Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαραθώνιος διαβουλεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα για Κυπριακό
  • [02] ΣΥΝ - ΚΕΔΑ - ΑΚΟΑ - Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές - ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης του ΠΑΣΟΚ.
  • [04] Ρόδος-Υπουργός Αμυνας-Ευρωστρατός-ΕΕ-Τουρκία-Κύπρος.

  • [01] Μαραθώνιος διαβουλεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα για Κυπριακό

    02/11/2002 20:03:39

    Μαραθώνιος διαβουλεύσεων επίκειται την ερχόμενη εβδομάδα, για το Κυπριακό. Την Δευτέρα μεταβαίνουν σε Αθήνα και Λευκωσία δύο υψηλόβαθμοι αμερικανοί διπλωμάτες. Στην Κύπρο αναμένεται η αμερικανίδα βοηθός, υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις Μπεθ Τζόουνς και στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μαρκ Γρόσμαν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. την Δευτέρα επίσης, ο γγ του ΟΗΕ, Κοφι Αναν θα συναντηθεί με τον ειδικό του σύμβουλο, Αλβάρο ντε Σότο. Την ίδια ώρα, κλινήρης παραμένει ο Ραούφ Ντενκτάς σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, μετά από εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη στην καρδιά. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, την ερχόμενη Παρασκευή θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και τότε θα αποφασισθεί η ημερομηνία αναχώρησης του.

    [02] ΣΥΝ - ΚΕΔΑ - ΑΚΟΑ - Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές - ΠΑΣΟΚ.

    02/11/2002 20:02:29

    Την ίδια ώρα, σε κοινή ανακοίνωση των αντιπροσωπειών του ΣΥΝ, της ΑΚΟΑ και της ΚΕΔΑ, τονίζεται οτι η επανάληψη της επικοινωνιακής επίθεσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη συγκυρία, στοχεύει στην περιθωριοποίηση της αριστεράς, στην παραπλάνηση του εργαζόμενου λαού και των πολιτών που ανησυχούν από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από συνάντηση των αντιπροσωπειών όπου μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες για την κοινή δράση και συνεργασία όλων των εντός και εκτός Βουλής δυνάμεων της αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας.

    [03] Απολογισμός και προγραμματισμός δράσης του ΠΑΣΟΚ.

    02/11/2002 20:01:23

    Εβδομάδα απολογισμών για το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει από την Δευτέρα, ημέρα όπου συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος, για να αποτιμήσει τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και να αξιολογήσει τις επιδόσεις και τις επιλογές που έγιναν σε κάθε δήμο και κάθε νομαρχία. Η συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που ο Κώστας Λαλιώτης ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα της ΚΕ, εγκαταλείποντας τη θέση του στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση ο κ.Λαλιώτης θα αναλύσει τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ενώ αναμένεται να επισημάνει και τις σημαντικές αδυναμίες που εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ σε ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλία. Ενα άλλο θέμα που αναμένεται να απασχολήσει την συνεδρίαση, είναι το κατά πόσον μπορεί να ανοίξει ένας διάλογος με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, μετά και την ευόδωση της συνεργασίας με τον ΣΥΝ στις δημοτικές εκλογές.

    [04] Ρόδος-Υπουργός Αμυνας-Ευρωστρατός-ΕΕ-Τουρκία-Κύπρος.

    02/11/2002 20:01:15

    Ανησυχητική, δυσάρεστη και απαράδεκτη, χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ.Παπαντωνίου, από τη Ρόδο όπου κήρυξε τις εργασίες του σεμιναρίου, για τη μεσογειακή διάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας. Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και σταθερότητα στις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη, διότι, όπως τόνισε, δεν θέλουμε να δώσουμε καμιά αφορμή στη γείτονα να προκαλέσει προβλήματα στην πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Επίσης, ξεκαθάρισε οτι το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ενωση είναι τελείως ξεχωριστό από το θέμα του ευρωστρατού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 November 2002 - 21:30:12 UTC