Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή οδηγήθηκε η Α.Σωτηροπούλου.
  • [02] Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ-Ομιλία Καραμανλή για οικονομία.
  • [03] Απάντηση Πρωτόπαπα στις δηλώσεις Καραμανλή για τρομοκρατία.
  • [04] Η οικονομία στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.
  • [05] Χριστόδουλος-Αιχμές κατά ορισμένων πολιτικών.
  • [06] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γ.Παπαντωνίου.

  • [01] Στον ανακριτή οδηγήθηκε η Α.Σωτηροπούλου.

    14/09/2002 20:57:38

    Στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο οδηγήθηκε το απόγευμα για να απολογηθεί η Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία της Σωτηροπούλου θα διαρκέσει αρκετά, καθώς ο εφέτης-ανακριτής θα υποβάλει πολλές ερωτήσεις που θα αφορούν τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί. Στο μεταξύ, οι διωκτικές αρχές διαθέτουν στοιχεία, απο τις γιάφκες για άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία ενέχονται στη ''17 Νοέμβρη''. Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσε η δημοσιοποίηση της ανακάλυψης απο την αστυνομία γιάφκας της 17Ν στον Πειραιά, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο των μελών της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Κώστα Περατικού. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για δύο ακόμη γιάφκες, τη μία στην οδό Πανόρμου στην Αθήνα και την άλλη στη Θεσσαλονίκη. Απο την πλευρά του ο Σάββας Ξηρός φέρεται πρόθυμος να καταθέσει υπόμνημα με συμπληρωματικά στοιχεία της απολογίας του, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφέρει οτι η όλη υπόθεση της Ριανκούρ ''στήθηκε'' από αξιωματικούς της υπηρεσίας προκειμένου να εισπράξουν χρήματα.

    [02] Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ-Ομιλία Καραμανλή για οικονομία.

    14/09/2002 20:57:31

    Ομιλία με επίκεντρο την οικονομία εκφώνησε απόψε, απο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στις διαφορές της οικονομικής πολιτικής του κόμματός του απο εκείνη του ΠΑΣΟΚ και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για δημιουργική λογιστική και κρυφά χρέη. Τόνισε δε οτι προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η επανίδρυση του κράτους και εξήγγειλε μία νέα πολιτική εμπιστοσύνης και συμμετοχής. Το πρωί, ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και τα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Το μεσημέρι επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

    [03] Απάντηση Πρωτόπαπα στις δηλώσεις Καραμανλή για τρομοκρατία.

    14/09/2002 20:57:24

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την επιτυχία της κυβέρνησης για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στη οξεία κριτική που άσκησε χθες για τα θέματα της τρομοκρατίας ο κ.Καραμανλής. Ο κ.Πρωτόπαπας είπε οτι αυτό που είναι επικίνδυνο για τη χώρα και την κοινωνία είναι οτι όχι μόνο ο κ.Καραμανλής ανέχεται, αλλά πρωτοστατεί σε δηλώσεις μικροψυχίας και μιζέριας που ως στόχο έχουν να μειώσουν και να σκιάσουν την εθνική επιτυχία. Απαντώντας στον κ.Πρωτόπαπα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος ανέφερε οτι η επιχείρηση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικό όφελος μία μείζονα εθνική υπόθεση πέφτει στο κενό και το μόνο που πετυχαίνει είναι να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την πολιτική της μικροψυχία και την επικίνδυνη για τον τόπο ανευθυνότητά της

    [04] Η οικονομία στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

    14/09/2002 20:57:17

    Οι οικονομικές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της κυβερνητικής δραστηριότητας την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, για να εξετάσουν την κατάσταση και να λάβουν μέτρα. Η κυβέρνηση ανησυχεί απο το διεθνές περιβάλλον αστάθειας που τροφοδοτείται απο τη διαρκή πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τους κλυδωνισμούς της αμερικανικής οικονομίας, καθως και το ενδεχόμενο χτύπημα απο τις ΗΠΑ κατά του Ιράκ. Χθες η Σοφοκλέους σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ τετραετίας, ενώ ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.966,74 μονάδες. Η κυβέρνηση ανησυχεί και για τις συνεχείς ανατιμήσεις στην αγορά. Στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει συσταθεί διϋπουργική επιτροπή, η οποία στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις για τη συγκράτηση των τιμών στα οπωροκηπευτικά. Εξ'άλλου, το ΙΝΚΑ και άλλες καταναλωτικές οργανώσεις έχουν εξαγγείλει νέο τετραήμερο μποϊκοτάζ σε φρούτα και λαχανικά απο την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές.

    [05] Χριστόδουλος-Αιχμές κατά ορισμένων πολιτικών.

    14/09/2002 20:57:07

    Αιχμές κατά πολιτικών, λίγες εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές, άφησε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τον άμβωνα του ναού της υψώσεως του Τίμιου Σταυρού στο Χολαργό. Ο κ. Χριστόδουλος, αναφερόμενος στις αρχές και τις αξίες της ελληνοχριστιανικής παράδοσης, τόνισε οτι όποιος θέλει να αγνοήσει τις θέσεις του λαού, δεν μπορεί να διεκδικεί την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του. ''Εμείς'', είπε, ''πρέπει να υποστηρίξουμε εκείνους που υποστηρίζουν την πίστη''.

    [06] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γ.Παπαντωνίου.

    14/09/2002 20:56:56

    Εφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, προκειμένου να μετάσχει στην τετραήμερη συνάντηση υπουργών Αμυνας Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Αύριο, ο κ.Παπαντωνίου θα παραστεί στη θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 September 2002 - 20:30:12 UTC