Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με κ.Χαραζί για το θέμα του Ιράκ
  • [02] Σύγκρουση και συντριβή στρατιωτικών αεροσκαφών.
  • [03] Σύλληψη ατόμου για την υπόθεση της 17Ν

  • [01] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με κ.Χαραζί για το θέμα του Ιράκ

    09/01/2003 13:52:19

    Mε επίκεντρο τις εξελίξεις στο Ιράκ, ο υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, με τον Ιρανό ομόλογό του Καμάλ Χαράζι.

    Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε για άλλη μία φορά στις δηλώσεις του οτι η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Ιράκ είναι σαφής και αφορά στην ανάγκη σεβασμού απο το Ιράκ των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    ''Εάν συμβεί αυτό θα αποφύγουμε τον πόλεμο και θα κερδίσει η ειρήνη'', τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Αναφορικά με το ίδιο θέμα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών οταν ρωτήθηκε πόσο ανήσυχος είναι για το ενδεχόμενο πολέμου και για τις επιπτώσεις στη δική του χώρα δήλωσε ''ιδιαίτερα ανήσυχος'' καθώς το Ιράν βρίσκεται στην όμορη περιοχή.

    Oπως τόνισε ο κ. Χαράζι στην περίπτωση πολέμου θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για τη χώρα του, όπως κύματα προσφύγων, εκτοπίσεις πληθυσμών αλλά και χρήση χημικών όπλων. ''Απο όλα αυτά προκύπτει οτι πρέπει να ζητηθεί η γνώμη μας για τις εξελίξεις'' τόνισε χαρακτήρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ο οποίος μάλιστα έξέφρασε την πεποίθηση οτι ''το Ιράκ συνεργάζεται με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει πόλεμος''.

    Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε μάλιστα τη θέση της χώρας του ταυτόσημη με αυτήν της ΕΕ η οποία επίσης όπως υπογράμμισε ο κ. Χαράζι θεωρεί οτι δεν πρέπει να γίνει πόλεμος.

    [Φώτο-531747]

    [02] Σύγκρουση και συντριβή στρατιωτικών αεροσκαφών.

    09/01/2003 11:37:37

    Νέο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία, όταν δύο τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκρούσθηκαν και συνετρίβησαν στη νοτιο-ανατολική επαρχία της Μαλάτια στην Τουρκία, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

    Σημειώνεται οτι χθές επιβατικό αεροσκάφος συνεντρίβη κατά την προσγείωσή του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντιγιαρμπακίρ στην νοτιοανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 75 άτομα.

    [Φώτο-531714]

    [03] Σύλληψη ατόμου για την υπόθεση της 17Ν

    09/01/2003 11:22:06

    Η πρώτη από το δεύτερο κύκλο συλλήψεων για την υπόθεση της τρομοκρατίας έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

    Ανδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που βρίσκονταν από μέρες στη συμπρωτεύουσα , συνέλαβαν αιφνιδιαστικά τον Ανέστη Παπαναστασίου 40 χρόνων την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του για να μεταβεί στη δουλειά του σε ξένη τράπεζα της οδού Τσιμισκή.

    Ο Ανέστης Παπαναστασίου είναι ξάδελφος του Νίκου Παπαναστασίου, που είναι ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό ως μέλος της 17 Νοέμβρη. Ο 40χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, φέρεται και αυτός ότι έχει σχέση με τις δραστηριότητες της 17 Νοέμβρη, όχι όμως ως εκτελεστικό μέλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο Ανέστης Παπαναστασίου εμπλέκεται στην υπόθεση επειδή δακτυλικά αποτυπώματά του βρέθηκαν σε μια από τις δύο γιάφκες της 17 Νοέμβρη στην Αθήνα, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί τα αποτυπώματα αυτά βρέθηκαν σε σταθερό σημείο ή σε μετακινούμενα αντικείμενα, πράγμα που έχει σημασία για το αν θα μπορεί να στηθεί κατηγορητήριο σε βάρος του.

    Ο Ανέστης Παναστασίου πρόκειται να μεταφερθεί στην Αθήνα με ελικόπτερο και θα οδηγηθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όπου θα εξεταστεί.

    [Φώτο-475071]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2003 - 12:30:11 UTC