Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση-"Απογευματινή"-Ιντερνέτ
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη για Οικονομία

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση-"Απογευματινή"-Ιντερνέτ

    04/10/2002 14:14:14

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τη δημοσιοποίηση προκήρυξης σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με την οποία άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία της εφημερίδας 'Απογευματινή' διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήρης Μπάγιας.

    Ο κ. Μπάγιας ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση απο την οποία ζητά να εντοπίσει τους δράστες της σύνταξης και δημοσίευσης στο Ιντερνέτ της προκήρυξης καθώς και το άν οι δράστες της δημοσιοποίησης έχουν σχέση με τους δράστες της επίθεσης στην εφημερίδα.

    Σημειώνεται οτι προχθές το βράδυ ομάδα περίπου 30 αγνώστων που φορούσαν κράνη και κουκούλες κατευθύνθηκαν προς την οδό Φειδίου στα γραφεία της Απογευματινής και αφού έσπασαν τα παρκόμετρα με αυτά κατέστρεψαν την τζαμένια είσοδο της εφημερίδας και αυτοκίνητα δημοσιογράφων που ήταν παρκαρισμένα έξω από τα γραφεία της εφημερίδας.

    Στη συνέχεια οι άγνωστοι πέταξαν τρείς "βόμβες μολότοφ" στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά και διαλύθηκαν κατευθυνόμενοι προς την οδό Πατησίων.

    Από την αστυνομία έγιναν προσαγωγές περίπου 40 ατόμων, ωστόσο δεν υπήρξαν συλλήψεις και οι έρευνες θα συνεχιστούν σε συνδυασμό με την επιβολή μέτρων τάξης στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη για Οικονομία

    04/10/2002 13:49:51

    Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβληματίζεται για την συνεχιζόμενη πτώση του χρηματιστηρίου, καθώς και για τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην ελληνική οικονομία απο την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και την πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων.

    Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη, με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενόψει της κατάθεσης τη Δευτέρα στη Βουλή, του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2003.

    Αναφερόμενος ειδικότερα ότι στην πτώση της Σοφοκλέους ο κ. Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπυργό, έκανε λόγο για την ύπαρξη 'αρνητικής φούσκας', η οποία πραγματοποιείται με πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι 'στα σημερινά επίπεδα που βρίσκεται η αγορά στην Ελλάδα αδικεί την οικονομία'.

    Ο υπουργός κάλεσε τους επενδυτές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την κατάσταση αυτή και να αντιδράσουν στην υποτιμητική κερδοσκοπία, που όπως είπε, 'γίνεται με την προοπτική περαιτέρω επιδείνωσης της οικονομίας'.

    Επίσης, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι έχει δώσει ήδη εντολη στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές να κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπιστεί κάθε περίπτωση υποτιμητικής κερδοσκοπίας, ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα των επενδυτών.

    Οσον αφορά στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2003 που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι έχει καταρτιστεί με βάση την υπόθεση ότι το επόμενο έτος θα υπάρξει αισθητή βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'η ελληνική οικονομία είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε αντίκτυπο' και ότι 'αποτελεί όαση ισχυρής ανάπτυξης'.

    Ο υπουργός, ωστόσο, έκανε σαφές ότι στην περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι σημερινές προβλέψεις για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, τότε θα επηρεαστεί αρνητικά και η ελληνική οικονομία. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική οικονομία διατηρεί έντονα αναπτυξιακούς ρυθμούς, που της επιτρέπουν να αντιμετωπίζει τα προβλήματα απο καλύτερη θέση αλλά βεβαίως δεν μένει στο απυρόβλητο.

    Ο υπουργός συνέστησε ψυχραιμία για την αντιμετώπιση των όποιων επιπτώσεων και ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθησυχασμός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2002 - 11:30:09 UTC