Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργικό Συμβούλιο-Πορεία εθνικού σχεδίου δράσης.
  • [02] Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ-ΝΔ
  • [03] 17Ν-Εντοπίσθηκαν σε κρύπτη στους Λειψούς 20.000 ευρώ.
  • [04] Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές-Εκλογικοί κατάλογοι
  • [05] Η απασχόληση στο υπ.συμβούλιο

  • [01] Υπουργικό Συμβούλιο-Πορεία εθνικού σχεδίου δράσης.

    03/10/2002 22:29:22

    Η πορεία του εθνικού σχέδιου δράσης για την απασχόληση, συζητήθηκε

    στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε ο σχεδιασμός για την αναζήτηση 5 χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης για γυναίκες με τρία παιδιά ή μονογονεϊκές οικογένειες, 5 χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης για νέους 18 με 30 ετών, με έμφαση σε όσους δεν είχαν ως τώρα πρόσβαση στην αγορά εργασίας και 4.500 για μακροχρονίως ανέργους 45 με 65 ετών. Την ικανοποίησή του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός για το γεγονός ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας, θα έχει ίσως ξεπεράσει τον στόχο των 300 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη.

    [02] Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ-ΝΔ

    03/10/2002 22:26:49

    Την κατηγορηματική καταδίκη της κυβέρνησης για την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας οτι στόχος της βίαιης αυτής επίθεσης ήταν η ελευθεροτυπία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Για επικίνδυνη ανευθυνότητα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας οτι άνοιξε διάλογο με τους τρομοκράτες. Παράλληλα, την κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας οτι η τρομοκρατία αποτελεί διαστροφή κάθε πολιτικής αντίληψης.

    [03] 17Ν-Εντοπίσθηκαν σε κρύπτη στους Λειψούς 20.000 ευρώ.

    03/10/2002 22:22:53

    Στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αθήνα, μεταφέρθηκε το κιβώτιο με περίπου 7 εκατ. δραχμές που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και εικάζεται οτι αποτελεί τμήμα των χρημάτων από τις ληστείες που έκαναν μέλη της 17Ν, για τα λεγόμενα έξοδα της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της αντιτρομοκρατικής αναζητούν και άλλες κρυψώνες, στις οποίες πρέπει να υπάρχουν περίπου 200 εκατ.δραχμές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας

    στη Βουλή στον υπουργό του ΠΑΣΟΚ, κ.Καψή, υποστήριξε οτι κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας οι ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους, ένα αόρατο χέρι παρεμποδίζει τις έρευνες για την υπόθεση της 17Ν.

    [04] Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές-Εκλογικοί κατάλογοι

    03/10/2002 22:17:49

    Δεν θα ψηφίσουν τελικά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές όσοι δεν κατέστη τελικά δυνατόν, για διάφορους λόγους, να περιληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους, μέχρι την ημερομηνία που είχε οριστεί. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές, πρότεινε να υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία θα μπορούσαν να ψηφίσουν οι εκλογείς αυτοί, βάσει ειδικών καταλόγων. Στην πρόταση αυτή διαφώνησε η ΝΔ και έτσι, δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

    [05] Η απασχόληση στο υπ.συμβούλιο

    03/10/2002 15:01:54

    Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας θα έχει ίσως ξεπεράσει τον στόχο των 300 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός με τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο κ. Σημίτης ανέφερε σε δηλώσεις του πως στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου εξετάστηκε η πορεία του εθνικού σχέδιου δράσης για την απασχόληση. Συμφωνήθηκε ο σχεδιασμός για την αναζήτηση 5 χιλιάδων ευκαιριών απασχόλησης για γυναίκες με τρία παιδιά ή μονογονεϊκές οικογένειες, 5 χιλιάδες ευκαιρίες απασχόλησης για νέους 18 με 30 ετών, με έμφαση σε όσους δεν είχαν ως τώρα πρόσβαση στην αγορά εργασίας και 4.500 για μακροχρονίως ανέργους 45 με 65 ετών.

    Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να προσφέρει στους πολίτες ευημερία και ασφάλεια και να αποσκοπεί στη μείωση της ανεργίας, αποδίδοντας στον κόσμο σιγουριά και βεβαιότητα.

    Στην παρούσα φάση υπάρχει αβεβαιότητα στην διεθνή οικονομία και έχει εκτιμηθεί ότι η ανάκαμψη της Ευρώπης δεν θα αρχίσει το πρώτο εξάμηνο του 2003, αλλά μετατίθεται στο δεύτερο εξάμηνο. Η αβεβαιότητα στις διεθνείς χρηματαγορές, επίσης, σημείωσε ο πρωθυπουργός, θα επιδεινωθεί απο την κρίση στο Ιράκ και την πιθανότητα πολέμου.

    Στις συνθήκες αυτές, παρατήρησε ο κ. Σημίτης, «η ελληνική οικονομία έχει ενδογενείς δυνάμεις που της επιτρέπουν να αντέξει την πίεση και να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την πραγματική σύγκλιση. Εργαζόμαστε σκληρά για την ασφάλεια και τη σιγουριά του Ελληνα πολίτη για την καταπολέμηση της ηθικής και κοινωνικής αδικίας, που συνιστά η ανεργία.

    Τέλος, ο κ. Σημίτης υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αποτελεσματική, τόνισε ότι το ποσοστό της ανεργίας έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο για πρώτη φορά μετά το ΄97, αναφέροντας συγκεκριμένα πως το 2001 ήταν 10,2% και το β΄ τρίμηνο της χρονιάς κινείται στο 9,6%


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 October 2002 - 20:30:14 UTC