Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήψη βιολογικού υλικού απο Σωτηροπούλου.
  • [02] Αναβλήθηκε η δίκη του Μ.Ψωμιάδη

  • [01] Λήψη βιολογικού υλικού απο Σωτηροπούλου.

    23/09/2002 16:30:26

    Επεκτείνεται και στην Αγγελική Σωτηροπούλου η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για λήψη βιολογικού υλικού απο τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της '17 Νοέμβρη', προκειμένου να διενεργηθεί εξέταση για DNA.

    Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του διέταξε να περιλάβει και την Αγγελική Σωτηροπούλου η απόφαση για την διενέργεια εξέτασης τύπου DNA.

    Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που έκρινε προφυλακιστέα την Αγγελική Σωτηροπούλου, μετά την διαφωνία που είχε προκύψει για το θέμα της προσωρινής της κράτησης, ανάμεσα στον ανακριτή και στον Εισαγγελέα.

    Στο βούλευμα αναφέρεται ότι το παλαμικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως κρησφύγετο, είναι ουσιαστικό στοιχείο, το οποίο καταδεικνύει γνώση αλλά και επαφή της κατηγορουμένης με τη '17 Νοέμβρη'.

    Με το βούλευμα η Αγγελική Σωτηροπούλου κρίνεται προφυλακιστέα, καθώς θεωρείται ύποπτη φυγής και επικίνδυνη για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βούλευμα περιλαμβάνεται και ο ισχυρισμός που προέβαλε η Σωτηροπούλου, ενώπιον του ανακριτή, για την ύπαρξη του αποτυπώματός της στη Δαμάρεως.

    Σύμφωνα με την κατηγορουμένη το παλαμικό της αποτύπωμα εντοπίστηκε στο χώρο, καθώς πριν απο ενάμισυ χρόνο είχε μεταβεί τυχαία στο επίμαχο διαμέρισμα, μαζί με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η Σωτηροπούλου υποστήριξε ότι ο σύντροφός της της είπε ότι το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο ήταν άδειο, ανήκε σε κάποιον πελάτη του, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό και του είχε δώσει τα κλειδιά, προκειμένου να αφήσει εκεί κάποια πράγματα.

    [02] Αναβλήθηκε η δίκη του Μ.Ψωμιάδη

    23/09/2002 16:30:18

    Αύριο το μεσημέρι θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, που αφορά έγγραφο που είχε δημοσιεύσει τον Φεβρουάριο του 1996 στην εφημερίδα Το Ονομα που εξέδιδε, σε βάρος του Κώστα Λαλιώτη.

    Το επίμαχο έγγραφο εμφάνιζε τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ως κάτοχο λογαριασμού σε ξένη τράπεζα, στον οποίο κατατέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό.

    Η εφημερίδα υποστήριζε ότι ο κ. Λαλιώτης πήρε τα χρήματα αυτά ως δώρο απο γερμανική κοινοπραξία, προκειμένου να επιλεγεί ως κατασκευάστρια του έργου του αεροδρομίου των Σπάτων.

    Για την υπόθεση αυτή ο κ. Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης (πλημμέλημα).

    Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε σήμερα την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, που όπως υποστήριξε, αντιμετωπίζει ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα εισήχθη στο νοσοκομείο 'Σωτηρία.

    Το δικαστήριο πριν αποφανθεί επί του αιτήματος διέταξε την εξέταση του κατηγορουμένου απο τον ιατροδικαστή κ. Δημήτρη Καρακούκη, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπόρεσε να δει τον επιχειρηματία, γιατί υποβαλόταν σε ιατρικές εξετάσεις.

    Ετσι, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο, οπότε θα κληθεί να εξεταστεί και ο θεράπων γιατρός του κ. Ψωμιάδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 September 2002 - 20:30:10 UTC