Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση υπ.Παιδείας με πανεπιστημιακούς καθηγητές
  • [02] Υπουργικό συμβούλιο-Πορεία οικονομίας
  • [03] Βουλή-Ασφαλιστική μεταρρύθμιση-ΟΤΟΕ
  • [04] Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών
  • [05] Προφυλακίστηκε ο Δ.Αϊβατζίδης
  • [06] Πρόγραμμα EQUAL για Μετανάστες και Πρόσφυγες.

  • [01] Συνάντηση υπ.Παιδείας με πανεπιστημιακούς καθηγητές

    13/06/2002 21:00:56

    Ακαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα την αποχή τους. Υπό τη σκιά της απώλειας της εξεταστικής περιόδου σε ορισμένες σχολές η ομοσπονδία διδακτικού προσωπικού πρότεινε να συμφωνηθούν από τώρα οι αυξήσεις που θα δοθούν το 2004 στις μηνιαίες αποδοχές τους. Ομως ο υπουργός απέρριψε την πρόταση παραπέμποντας στην απόφαση της κυβέρνησης να αρχίσει το 2003 ο διάλογος για τις αυξήσεις που θα δοθούν σε κλάδους εργαζομένων.

    [02] Υπουργικό συμβούλιο-Πορεία οικονομίας

    13/06/2002 20:14:21

    Την πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την πραγματική σύγκλιση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, παρουσίασε σε έκθεσή του ο υπουργός Οικονομικών στο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με αυτήν, το 2001 η Ελλάδα ήταν η δεύτερη σε ταχύτητα ανάπτυξης οικονομία της ΕΕ, με αποτέλεσμα το κατά κεφαλήν εισόδημα του Ελληνα από 64% του μέσου κοινοτικού όρου, να ξεπερνά σήμερα το 70%. Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και στην παραγωγικότητα της εργασίας, όπου η χώρα μας πέρασε από το 74% το 1993, στο 84,5% το 2001. Επίσης, μειώθηκε ο πληθωρισμό, επιτεύχθηκε δημοσιονομική σταθερότητα, τα ελλείμματα έγιναν πλεονάσματα και το δημόσιο χρέος μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, την τελευταία διετία η χώρα μας κερδίζει και την μάχη της ανεργίας, εξέφρασε όμως την ελπίδα σύντομα

    το ποσοστό να μειωθεί σε μονοψήφιο αριθμό. Παραδέχθηκε οτι υπάρχουν προβλήματα, υπενθύμισε όμως οτι χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, καθώς κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ώστε να ενισχύεται η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική αλληλεγγύη.

    [03] Βουλή-Ασφαλιστική μεταρρύθμιση-ΟΤΟΕ

    13/06/2002 20:14:15

    Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ταμείων αυτασφάλισης των Τραπεζών, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, στη διάρκεια συζήτησης στην Βουλή για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μεταξύ άλλων,

    αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο μετατροπής των ταμείων από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σε ιδιωτικού δικαίου και αφού προηγηθεί η εκπόνηση μελέτης, από την υπό σύσταση Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Επιταχύνεται η ένταξη όλων των ειδικών ταμείων των τραπεζών και των ΔΕΚΟ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών, καθώς η σχετική διάταξη προβλέπει την ένταξή τους έως το 2008 και όχι από το 2008, όπως προβλεπόταν αρχικά. Στο νομοσχέδιο απαλείφθηκε η ρύθμιση που προέβλεπε την αναγνώριση Βαρέων και Ανθυγιεινών στο δημόσιο, από το 2005. Άλλαξε τέλος, η διάταξη για τη διαδικασία αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου ασφάλισης για τις εργαζόμενες μητέρες, η οποία σύμφωνα με την τροποποίηση του κ.Ρέππα, θα καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας. Εντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα μέτρα αυτά σε ΟΤΟΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, οι οποίες προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ΟΤΟΕ μάλιστα, συνεχίζει και αύριο τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

    [04] Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών

    13/06/2002 20:14:08

    Με προσωπικό ασφαλείας, θα λειτουργήσουν και αύριο τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιώς, λόγω της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, που ζητούν τη μονιμοποίηση των περίπου 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, καθώς και την καταβολή επιδομάτων. Ταλαιπωρίας όμως συνέχεια και για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, καθώς σήμερα απήργησαν οι γιατροί του ιδρύματος, οι οποίοι θα συνεχίσουν την επόμενη εβδομάδα τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους.

    [05] Προφυλακίστηκε ο Δ.Αϊβατζίδης

    13/06/2002 20:13:59

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της δεύτερης τακτικής ανακρίτριας, ο 38χρονος Δημήτρης Αϊβατζίδης που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τους πυροβολισμούς που έριξε το περασμένο Σάββατο στα Εξάρχεια, και έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού στο Κολωνάκι. Ο συνήγορος του 38χρονου υπέβαλε αίτημα στη δικαστική λειτουργό για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον Δ. Αϊβατζίδη, ώστε να εντοπιστεί αν υπάρχει περίπτωση μειωμένου καταλογισμού για τις πράξεις του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανοιωμένος για την πράξη του.

    [06] Πρόγραμμα EQUAL για Μετανάστες και Πρόσφυγες.

    13/06/2002 17:54:47

    Με την συντονισμένη προσπάθεια 24 φορέων και εκπροσώπων αλλοδαπών κοινοτήτων στην χώρα μας, ξεκινάει από τις αρχές Ιουλίου η δεύτερη και σημαντικότερη φάση της υλοποίησης έργων και δράσεων της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL. Bασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και κατ επέκταση η δημιουργία προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής, ενώ ρόλο συντονιστή έχει αναλάβει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 June 2002 - 20:30:19 UTC