Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμερικανικά άρματα μάχης στο κέντρο της Βαγδάτης
  • [02] Κατάληψη της Βαγδάτης απο τις αμερικανοβρετανικές δυνάμεις
  • [03] Δίκη "17 Ν":Λήξη σημερινής συνεδρίασης
  • [04] Αντιδράσεις για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην Αττική.
  • [05] Βερελής:Πρόγραμμα ανάπτυξης αστικών συγκοινωνιών
  • [06] Β.Παπανδρέου για έργα Ολυμπιάδας
  • [07] Ευρωβουλή:Εγκριση ένταξης 10 νέων μελών.
  • [08] Ναυτιλία - Εμπορικός στόλος - Οικονομία

  • [01] Αμερικανικά άρματα μάχης στο κέντρο της Βαγδάτης

    09/04/2003 16:39:36

    Αμερικανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έφτασαν σήμερα νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Βαγδάτης στην πλατεία Φερνταούς, μπροστά από το ξενοδοχείο ''Παλαιστίνη'', όπου διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι, μετέδωσαν οι ανταποκριτές των ξένων πρακτορείων.

    Περισσότερα από δέκα άρματα μάχης Αμπραμς και αμφίβια οχήματα επίθεσης των αμερικανών πεζοναυτών προχώρησαν προς το ξενοδοχείο, ενώ οι στρατιώτες έλεγχαν με ειδικά κυάλια τα κτίρια γύρω από την πλατεία για τυχόν ελεύθερους σκοπευτές.

    ''Είναι σαν να μπαίνουν ιρακινά άρματα μάχης στην Πέμπτη Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη ή στο Πικαντίλι Σέρκους στο Λονδίνο'', είπε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του Ρόιτερ Χάλεντ Γιακούμπ Ουέις, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο. ''Η πτώση της Βαγδάτης ολοκληρώθηκε'', πρόσθεσε.

    [02] Κατάληψη της Βαγδάτης απο τις αμερικανοβρετανικές δυνάμεις

    09/04/2003 16:00:15

    Το καθεστώς του Σαντάμ καταρρέει, δηλώνει εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ οι κάτοικοι της Βαγδάτης υποδέχονται τους Αμερικανούς με επευφημίες.

    Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ο έλεγχος των Ιρακινών στη Βαγδάτη φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρέει.

    ''Η διοίκηση και ο έλεγχος της Βαγδάτης φαίνεται πως έχει διαλυθεί'', είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στους δημοσιογράφους.

    ''Οι εικόνες που προέρχονται από την ιρακινή πρωτεύουσα μιλούν από μόνες τους'', πρόσθεσε.

    Δεν απέκλεισε όμως παράλληλα την πιθανότητα οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την ''πεισματική και σφοδρή'' αντίσταση παραστρατιωτικών ομάδων.

    Σήμερα στη βόρεια και ανατολική Βαγδάτη πλήθη Ιρακινών υποδέχθηκαν με επευφημίες τα αμερικανικά στρατεύματα, ενώ πολλοί λεηλατούσαν τα καταστήματα, καθώς και τα τελευταία κατάλοιπα της εξουσίας του Σαντάμ καταρρέουν.

    ''Υποδέχονται τη βεβαιότητα ότι ο Σαντάμ δεν πρόκειται πια να τους ξανακυβερνήσει'', σχολίασε ο εκπρόσωπος.

    Ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα οτι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είναι ενθαρρυμένος από την ''πολύ καλή'' πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Ιράκ.

    ''Ο πρόεδρος συνεχίζει να παίρνει καλές αναφορές από την περιοχή σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική πλευρά'', επισήμανε ο αξιωματούχος. ''Είναι ενθαρρυμένος από την πρόοδο που έχουμε σημειώσει... Ομως όσα κι αν έχουμε πετύχει, πρόκειται για μια στρατιωτική αποστολή και γι'αυτό ακόμα κινδυνεύουν ζωές, αλλά είναι φανερό πως έχει σημειωθεί πολύ καλή πρόοδος'', είπε ο ίδιος.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε τις γειτονικές του Ιράκ χώρες που ενδεχομένως να θελήσουν να δεχτούν τον Σαντάμ Χουσέιν, τονίζοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίθετες με κάθε προσπάθεια του ιρακινού προέδρου να βρεί καταφύγιο σε άλλη χώρα. ''Του δόθηκε η ευκαιρία να εγκαταλείψει τη χώρα και δεν την δέχτηκε'', είπε ο ίδιος.

    Στο μεταξύ, αξιωματούχος της CIA δήλωσε σήμερα πως η υπηρεσία του δεν γνωρίζει αν ο Σαντάμ και οι γιοί του σκοτώθηκαν ή επέζησαν βομβαρδισμού στην αρχή της εβδομάδας.

    [Φώτο-572511]

    [03] Δίκη "17 Ν":Λήξη σημερινής συνεδρίασης

    09/04/2003 15:34:09

    Για δεύτερη φορά απο την έναρξη της δίκης της ''17 Νοέμβρη'' η απουσία μαρτύρων ανάγκασε το δικαστήριο να διακόψει νωρίτερα απο το προγραμματισμένο τη συνεδρίασή του.

    Απο τη 1 το μεσημέρι στο δικαστήριο έγινε ανάγνωση εγγράφων για τις υποθέσεις της δολοφονίας Σιπαχίογλου και της εκτόξευσης ρουκέτας κατά του ΜΕΓΚΑ και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου.

    Ο πρόεδρος ζήτησε να παρίστανται αύριο στο δικαστήριο οι μάρτυρες των υποθέσεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Γιάννη Παλαιοκρασσά, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν, της δολοφονίας Μιχάλη Βρανόπουλου και της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΓΚΑ.

    [04] Αντιδράσεις για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην Αττική.

    09/04/2003 15:33:29

    Κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων και διαδηλώσεις ξεκίνησαν δήμαρχοι και κοινοτάρχες της Αττικής στις περιοχές των οποίων προτείνεται να δημιουργηθούν ΧΥΤΑ, εργοστάσια διαλογής ή άλλες δραστηριότητες σχετικές με την επεξεργασία των απορριμμάτων.

    Κάτοικοι και φορείς της Μάνδρας απέκλεισαν από τις 11 μέχρι τη 1 το μεσημέρι την εθνική οδό στο ύψος της γέφυρας της Μαγούλας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνει στο σημείο αυτό μέσω της παλαιάς εθνικής.

    Κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Κυριακή εξήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου και οι δήμαρχοι περιοχών της βόρειας Αττικής όπως το Πολυδένδρι, το Καπανδρίτι, η Μαλακάσα, ο Κάλαμος, το Μαρκόπουλο και οι Αφίδνες.

    Οι φορείς της βόρειας Αττικής έχοντας και τη συμπαράσταση της Μητροπόλεως Πειραιώς -καθώς ο μητροπολίτης κ. Καλλίνικος είναι ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι- έδωσαν συνέντευξη Τύπου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία ΧΥΤΑ στις περιοχές τους.

    Σε συνέντευξη μίλησαν και καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και γεωλόγοι οι οποίοι υποστήριξαν ότι αποτελεί ''ωρολογιακή βόμβα'' για τον υδροφόρο ορίζοντα και τη λίμνη του Μαραθώνα η δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Τρύπες Πολυδενδρίου.

    Επίσης ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι η εν λόγω περιοχή είναι σεισμογενής, ενώ ο γεωλόγος Νίκος Καρράς παρομοίασε την περιοχή με σφουγγάρι που θα απορροφά τους ρύπους λόγω της μορφής του υπεδάφους.

    Σε σημερινές συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αποφασισμένη να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην τακτοποίηση του θέματος.

    Διευκρίνισε μάλιστα ότι η νομοθετική ρύθμιση για τους νέους ΧΥΤΑ θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα. ''Εγώ θα πάω τη ρύθμιση στη Βουλή, αν η Βουλή δεν το ψηφίσει δεν μπορώ να προχωρήσω. Αλλά η Βουλή πιστεύω ότι θα προχωρήσει και θα δεχθεί αυτή τη ρύθμιση.

    Είναι απαραίτητο να χωροθετηθούν οι καινούργιοι στην Αττική, "σημείωσε". Ο χώρος που υπάρχει στα Ανω Λιόσια έχει κορεστεί και δεν είναι δυνατόν 4,5 έως 5 εκατ. κατοίκων της Αττικής να έχουν επαναπαυθεί στα Ανω Λιόσια".

    [Φώτο-572432]

    [05] Βερελής:Πρόγραμμα ανάπτυξης αστικών συγκοινωνιών

    09/04/2003 15:33:21

    Το πρόγραμμα ανάπτυξης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, κάνοντας παράλληλα ένα μίνι απολογισμό της πολιτικής που ακολουθεί το υπουργείο στον τομέα αυτό.

    Όπως τόνισε ο υπουργός η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ, μέ στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας. Στόχος είναι να αυξηθούν κατά περίπου ένα εκατομμύριο την ημέρα, οι μετακινούμενοι με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και από 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, στα μέσα του 2004 να αυξηθούν σε 3,5 εκατομμύρια επιβάτες. Αυτό, κατά τον υπουργό, θα επιτευχθεί με τη λειτουργία του Τράμ, του προαστιακού σιδηροδρόμου, την επέκταση του μετρό, την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των ΗΣΑΠ και την επέκταση των λεωφορειολωρίδων.

    Ειδικά για τις λεωφορειολωρίδες ο κ. Βερελής τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2003 θα έχουν συνολικό μήκος 55 χιλιομέτρων, αν και παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε ότι αφορά την αύξηση της ταχύτητας των λεωφορείων και αυτό γιατί υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφονται 100 παραβάσεις ανά ώρα. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, θα διατεθούν πέντε περιπολικά της Τροχαίας που θα επιτηρούν τους λεωφορειόδρομους.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα αστυνομεύονται στο εξής, κατά τα πρότυπα του Μετρό και οι 24 σταθμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, που ανακαινίζονται. Σημείωσε ακόμη ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ανέλαβε να κάνει μελέτη για την ποιότητα των αστικών συγκοινωνιών, μετρώντας δείκτες όπως αριθμός επιβατών, πλήθος και ακρίβεια δρομολογίων, καθαριότητα οχημάτων, ευκολία αγοράς εισιτηρίων και καρτών και μέση ωριαία ταχύτητα.

    Αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Βερελής είπε:

    - Για το Τράμ μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των γραμμών, ενώ τον άλλο μήνα θα έλθει στην Αθήνα το πρώτο όχημα.

    - Μέχρι το Μάϊο του 2004 θα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του αεροδρομίου των Σπάτων με την Αθήνα, μέσω του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

    - Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες επέκτασης του Μετρό, ενώ σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός στο Μοναστηράκι.

    - Επέκταση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ μέχρι τη Σαρωνίδα με εισιτήριο 1,20 ευρώ.

    - Για τα ΤΑΞΙ καθορίστηκαν ήδη οι πρώτες 10 πιάτσες ενώ ειδική επιτροπή μελετά το θέμα.

    Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά στοιχεία των οργανισμών που έχουν σχέση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο κ. Βερελής είπε ότι με εξαίρεση το Μετρό που το 2002 εμφάνισε πλεόνασμα 5,5 δισ δρχ, τα υπόλοιπα μέσα έχουν έλλειμμα, γεγονός που οφείλεται στην πολιτική της κυβέρνησης για διατήρηση του εισιτηρίου σε χαμηλά επίπεδα.

    Ως προς τα ποσοστά των επιβατών που μετακινούνται καθημερινώς, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σύν τα δίκυκλα, πραγματοποιείται το 50% των μετακινήσεων ημερησίως.

    [06] Β.Παπανδρέου για έργα Ολυμπιάδας

    09/04/2003 15:33:14

    "Η προετοιμασία για την Ολυμπιάδα είναι πολύ καλή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποια προβλήματα. Προβλήματα θα υπάρχουν μέχρι την τελευταία ώρα όπως συνέβη σε όλες τις περιπτώσεις", δήλωσε σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου με αφορμή προχθεσινές δηλώσεις του ευρισκόμενου σήμερα στην Αθήνα στελέχους της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για καθυστερήσεις σε ορισμένα από τα έργα.

    Στο Σίδνεϊ είπε η κ. Παπανδρέου που ήταν η πιο καλή διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τώρα είχαν προβλήματα μέχρι την τελευταία ωρα αλλά και κατά τη διεξαγωγή των Αγώνων διότι υπάρχουν και πάρα πολλά απρόβλεπτα παρόλα αυτά τα αντιμετώπισαν. Δεν γνωρίζω ποιά ήταν η σκοπιμοτητα των δηλώσεων Οσβαλντ συμπλήρωσε διότι τα πράγματα προχωρούν πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι έτοιμα τα έργα.

    Αν μας το έλεγε αυτό πριν από δυο χρόνια θα είχε απόλυτο δίκιο. Σήμερα όμως δεν έχει δίκιο να λέει αυτά που είπε και νομίζω ότι θα το διαπιστώσετε. Δεν δικαιολογείται καθόλου η αγωνία του και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ολα τα έργα θα είναι έτοιμα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, κατέληξε η κ. Παπανδρέου.

    [07] Ευρωβουλή:Εγκριση ένταξης 10 νέων μελών.

    09/04/2003 15:17:20

    Με σημαντικές πλειοψηφίες και γιά τα 10 υποψήφια νέα κράτη, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τις 10 αντίστοιχες εκθέσεις γιά την ένταξη των νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι θετικές ψήφοι που συνεκέντρωσαν οι χώρες κατά σειρά ψηφοφορίας έχουν ως εξής : Τσεχία 408, Εσθονία 520, Κύπρος 507, Λετονία 522, Ληθουνία 521, Ουγγαρία 522, Μάλτα 521, Πολωνία 509, Σλοβενία 522, Σλοβακία 521. Το σύνολο των ψηφησάντων κυμάνθηκε μεταξύ 562 και 568.

    Ειδικά γιά την Κύπρο οι ψηφίσαντες ήταν 562, με 507 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 26 αποχές.

    Μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε την συντριπτική πλειοψηφία των θετικών ψήφων γιά όλες τις χώρες πράγμα που αποτελεί απλό και ξεκάθαρο μήνυμα : '' Η ώρα της διεύρυνσης ήλθε, η ώρα της διεύρυνσης είναι τώρα,'' είπε καταλήγοντας οτι η ψηφοφορία αυτή αποτελεί μίαν αποφασιστική επιλογή του Σώματος να δοθεί τέλος στο διχασμό της Ευρώπης κατά τον ''βάρβαρο 20ο αιώνα'' και να οικοδομηθεί μία νέα Ευρώπη γιά τον 21ο αιώνα και το μέλλον.

    Να σημειώσουμε οτι λίγο πριν από την ψηφοφορία ο αρμόδιος γιά τη διεύρυνση Επίτροπος κ. Γκίντερ Φερχόϊγκεν, έκανε ειδική αναφορά στην Κύπρο λέγοντας :

    ''Γιά άλλη μία φορά, θα ήθελα να σημειώσω οτι είναι πολύ λυπηρό το γεγονός οτι είμαστε μερικά εκατοστά μόλις από τον στόχο χωρίς όμως τελικά να βρούμε την πολιτική λύση γιά το Κυπριακό. Ποτέ δεν υπήρξαν τόσο τεράστιες ευκαιρίες, τόσο σαφείς πιθανότητες γιά επίλυση του κυπριακού ζητήματος όσο σήμερα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες και θα υπογραμμίσω γιά αλλη μία φορά οτι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να συνεχίσει την υποστήριξη που προσφέρει στα Ηνωμένα Εθνη γιά την ανεύρεση μιας συναινετικής και διαρκούς λύσης στο κυπριακό. Θα υποστηρίξουμε επίσης την ανάπτυξη κάθε είδους προγραμμάτων γιά την εξομάλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των δύο κοινοτήτων ώστε να οικοδομηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.''

    Σε ο,τι αφορά την Τουρκία ο κ. Φερχόϊγκεν υπενθύμισε οτι το 1999 ανοιξε στο Ελσίνκι η θύρα γιά την Τουρκία.

    Η Κοπεγχάγη έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο, έναν πολιτικό ''οδικό χάρτη'' στην Τουρκία, ενώ στο τέλος του επομένου χρόνου θα πρέπει ν'αποφασισθεί εάν θα πληροί τις πολιτικές προϋποθέσεις γιά την ένταξη.

    Εγώ ενθαρρύνω από τη θέση αυτη την Τουρκία - είπε ο Επίτροπος- να διατηρήσει τον προσανατολισμό της προς την Ευρώπη, η δε Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει μία απάντηση δίκαιη και αντικειμενική.

    Γιά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ο κ. Φερχόϊγκεν είπε οτι εφ'οσον ενταχθούν τα 10 πρώτα κράτη θα συνεχισθούν οι ομιλίες και οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες αυτές ώστε σύντομα η ΕΕ να έχει 27 κράτη μέλη.

    Τα δε Βαλκανικά κράτη θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους μέσα από την προοπτική που έχουν χαράξει υπέρ της Ευρώπης, κατέληξε ο κ. Φερχόϊγκεν.

    [08] Ναυτιλία - Εμπορικός στόλος - Οικονομία

    09/04/2003 14:37:29

    O εμπορικός στόλος ελληνικής ιδιοκτησίας είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, καθώς αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής μεταφορικής ικανότητας του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Τράπεζας προς τους ξένους επενδυτές. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό δελτίο η ποντοπόρος ναυτιλία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας καθώς αντιστοιχεί στο 2,5% του ελληνικού ΑΕΠ (καθαρή θέση) και στο 1,5% της συνολικής απασχόλησης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι έμμεσες επιδράσεις, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με τον επισκευαστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα. Ένα σημαντικό τμήμα των εσόδων από το ναυτιλιακό τομέα διαχέεται στην ελληνική οικονομία μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή χρηματοδότησης των επενδυτικών δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου τομέα. Τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών προς το ναυτιλιακό τομέα αυξήθηκαν κατά 28% κατά την τελευταία τριετία και ανέρχονται στα 3,8 δισ. δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 April 2003 - 20:30:12 UTC