Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις νεκροί, δυο τραυματίες σε καραμπόλα στην Εθνική
  • [02] Κύπρος: Επέστρεψε ο Ντενκτάς
  • [03] Ηράκλειο-Τζόκερ-Ενας τυχερός κερδίζει 2,5 εκ. ευρώ
  • [04] 17Ν: Προσφυγή στο ΕΔΑΔ
  • [05] Παπανδρέου: `Γέφυρα` ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ
  • [06] Αύριο ορκίζονται Φώφη, Ντόρα
  • [07] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία
  • [08] Κακοκαιρία στην πρωτεύουσα

  • [01] Τρεις νεκροί, δυο τραυματίες σε καραμπόλα στην Εθνική

    29/12/2002 18:50:54

    Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός καραμπόλας έξι αυτοκινήτων που σημειώθηκε στη 1.10 το μεσημέρι στο 120ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Ξυλόκαστρο.

    Νεκροί είναι η οδηγός του ενός αυτοκινήτου Αγγελική Μπουζάνη, 55 ετών, κάτοικος Καλλιθέας, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος του Ιωάννη, 15 χρόνων, κάτοικος Αμπελοκήπων Αθηνών, που επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε η αδελφή του και ο Δημήτριος Σαγόνας του Βασιλείου, 59 ετών, από την Αγία Σοφία Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας, συνοδηγός του αυτοκινήτου που οδηγούσε η Μπουζάνη.

    Τραυματίες είναι η Παρασκευή Λαμπροπούλου, 25 ετών, αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε και ο Επαμεινώνδας Ζούζουλας του Ηλία, 23 ετών, συνοδηγός του ίδιου αυτοκινήτου.

    Λίγη ώρα αργότερα στις 3.10 λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου έγιναν άλλες δυο μεγάλες καραμπόλες στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων σε απόσταση περίπου 500 μέτρων η μία από την άλλη και στις οποίες ενεπλάκησαν συνολικά 28 αυτοκίνητα.

    Στις καραμπόλες υπήρξαν μόνο ελαφροί τραυματισμοί, αλλά έκλεισε η εθνική οδός για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια ουρά αυτοκινήτων λόγω του ότι είχε αρχίσει η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

    Τελικά, τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν με γερανούς της τροχαίας, αλλά και πάλι χρειάστηκε αρκετή ώρα για να αποκατασταθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

    Στο μεταξύ, από την τροχαία τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 4 το απόγευμα τα έκτακτα μέτρα για την επιστροφή των Αθηναίων. Συγκεκριμένα παραχωρήθηκε μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στην Κακιά Σκάλα και από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι το Δαφνί, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τροχονόμους στους βασικούς κόμβους και των δυο εθνικών δικτύων.

    Οπως έγινε γνωστό από την τροχαία η κίνηση είναι αυξημένη και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και στην Αθηνών - Λαμίας, αλλά έχει σταθερή ροή και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα.

    [02] Κύπρος: Επέστρεψε ο Ντενκτάς

    29/12/2002 18:25:05

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επέστρεψε σήμερα εσπευσμένα στα κατεχόμενα, θορυβημένος από τις μαχητικές διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του, διακόπτοντας την θεραπεία στην οποία υπεβάλετο στην Αγκυρα.

    Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει από την Αγκυρα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως είναι δυνατόν να υπάρξει μια συμφωνία μέχρι τον Μάρτιο, μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου.

    Παράλληλα, καυτηρίασε τις πιέσεις που του ασκούνται, για να καταλήξει σε συμφωνία για επανένωση της νήσου, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψει σε οποιαδήποτε εντολή, όποια και να είναι αυτή.

    Στο μεταξύ, ο γιος του Ραούφ Ντενκτάς και αρχηγός του δημοκρατικού κόμματος στα κατεχόμενα, Σερντάρ Ντενκτάς, τάχθηκε υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ''Κίπρις'' είπε ότι η επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό είναι δυνατή, εάν την επιθυμούν και οι ελληνοκύπριοι.

    Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο πήχης των προσδοκιών της ελληνικής πλευράς δεν θα πρέπει να είναι πολύ ψηλά και ότι πρέπει να υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ώστε να μην βρεθούν οι ελληνοκύπριοι αντιμέτωποι με μια μεγάλη απογοήτευση.

    [Φώτο-194293]

    [03] Ηράκλειο-Τζόκερ-Ενας τυχερός κερδίζει 2,5 εκ. ευρώ

    29/12/2002 18:23:47

    Ενας Ηρακλειώτης είναι ο τυχερός της κλήρωσης του Τζόκερ αφού είναι ο μοναδικός 6άρης (5 αριθμοί και το τζόκερ) που κερδίζει 2.500.000 ευρώ ή 851.875.000 δραχμές .

    Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του Δημήτρη Μπούλιου που βρίσκεται στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων του Ηρακλείου .

    Ο υπερτυχερός μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανισθεί και ο ιδιοκτήτης του Πρακτορείου δεν γνωρίζει το όνομα του.

    [04] 17Ν: Προσφυγή στο ΕΔΑΔ

    29/12/2002 18:10:05

    Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβιάσεις των κανόνων της «δίκαιης δίκης αναμένεται να κάνει η λεγόμενη ομάδα των Θεσπρωτών, Παύλος Σερίφης, Ηρακλής Κωστάρης και ο Κώστας Καρατσώλης, που κατηγορούνται για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

    Την ίδια ώρα ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξή του στο BΗΜΑgazino αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν και σημειώνει ότι το λεγόμενο ιστορικό 45άρι, το άστρο και η σφραγίδα της οργάνωσης βρίσκονται σε «ασφαλή χέρια. Στο μεταξύ, η Αγγελική Σωτηροπούλου συνεχίζει για 18η μέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησής της στις φυλακές Κορυδαλλού.

    [05] Παπανδρέου: `Γέφυρα` ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ

    29/12/2002 18:01:43

    Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο γεφυροποιού ανάμεσα στην Ευρωπαική Ένωση και στις ΗΠΑ, με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003, στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας, διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Για την επικείμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει να υπάρξει μια κοινή στάση των Ευρωπαίων εταίρων και προσθέτει ότι η δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η προεδρία δεν είναι μάγος.

    [06] Αύριο ορκίζονται Φώφη, Ντόρα

    29/12/2002 17:54:00

    Αύριο αναμένεται να γίνει η ορκωμοσία της νέας Υπερνομάρχου Αττικής και της νέας Δημάρχου Αθηναίων. Η κυρία Φώφη Γεννηματά, μαζί με τους νομάρχες Αθήνας και Πειραιά, Γιάννη Σγουρό και Γιάννη Μίχα αντίστοιχα, θα ορκιστούν σε ειδική τελετή που θα γίνει στο πολεμικό Μουσείο, ενώ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μαζί με τους 41 δημοτικούς και 175 διαμερισματικούς συμβούλους θα ορκιστεί στο Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά.

    [07] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία

    29/12/2002 17:27:25

    Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Στην Αττική, ορισμένες περιοχές ντύθηκαν το πρωί στα λευκά, εξαιτίας της ισχυρής χαλαζόπτωσης, ενώ από την ισχυρή καταιγίδα, που κράτησε περίπου μία ώρα πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγειες διαβάσεις, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την αντληση νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια. Πυροσβεστική και στρατός βρίσκονται από τα ξημερώματα σε επιφυλακή στην περιοχή του Κηφισσού, για να κλείσουν τις μεταλλικές πόρτες, αν χρειαστεί, ώστε να αποφευχθεί μια νέα πλημμύρα στο Μοσχάτο. Από το μεσημέρι διακόπηκαν τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς στο Αιγαίο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, η ένταση των οποίων φτάνει οκτώ και τοπικά 9 μποφόρ.

    Στην Κάσο, οι κάτοικοι του νησιού που δοκιμάστηκαν πρόσφατα από τις καταρρακτώδεις βροχές, ζουν και πάλι με τον εφιάλτη μια νέας πλημμύρας, καθώς οι καταιγίδες που έπληξαν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας θα περιοριστούν αύριο στην Ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η Κάσος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς με το μεγαλύτερο μέρος του Οδικού δικτύου έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, το σύστημα ύδρευσης έχει καταστραφεί, ενώ προβλήματα υπάρχουν στις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση. Ηδη στο νησί βρίσκονται άνδρες των ΕΜΑΚ και του στρατού, που καταβάλουν προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές,η εκτίμηση των οποίων θα αρχίσει από αύριο.

    Το λιμάνι του νησιού δεν έχει υποστεί ζημιές αλλά η προσπέλασή του είναι δύσκολη, καθώς έχει γεμίσει από οικοσκευές, αυτοκίνητα, μηχανάκια, πέτρες, ξύλα και νεκρά ζώα που παρέσυραν οι χείμμαροι.

    [Φώτο-501685]

    [08] Κακοκαιρία στην πρωτεύουσα

    29/12/2002 15:32:42

    Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής η καταιγίδα, το χαλάζι και κυρίως ο δυνατός αέρας, που πλήττουν από τις 11 το πρωΐ την περιοχή της Αττικής.

    Τα νερά σε πολλά σημεία των δρόμων έχουν φτάσει σε αρκετά μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με δυσκολία.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει λάβει περίπου 30 κλήσεις που αφορούν κυρίως σε πτώσεις δέντρων και πινακίδων από το δυνατό αέρα, ιδιαίτερα στις περιοχές Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Νέου Κόσμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 December 2002 - 21:30:16 UTC