοπικών φορέων και θα παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τα εισιτήρια , τον εθελοντισμό, τους διαγωνισμούς προμηθειών και όλες τις δραστηριότητες που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των πρωτοβουλιών που ανέπτυξαν και αναπτύσσουν οι τοπικοί επιχειρηματίες για τους οποίους, όπως είπε χαρακτηριστικά ''έχουμε δεσμευτεί οτι σε όλους τους διαγωνισμούς προμηθειών θα προτιμούνται -όπου είναι αυτό εφικτό- οι ελληνικές επιχειρήσεις''.

    Η κυρία Αγγελοπούλου είπε ακόμη οτι ''η Λάρισα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ολυμπιακής γιορτής'', καθώς θα φιλοξενηθούν αθλητές στα προπονητήρια της περιοχής.

    Τέλος η κυρία Αγγελοπούλου έκανε γνωστό οτι η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει και απο τη Λάρισα.

    Στο γεύμα ήταν παρόντες ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΒ με επικεφαλής τον πρόεδρο Ευριπίδη Χαρμάνη, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κώστας Μπαγιάτης, βουλευτές, εκπρόσωποι του πολιτικού και συνδικαλιστικού κόσμου της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι απο όλες τις παραγωγικές τάξεις της Λάρισας. Εγκαίνια γραφείου Ολυμπιακής Υποστήριξης Το βράδυ στις 8.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του γραφείου Ολυμπιακής Υποστήριξης Λάρισας όπου η κυρία Αγγελοπούλου αναμένεται να αναφερθεί στο εθελοντικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και να ζητήσει την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων απο σήμερα μέχρι την τελετή λήξης των αγώνων.

    Η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' θα επισημάνει οτι απο τη Λάρισα κάνουμε πράξη το σύνθημα ''Ολυμπιάδα όλη η Ελλάδα''.

    Σημειώνεται οτι η κυρία Αγγελοπούλου την οποία συνοδεύει ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρίας Γιάννης Πυργιώτης και άλλα στελέχη του ''Αθήνα 2004'' αύριο θα μεταβεί σε μια απο τις πέντε Ολυμπιακές πόλεις, το Βόλο όπου θα έχει επαφές με παραγωγικές τάξεις ενώ το μεσημέρι θα εγκαινιάσει το γραφείο της Οργανωτικής Επιτροπής στο Βόλο.

    [Φώτο-591211]

    [08] Σε ζώο της Ασίας εντοπίσθηκε ο ιός που ευθύνεται για το SARS

    23/05/2003 14:43:47

    Ο κορονοϊός που προκαλεί την άτυπη πνευμονία εντοπίσθηκε στη μοσχογαλή, ένα μικρόσωμο σαρκοβόρο θηλαστικό της Ασίας που μοιάζει με τη γάτα, ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

    Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ θεωρούν ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική ανακάλυψη στον αγώνα κατά του ιού ο οποίος προκαλεί το Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο που έχει προκαλέσει τον θάνατο 700 περίπου ανθρώπων και έχει προσβάλει 8.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ ''απομόνωσαν με επιτυχία τον κορονοϊό που προκαλεί το Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο στη μοσχογαλή'', αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές.

    'Η ανακάλυψη αυτή έχει εξαιρετικά σημαντικές συνέπειες στον έλεγχο αυτής της μόλυνσης'', σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Οικολογική οργάνωση ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να απαγορεύσει την κατανάλωση του κρέατος αγρίων ζώων η οποία συνηθίζεται στην παραδοσιακή κινεζική κουζίνα.

    Η μοσχογαλή προστατεύεται από τη Σύμβαση της Ουάσινγκτον για τα απειλούμενα είδη.

    [09] Βουλή-Υγεία ''ΟΑ 2004''-Επερώτηση ΝΔ.

    23/05/2003 14:32:22

    Επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας & Πρόνοιας, με θέμα τις «σοβαρές ελλείψεις και μεγάλες καθυστερήσεις για την υγειονομική θωράκιση της χώρας στο πρόγραμμα Δημόσια Υγεία Ολυμπιακοί Αγώνες κατέθεσαν 17 βουλευτές της ΝΔ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Α Αθηνών Μ. Καρά.

    Είναι σημαντικό, αναφέρουν οι βουλευτές «να εξασφαλιστούν όλοι εκείνοι οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε το υγειονομικό σύστημα να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από την παρουσία μεγάλου αριθμού επισκεπτών (1.000.000 - 4.000.000 περίπου) των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ενώ, εκτιμούν ότι «ο Υπουργός Υγείας δεν δείχνει τη διάθεση να λάβει, ακόμη και σήμερα, εκείνα τα μέτρα που θα εξασφάλιζαν την υγειονομική θωράκιση της χώρας κατά την προ-ολυμπιακή και ολυμπιακή περίοδο.

    Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι «ο χειρισμός του ύποπτου περιστατικού της άτυπης πνευμονίας, πρόσφατα, δημιούργησε μεγάλα ερωτηματικά για την ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος, ότι δεν έχει χρηματοδοτηθεί το ΚΕΕΛ ώστε να προετοιμαστεί «για τις αυξημένες ανάγκες επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας και «μόνο ένας ελάχιστος αριθμός εξειδικευμένου προσωπικού έχει προσληφθεί για όλο το σύστημα της επιδημιολογικής επιτήρησης και της διασφάλισης της περιβαλλοντικής υγιεινής.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 May 2003 - 20:30:14 UTC