Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''17Ν'-Δολοφονία Αθανασιάδη Μποδοσάκη-Λυκουρέζος.
  • [02] Υπουργείο Ανάπτυξης- κύμα ανατιμήσεων
  • [03] Παρέμβαση εισαγγελέα-καταγγελίες-νόθευση καυσίμων
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Γιώργο και Βάσω Παπανδρέου
  • [05] Υπουργικό συμβούλιο-πρωθυπουργός-προτεραιότητες κυβέρνησης
  • [06] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Πρωθυπουργός.

  • [01] ''17Ν'-Δολοφονία Αθανασιάδη Μποδοσάκη-Λυκουρέζος.

    22/08/2002 19:09:45

    Με αίτησή του προς τον εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη που δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη τον Μάρτιο του 1988 ζητά : την απαγγελία συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού για την υπόθεση, την κατ' αντιπαράθεση εξέταση του Βασίλη Τζωρτζάτου και του Χριστόδουλου Ξηρού, την αναπαράσταση του εγκλήματος σε βάρος του επιχειρηματία προκειμένου να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες από τον τόπο που έγινε το περιστατικό καθώς και την διενέργεια γραφολογικής εξέτασης και αντιπαραβολής στοιχείων μεταξύ χειρογράφων που βρέθηκαν στην γιάφκα της Πάτμου και σημειώσεων και καταχωρήσεων από την ατζέντα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

    [02] Υπουργείο Ανάπτυξης- κύμα ανατιμήσεων

    22/08/2002 18:37:10

    Κύκλο επαφών με τις κορυφαίες ενώσεις κλάδων της αγοράς, ανοίγει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για να ανακοπεί το κύμα των ανατιμήσεων που παρητηρείται το τελευταίο διάστημα και σε πολλές περιπτώσεις φτάνει στα όρια της αισχροκέρδειας. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο νομοθετικών παρεμβάσεων και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κατατεθεί στη βουλή τροπολογία με την οποία επιβάλλεται πλαφόν 4% στις αυξήσεις των διδάκτρων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Την ίδια ώρα το ΣΔΟΕ άρχισε εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στα προϊόντα τους.

    [03] Παρέμβαση εισαγγελέα-καταγγελίες-νόθευση καυσίμων

    22/08/2002 18:31:16

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις που έγιναν στη βουλή, στη διάρκεια συζήτησης, στην αρμόδια επιτροπή, των διατάξεων του σχεδίου νόμου για τη διακίνηση και εμπορία των υγρών καυσίμων, ότι περίπου ένα στα δύο πρατήρια πουλάει νοθευμένα καύσιμα, κυρίως πετρέλαιο κίνησης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλώματος λαθρεμπορίου και νόθευσης καυσίμων, στο οποίο εμπλέκονται και κρατικοί υπάλληλοι.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το 49% των πρατηρίων διαθέτει νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης, ενώ όπως καταγγέλθηκε στη βουλή το κύκλωμα νόθευσης και λαθρεμπορίας καυσίμων είναι τεράστιο

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Γιώργο και Βάσω Παπανδρέου

    22/08/2002 18:29:59

    ο κ.Σημίτης είχε συνεργασία με τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Περιβάλλοντος και την Αειφόρο Ανάπτυξη, στο Γιοχάνεσμπουργκ. Σε δηλώσεις του ο κ.Σημίτης τόνισε ότι στόχος είναι η καταπολέμηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά με προστασία του περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό είπε, χρειάζονται διεθνείς συνεργασίες και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ισχυρό διαπραγματευτικό ρόλο και είναι αποφασισμένη να προωθήσει την πολιτική της. Με αφορμή τη σύνοδο του Γιοχάνεσμπουργκ, μέλη του ελληνικού τμήματος της Γκριν Πις επισκέφθηκαν την υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση και της παρέδωσαν κείμενο με 30.000 υπογραφές ελλήνων πολιτών, που ζητούν την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    [05] Υπουργικό συμβούλιο-πρωθυπουργός-προτεραιότητες κυβέρνησης

    22/08/2002 18:27:36

    Το στίγμα των πολιτικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του πρώτου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο κ.Σημίτης ζήτησε από τους υπουργούς να επιταχύνουν τους ρυθμούς για την προώθηση του κυβερνητικού έργου και στα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας και έθεσε έξι προτεραιότητες όπως: Οικονομία-ανάπτυξη-φορολογικό. Ενταξη της Κύπρου στην ΕΕ - Απασχόληση και κοινωνική πολιτική. Επιτυχής διεξαγωγή της προεδρίας της Ευρωπαικής Ενωσης το 2003. Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και αλλαγή του κράτους ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και οι παροχές προς το λαό. Ο πρωθυπουργός έκανε θετική αποτίμηση της πορείας του κυβερνητικού έργου. Στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής, κατά τον πρωθυπουργό, τα περιθώρια για παροχές είναι ιδιαίτερα στενά, ενώ

    σταθερή προσδιόρισε τη στάση της κυβέρνησης, απέναντι και στις ενδεχόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους.

    [06] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Πρωθυπουργός.

    22/08/2002 14:38:46

    Επιτάχυνση ρυθμών για προώθηγση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στη συνεδρίαση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, όπως η τρομοκρατία, το αγροτικό, η πορεία της οικονομίας και η εξωτερική πολιτική. Στη συνέχεια ο κ.Σημίτης είχε συνεργασία με τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Περιβάλλοντος για την αειφόρο ανάπτυξη, στο Γιοχάνεσμπουργκ. Σε δήλωσή του τόνισε οτι στόχος είναι να υπάρχει παντού περισσότερη ανάπτυξη και περιορισμός της φτώχειας, αλλά με προστασία του περιβάλλοντος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 August 2002 - 20:30:14 UTC