Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.
  • [02] Μέτρα για τη συγκράτηση τιμών
  • [03] Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Α. Σωτηροπούλου
  • [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Χανιά
  • [05] Διαμαρτυρία πωλητών λαϊκών αγορών στη Θεσ/κη

  • [01] Σύλληψη για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

    24/09/2002 14:22:53

    Συνελήφθη ο Γεώργιος Πετρής 29 ετών επιλοχίας για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    Ο Πετρής μέσω προσωπικής ιστοσελίδας που είχε δημιουργήσει από το τέλος Ιουλίου 2002 στο διαδίκτυο διακινούσε πορνογραφικό υλικό αιμομικτικού περιεχομένου, όπου συμμετείχαν παιδιά έθετε σε δημόσια θέα αρχεία βίντεο αναλόγου περιεχομένου ενώ παράλληλα εξυμνούσε την αιμομιξία και παρακινούσε τους επισκέπτες της σελίδας του σε τέτοιου είδους σεξουαλικές σχέσεις.

    Την ιστοσελίδα του είχαν επισκεφθεί περίπου 170.000 άτομα. Μετά από έρευνες στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Αθήνα και στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον Πετρή και τον συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη.

    Κατασχέθηκαν 102 cd πορνογραφικού περιεχομένου, 76 βίντεο μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, 9 δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή και μεγάλος αριθμός περιοδικών πορνογραφικού περιεχομένου.

    Ο Πετρής με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία παραδόθηκε σε άνδρες του 966 λόχου στρατονομίας προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Στρατοδικείου Ξάνθης.

    [02] Μέτρα για τη συγκράτηση τιμών

    24/09/2002 14:22:46

    Τέσσερα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά αποφάσισε σήμερα η Εθνική Επιτροπή για το ευρώ, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκου Γκαργκάνα, των υφυπουργών Οικονομικών Γιώργου Φλωρίδη και Ανάπτυξης κ. Χρήστου Θεοδώρου καθώς και των εκπροσώπων του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και των άλλων φορέων.

    Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός τα μέτρα αυτά είναι:

    α) η αναγραφή των τιμών που είναι κάτω του ενός ευρώ σε λεπτά και όχι με δεκαδικά ψηφία. Δηλαδή, η τιμή θα είναι 75 λεπτά και όχι 0,75 ευρώ.

    β) η επιβολή προστίμων επι τόπου στις επιχειρήσεις και σε καταστήματα που θα εντοπίζονται να υπερτιμολογούν.

    γ) η έναρξη εντός δεκαημέρου της διαφημιστικής καμπάνιας για το ευρώ, προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για το νέο νόμισμα. Η καμπάνια θα έχει τίτλο "Το λεπτό έχει αξία".

    δ) Οι τράπεζες να εφοδιάζουν τους καταναλωτές και με νομίσματα των 10 και των 5 ευρώ και όχι μόνο με χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι παρατηρείται ανακοπή της ανοδικής πορείας του,αλλά τόνισε η πορεία του εξακολουθεί να προβληματίζει.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι τα τελευταία φαινόμενα υπερτιμολογήσεων στην αγορά έχουν προσθέσει στον τιμάριθμο 0,1 έως 0,3 εκατοστιαίες μονάδες.

    [03] Δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Α. Σωτηροπούλου

    24/09/2002 14:22:39

    Απέρριψε ο πρόεδρος Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου το αίτημα της Αγγελικής Σωτηροπούλου για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία να απαγορεύεται σε ΜΜΕ να αναφέρονται στην προσωπική της ζωή και σε οικείους της.

    Η αίτηση της 40χρονης κατηγορουμένης για συμμετοχή της στη ''17 Νοέμβρη'', που συζητήθηκε νωρίτερα, αφορούσε την πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών.

    Η Σωτηροπούλου έχει υποβάλει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείου κατά των σταθμών ΑΛΤΕΡ, ΝΕΤ, ΑΛΦΑ, ΑΝΤΕΝΑ, ΜΕΓΚΑ, ΣΤΑΡ και ΕΤ1, καθώς και κατά των δημοσιογράφων Νίκου Κακαουνάκη, Φωτεινής Πιπιλή, Γιώργου Τράγκα και Αννας Παναγιωταρέα.

    Με την αίτησή της ζητά, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση των τηλεοπτικών συνεργείων απο το σπίτι της, την απαγόρευση αναφοράς στην προσωπική της ζωή και στο παιδί της και την απαγόρευση δημοσιοποίησης φωτογραφιών της απο το παρελθόν, αλλά και της εικόνας του παιδιού της.

    Η συζήτηση της αίτησης της Σωτηροπούλου προσδιορίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου για τις 29 Νοεμβρίου.

    'Η διαφορά της κυρίας Σωτηροπούλου με τα ΜΜΕ αφορά τη δικαστική εξουσία και όχι την κυβέρνηση' παρατήρησε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αγωγή που έστρεψε η κυρία Σωτηροπούλου κατά τηλεοπτικών σταθμών επικαλούμενη λόγους προστασίας της οικογενειακής της ζωής

    Στο μεταξύ κατάθεση στον εφέτη-ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο έδωσε ο πρώην υπουργός κ. Ιωάννης Παλαιοκρασάς σε βάρος του αυτοκινήτου του οποίου η ''17 Νοέμβρη'' είχε εκτοξεύσει ρουκέτα στις 14 Ιουλίου 1992, με αποτέλεσμα τον θάνατο του διερχόμενου απο το σημείο Θάνου Αξαρλιάν.

    Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της κατάθεσής του, ο κ. Παλαιοκρασάς τόνισε ότι πιστεύει πως οι έρευνες ενεργούνται ομαλά και προσεκτικά.

    Οπως είπε ο κ. Παλαιοκρασάς,αναφερόμενος στη δίκη για την υπόθεση, η δίκη θα οχυρώσει περισσότερο τη δημοκρατία και θα οδηγήσει στην οριστική εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι πολιτικοί κρατούμενοι ή όχι, ο συνήγορος του κ. Παλαιοκρασά κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης, δήλωσε ''αυτά είναι τουλάχιστον κωμικά. Η ιστορία αυτή που θίγονται και δεν θίγονται δικαιώματα, είναι πολιτική τρομοκρατία σε όλες τις χώρες''.

    Στον κ. Ζερβομπεάκο κατέθεσε σήμερα και ο επιχειρηματίας κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, σε βάρος του οποίου η ''17 Νοέμβρη'' είχε εκτοξεύσει ρουκέτες στις 3 Φεβρουαρίου 1990.

    [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Χανιά

    24/09/2002 14:21:49

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 11.30 το πρωί, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κυπάρισσου του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

    Τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα, το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν την μάχη με τις φλόγες.

    Τον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης είχε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Γεωργάκος.

    Οι δυνατοί νότιοι άνεμοι, που έπνεαν στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή έκανε δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

    Ωστόσο, οι πύρινες γλώσσες δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

    Σύμφωνα με το νομάρχη Χανίων Γιώργο Κατσανεβάκη, η έκταση που αποτεφρώθηκε ήταν 5000 στρέμματα δασικής έκτασης και μερικά ελαιόδεντρα.

    Διαφορετική είναι η εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που κάνει λόγο για 800 στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιόδεντρα.

    Ακριβής εκτίμηση της ζημιάς θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

    [05] Διαμαρτυρία πωλητών λαϊκών αγορών στη Θεσ/κη

    24/09/2002 14:21:41

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σιντριβανιού πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης (ΟΣΕΠΠΛΑΜΘΘ).

    Οι πωλητές λαϊκών αγορών αντιδρούν στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές και διαμαρτύρονται για την ταύτιση της ακρίβειας με τα προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.

    Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

    Οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών διεκδικούν τη θέσπιση ενιαίου σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τις λαϊκές αγορές, την απομάκρυνση των παράνομων πωλητών και την πάταξη του φαινομένου των ψευτοπαραγωγών, την κατοχύρωση της άδειας πωλητή, την οριοθέτηση των λαϊκών αγορών γεωγραφικά και αριθμητικά και την εκπόνηση μελετών και προγραμμάτων καθώς και την εξασφάλιση πόρων για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών.

    Σε περίπτωση που τα αιτήματα δεν ικανοποιηθούν οι έμποροι και οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να προχωρήσουν και οι παραγωγοί - πωλητές στις αρχές Οκτωβρίου, με τα ίδια αιτήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 September 2002 - 11:30:19 UTC