Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "17Ν":Παραπέμπονται 18 και προσωρινά ελεύθερος ο Γ.Σερίφης
  • [02] Απειλεί με παραίτηση ο Ντενκτάς
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με Σκανδαλίδη
  • [04] Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα καταστήματα
  • [05] Εως αύριο το σήμα απο εφορίες

  • [01] "17Ν":Παραπέμπονται 18 και προσωρινά ελεύθερος ο Γ.Σερίφης

    30/12/2002 13:08:28

    Την παραπομπή για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και των 18 κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της "17Ν" διατάσσει σύμφωνα με πληροφορίες με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

    Με το βούλευμα οι εφέτες φέρονται να αποφαίνονται ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί ο Αυγουστίνος Ξηρός καθώς δεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με το βούλευμα ορίζεται η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Γιάννη Σερίφη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ.

    [Φώτο-507476]

    [02] Απειλεί με παραίτηση ο Ντενκτάς

    30/12/2002 12:55:21

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απείλησε να παραιτηθεί αν η Τουρκία τον πιέσει να αποδεχθεί το σχέδιο του ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου. Ο Ντενκτάς επέστρεψε χθες στην Κύπρο, ύστερα από μακρά απουσία λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

    Ο Ντενκτάς φέρεται δυσαρεστημένος από τις διαδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ζητούν την παραίτησή του προκειμένου να υπάρξει λύση στο Κυπριακό.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τουρκοκυπριακή εφημερίδα ο Ντενκτάς σε συνέντευξή του στην Αγκυρα, παρομοίασε τους περίπου 30.000 Τουρκοκυπρίους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου της Πέμπτης με μύγες που ανακατώνουν το στομάχι.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ η Τουρκία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο σοβαρής κρίσης στις σχέσεις της με την ΕΕ,αν δεν βρεθεί πολιτική λύση στο Κυπριακό, και εκτιμά ότι σημαντική για την επίτευξη συμφωνίας είναι η επιρροή του στρατού. Από τη Λευκωσία ο πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ και υποψήφιος για την προεδρία Γιαννάκης Ομήρου επανέλαβε την πρότασή του για διοργάνωση συλλαλητηρίου απ`όλα τα κυπριακά κόμματα για τη συμπαράσταση στους Τουρκοκύπριους.

    [Φώτο-526523]

    [03] Συνάντηση Σημίτη με Σκανδαλίδη

    30/12/2002 12:55:07

    Τις θεσμικές αλλαγές του υπουργείου Εσωτερικών συζήτησε το πρωί ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Ο κ.Σκανδαλίδης είχε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα της αυτοδιοίκησης ενώ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τη συζήτηση που γίνεται σε θέματα θεσμών.

    Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν τη μερική απασχόληση, αλλά και θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ μια πρώτη συζήτηση έγινε και για τον εκλογικό νόμο, θέμα το οποίο, όπως δήλωσε ο υπουργός μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

    Για το μεταναστευτικό ο κ.Σκανδαλίδης είπε ότι θα προχωρήσει η αντιμετώπισή του με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ενώ σήμερα πρόκειται να καταθέσει τροπολογία για χρονική παράταση έξι μηνών.

    Αναφερόμενος στις καταστροφές στην Κάσο, είπε ότι η ζημιά είναι μεγάλη και υπήρξε άμεση αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών και της Πολιτικής Προστασίας. Ενημέρωσε ότι έστειλε 50.000.000 δρχ στο Νομάρχη και άλλα 50.000.000 δραχμές στο δήμαρχο για τα έξοδα των άμεσων παρεμβάσεων. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές και θα γίνουν όλα τα έργα που απαιτούνται για να θωρακιστεί το νησί.

    [Φώτο-505599]

    [04] Ανοιχτά σήμερα και αύριο τα καταστήματα

    30/12/2002 12:54:52

    Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν στην αγορά τα συνεργεία του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα κρούσματα αισχροκέρδειας. Σήμερα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά εως τις 8 το βράδυ, ενώ αύριο θα λειτουργήσουν απο τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    Στο μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, αναμένεται τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες να μεταβεί στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, όπου μέσω της ιστοσελίδας του ΙΝΚΑ στο Διαδίκτυο θα απαντήσει σε ερωτήσεις καταναλωτών, σχετικά με το κόστος ζωής, την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και για την ενίσχυση των ρόλων των Ενώσεων Καταναλωτών.

    [Φώτο-523812]

    [05] Εως αύριο το σήμα απο εφορίες

    30/12/2002 12:54:38

    Λήγει αύριο η προθεσμία που έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να προμηθευτούν από τις εφορίες το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας. Διαφορετικά από τις 2 Ιανουρίου θα αναγκαστούν να καταβάλουν πρόστιμο.

    Σε όσες εφορίες υπάρξει το αδιαχώρητο από συνωστισμό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πάρουν αριθμό προτεραιότητας, με τον οποίο θα έχουν προθεσμία μέχρι τις οκτώ Ιανουαρίου να αποκτήσουν το σήμα.

    [Φώτο-368639]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 December 2002 - 12:30:16 UTC