Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Σημίτη στην ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ζήτησε να σταματήσει ο κύκλος της
  • [02] Νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων-Απαγορεύεται κάπνισμα-κινητό
  • [03] Φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων.
  • [04] Αρχίζουν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
  • [05] Νέα έκκληση Ευθυμίου σε πανεπιστημιακούς
  • [06] Αποχώρησε η ΝΔ απο τη συζήτηση για το ασφαλιστικό.
  • [07] Ελληνόκτητο πλοίο -Κοκαϊνη- Γαλλικές αρχές.
  • [08] Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
  • [09] Απεργία γιατρών του ΙΚΑ.
  • [10] Αυστηρά μέτρα για καθηγητές και μαθητές.

  • [01] Ομιλία Σημίτη στην ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Ζήτησε να σταματήσει ο κύκλος της εσωστρέφειας

    14/06/2002 14:17:56

    ''Να σταματήσει ο κύκλος της εσωστρέφειας, οι προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές ενισχύουν την αρνητική εικόνα, η οποία επηρεάζει όλους'', τόνισε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι σήμερα παράγουμε έργο και εργαζόμαστε με ορίζοντα τετραετίας και αναφέρθηκε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οι οποίες, όπως είπε, είναι μία σημαντική πολιτική μάχη σε τοπικό επίπεδο και το ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει πολιτική απάντηση για το ρόλο και το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ασκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είπε ότι δεν έχει πολιτική πρόταση και πρόγραμμα. Επισήμανε οτι ο διαχωρισμός αριστεράς και δεξιάς υπάρχει και είναι καθήκον ενός σύγχρονου σοσιαλιστικού κόμματος να το επισημαίνει.

    Ο κ. Σημίτης διερωτήθηκε που είναι οι προτάσεις της συντηρητικής παράταξης για τα μεγάλα ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό, η φορολογία και η εκπαίδευση. Πίσω απο τον μηδενισμό της, πρόσθεσε, κρύβεται μία αντιπολίτευση ανίκανη να πάρει πρωτοβουλίες και μια δεξιά, όπως είπε, που δεν τολμά να πει το όνομά της.

    [02] Νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων-Απαγορεύεται κάπνισμα-κινητό

    14/06/2002 12:53:32

    Απαγορεύεται και τυπικά πλέον το κάπνισμα, η χρήση κινητού τηλεφώνου και το κάψιμο των σχολικών βιβλίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας.

    Στον κανονισμό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εμφάνιση των μαθητών, που πρέπει να είναι κόσμια και ευπρεπής αλλά και στις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού.

    Στο μεταξύ, στη Βουλή ψηφίζεται το τριπλό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο καταργούνται μετά από μια διετία οι μεταγραφές εξωτερικού και θεσπίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τις μεταγραφές εσωτερικού.

    [03] Φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων.

    14/06/2002 12:53:26

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στο εργοστάσιο χρωμάτων ΝΤΟΥΡΑΛ στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    [04] Αρχίζουν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

    14/06/2002 12:53:18

    Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αρχίζουν οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την Οργανωτική Συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

    Ο κ. Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και στο κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ.

    Αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, ενώ θα αναφερθεί και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου.

    Επίσης, ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Λαλιώτης αναμένεται στην ομιλία του να παρουσιάσει επτά προτάσεις για τη δομή, τη διάταξη και τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Νέα έκκληση Ευθυμίου σε πανεπιστημιακούς

    14/06/2002 12:53:11

    Η κατάσταση που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών καθηγητών, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο την κατάσταση.

    ο κ. Ευθυμίου απηύθυνε έκκληση στους πανεπιστημιακούς να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, ενω τόνισε οτι δεν πρόκεται να γίνει διάλογος για κανένα κλάδο εργαζομένου. Ανέφερε οτι την ερχόμενη Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με αντικείμενο θέματα Παιδείας και θα ανακοινωθούν τα νέα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που θα δημιουργηθούν.

    Σημειώνεται οτι χθές απέβη άκαρπη η συνάντηση που είχε ο κ.Ευθυμίου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών, οι οποίοι και ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ως το τέλος της ακαδημαϊκής περιόδου.

    [06] Αποχώρησε η ΝΔ απο τη συζήτηση για το ασφαλιστικό.

    14/06/2002 12:53:03

    Αποχώρησε το πρωί η Νέα Δημοκρατία από τη συζήτηση που διεξάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής με αντικείμενο το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Ο εισηγητής του κόμματος Γεράσιμος Γιακουμάτος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να λύσει το ασφαλιστικό αλλά μόνο να το κουκουλώσει και να το μεταθέσει. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο βαθιά αντισυνταγματικό και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να μετάσχει άλλο στη συζήτηση, περιμένει αλλαγές από την κυβέρνηση και στην Ολομέλεια θα τοποθετηθεί.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επίσης την απόσυρση του άρθρου 1 του νομοσχεδίου, που αναφέρεται στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

    Σημειώνεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του μετά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τις 11 τροπολογίες που επέφερε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας.

    Επίσης ο κ. Ρέππας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να σκιαστεί η πραγματικότητα.

    [07] Ελληνόκτητο πλοίο -Κοκαϊνη- Γαλλικές αρχές.

    14/06/2002 07:49:16

    Μεγάλη υπόθεση μεταφοράς κοκαϊνης στην Ευρώπη εξυχνιάστηκε από τις γαλλικές αρχές μετά από πληροφορίες από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του ΣΔΟΕ και σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών. Ελληνόκτητο πλοίο, του οποίου η εταιρία εδρεύει στον Πειραιά και το οποίο μετέφερε πέντε τόνους κοκαϊνης, κατασχέθηκε στην περιοχή της Βρέστης μετά από επέμβαση αντιτορπιλικού και αεροσκάφους των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, που έβαλλαν κατά του πλοίου.

    [08] Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

    14/06/2002 07:49:09

    Η καταπολέμηση της παράνομης λαθρομετανάστευσης και η συνεργασία των κρατών - μελών στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, απασχόλησαν το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που συνήλθε χθες στο Λουξεμβούργο με συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των αρμοδίων υπουργών Φίλιππου Πετσάλνικου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το Συμβούλιο συζήτησε απολογιστική έκθεση της ισπανικής προεδρίας για την πρόοδο που επετεύχθη στην αντιμετώπιση του προβλήματος το τελευταίο εξάμηνο και ενέκρινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τα παραπάνω θέματα.

    [09] Απεργία γιατρών του ΙΚΑ.

    14/06/2002 07:49:03

    Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν και σήμερα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, λόγω της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, που ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Παράλληλα, οι γιατροί του ΙΚΑ θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους με παρόμοια αιτήματα.

    [10] Αυστηρά μέτρα για καθηγητές και μαθητές.

    14/06/2002 07:48:55

    Τέλος και τυπικά στο κάπνισμα, στα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στο κάψιμο βιβλίων, δίνει ο νέος κανονισμός για τα σχολεία που παρουσίασε χθες ο υπουργός Παιδείας. Δίνεται επίσης έμφαση και στην καλή εμφάνιση τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών. Στη Βουλή ψηφίζεται το τριπλό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο καταργούνται μετά από μια διετία οι μετεγγραφές εξωτερικού και θεσπίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τις μετεγγραφές εσωτερικού


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 June 2002 - 11:30:24 UTC