Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη για ΡΙΚΟΜΕΞ
  • [02] Με προβλήματα οι επισκέψεις των τουριστών στους αρχαιλογικούς χώρους.
  • [03] Σύλληψη λαθρομεταστών στο Περιστέρι στην Αθήνα.
  • [04] Β.Παπανδρέου-Περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη.
  • [05] Δύο ληστείες τραπεζών σε Πειραιά-Θεσσαλονίκη.
  • [06] Λήγει σήμερα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.
  • [07] Αρχίζουν την Τρίτη οι πανελλήνιες εξετάσεις.
  • [08] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [09] Βουλή-Ωρα πρωθυπουργού-Αστυνομικοί σε διαδηλώσεις-Παπαρήγα.
  • [10] Συνάντηση Σημίτη με Χριστοδουλάκη-Πάχτα για Γ'ΚΠΣ
  • [11] Ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν και πάλι στην Τζενίν.
  • [12] Συνεργασία Σημίτη - Χριστοδουλάκη.
  • [13] Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - Εισαγγελική έρευνα.
  • [14] Ρέππας:Στην τελική φάση η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
  • [15] Τέλη κυκλοφορίας - Λήγει η προθεσμία καταβολής μέχρι 31 Μαΐου.
  • [16] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [17] Απολογείται σήμερα ο 36χρονος που στραγγάλισε την 11χρονη .

  • [01] Αναβλήθηκε η δίκη για ΡΙΚΟΜΕΞ

    17/05/2002 13:32:57

    Για τις 13 Φεβρουαρίου 2003 αναβλήθηκε απο το Μονομελές Πρωτοδικείο η συζήτηση των έξι αιτήσεων οικογενειών εργαζομένων στην ΡΙΚΟΜΕΞ, που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στα συντρίμμια του εργοστασίου στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.

    Με τις αιτήσεις τους οι οικογένειες διεκδικούν απο την εταιρία αποζημιώσεις συνολικού ποσού 4 δισ. δραχμών.

    Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση των αιτήσεων προκειμένου να συνεκδικαστούν καθώς οι περισσότερες έχουν κοινούς μάρτυρες.

    Η αναβολή των συζητήσεων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οικογενειών των θυμάτων, οι οποίοι σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν την αναβολή σκάνδαλο και ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

    [02] Με προβλήματα οι επισκέψεις των τουριστών στους αρχαιλογικούς χώρους.

    17/05/2002 13:30:04

    Προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα στις επισκέψεις των τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων που έληξε στις 12 το μεσημέρι.

    Οι αρχαιοφύλακες, που ανακοίνωσαν οτι θα επαναλάβουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στις 25 και 26 Μαϊου, καθώς και την 1η και 2α Ιουνίου, αντιδρούν στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων, ενώ προβάλλουν και οικονομικά αιτήματα.

    [03] Σύλληψη λαθρομεταστών στο Περιστέρι στην Αθήνα.

    17/05/2002 13:29:57

    Πενήντα λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στο Περιστέρι, στην Αθήνα, ενώ επέβαιναν σε φορτηγό αυτοκίνητο. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς οι οποίοι σταμάτησαν το φορτηγό για έλεγχο.

    Ο οδηγός του φορτηγού εξαφανίστηκε και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τους λαθρομετανάστες ο οδηγός του φορτηγού επρόκειτο να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

    [04] Β.Παπανδρέου-Περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη.

    17/05/2002 13:29:51

    Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου η οποία πραγματοποιεί από χθες τριήμερη περιοδεία στη Μακεδονία και τη Θράκη, επιθεώρησε το πρωί τα έργα της Εγνατίας Οδού, από τη Νέα Πέραμο Καβάλας, μέχρι τους Κήπους Εβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Επίσης, η κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το μεσημέρι το οικοτουριστικό κέντρο Δαδιάς, ενώ το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, θα ενημερωθεί για την πορεία των έργων που γίνονται στο λιμάνι.

    [05] Δύο ληστείες τραπεζών σε Πειραιά-Θεσσαλονίκη.

    17/05/2002 13:29:45

    Ενοπλη ληστεία με λεία 5.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο Κερατσίνι, στον Πειραιά. Ο άγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε από το ταμείο τα χρήματα και εξαφανίστηκε με μοτοποδήλατο.

    Εξάλλου ένοπλη ληστεία με λεία 40 ευρώ έγινε τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στην οδό Αμβροσίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία αλλοδαπός με την απειλή πιστολιού απέσπασε από τον υπάλληλο του ξενοδοχείου τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

    [06] Λήγει σήμερα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

    17/05/2002 13:29:38

    Λήγει σήμερα η 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ οι οποίοι ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

    Τα ιατρεία του Ιδρύματος λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά.

    [07] Αρχίζουν την Τρίτη οι πανελλήνιες εξετάσεις.

    17/05/2002 13:29:32

    Εληξαν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια καθώς από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

    Το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, θα δώσει συνέντευξη τύπου με θέμα τον προγραμματισμό των εξετάσεων. Σήμερα η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας με οικονομικά αιτήματα και την πρόσληψη αναπληρωτών.

    Το πρωί οι καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    [08] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    17/05/2002 13:29:24

    Νέα συνάντηση είχαν το πρωί, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, την πρώτη μετά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο.

    Το απόγευμα θα συνέλθει και το Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερωθεί απο τον πρόεδρο Κληρίδη για τις τελευταίες εξελίξεις οπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την επίσκεψη του Κόφι Ανάν στο νησί.

    Σήμερα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις στο κυπριακό μετά την επίσκεψη του Κόφι Ανάν. Σημειώνεται οτι τα Ηνωμένα Εθνη έχουν διαβεβαιώσει πως στην περίπτωση που η κατάσταση στο Κυπριακό συνεχιστεί ως έχει, θα αποδώσουν ευθύνες με αποφασιστικότητα. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τυχόν ευθύνες θα αποδοθούν στην έκθεση του γενικού γραμματέα στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα τέλη Ιουνίου.

    [09] Βουλή-Ωρα πρωθυπουργού-Αστυνομικοί σε διαδηλώσεις-Παπαρήγα.

    17/05/2002 13:29:17

    Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί στη Βουλή κατά τη διάρκεια ερώτησης της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

    Η κ.Παπαρήγα κατήγγειλε την ύπαρξη και λειτουργία μηχανισμών παρακολούθησης και υπονόμευσης του λαϊκού κινήματος. Μίλησε δε, για κατασταλτικούς μηχανισμούς μετά από υπόδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.

    Η κ.Παπαρήγα ανέφερε ότι υπάρχει υπηρεσία προστασίας του πολιτεύματος που εκτελεί, όπως είπε, βρώμικες δουλειές.

    Απαντώντας ο κ.Σημίτης τόνισε ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί αστυνομικούς τόσο με στολή όσο και με πολιτικά προκειμένου να εξασφαλίσει την ειρηνική διεξαγωγή των διαδηλώσεων και την αποφυγή επεισοδίων από άτομα, όπως ακροδεξιούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Χαρακτήρισε δε, αστεία πράγματα τα περί μηχανισμών κατόπιν εντολής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

    Απαντώντας στη δήλωση της κ.Παπαρήγα ότι η κυβέρνηση θα επιθυμούσε την άνοδο ενός ακροδεξιού κινήματος στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η μόνη δήλωση ενίσχυσης της δεξιάς είναι εκείνη του Χαρίλαου Φλωράκη, ότι η ΝΔ θα κερδίσει εκατό τοις εκατό τις εκλογές.

    [10] Συνάντηση Σημίτη με Χριστοδουλάκη-Πάχτα για Γ'ΚΠΣ

    17/05/2002 13:29:09

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε συνεργασία το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και τον υφυπουργό Χρήστο Πάχτα, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    Νωρίτερα, ο κ.Χριστοδουλάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χρήστο Πολυζωγόπουλο και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που μετέχουν στο προεδρείο, με αντικείμενο τη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

    Ο κ.Πολυζωγόπουλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομίας αποδέχθηκε τα αιτήματα της ΓΣΕΕ για την υιοθέτηση ρήτρας, βάσει της οποίας ο προϋπολογισμός θα καλύπτει τυχόν ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλάκης αποδέχθηκε τα αιτήματα της ΓΣΕΕ για τα χρέη και τα ελλείμματα των ταμείων. Επίσης τόνισε ότι το πλαίσιο χρηματοδότησης που έχει προτείνει διασφαλίζει τόσο τα ρευστά διαθέσιμα που απαιτούνται για τη λειτουργία του ΙΚΑ όσο και τα ομόλογα από τα οποία θα καλυφθούν μελλοντικά ελλείμματα. Στο μεταξύ το πρωί, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, και συζήτησαν το ασφαλιστικό καθώς και θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 29 Μαΐου για το ασφαλιστικό.

    [11] Ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν και πάλι στην Τζενίν.

    17/05/2002 07:42:16

    Δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες

    στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, στη Δυτική Οχθη και ανακατέλαβαν την πόλη και τον γειτονικό προσφυγικό καταυλισμό. Κατά τη διάρκεια της εισβολής στη Τζενίν οι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν την κάλυψη ελικοπτέρων. Η επιχείρηση άρχισε στις 3 τα ξημερώματα. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακαταλάβει τμήματα των πόλεων Ελ Μπίρεχ και Τουλκάρεμ, στη Δυτική Οχθη.

    [12] Συνεργασία Σημίτη - Χριστοδουλάκη.

    17/05/2002 07:42:10

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει συνεργασία σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας-Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και με τον υφυπουργό Χρήστο Πάχτα με αντικείμενο την εξέταση της πορείας του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    [13] Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - Εισαγγελική έρευνα.

    17/05/2002 07:42:03

    Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, την Ενορκη Διοικητική Εξέταση και πρόταση για δίωξη οργάνων υπαλλήλων 12 υπηρεσιών, πρότεινε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από παρατυπίες, που διαπιστώθηκαν από ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά το 2001 σε ευαίσθητους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης. Στο μεταξύ, σχέδιο νόμου για την πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο υπουργός Εσωτερικών.

    [14] Ρέππας:Στην τελική φάση η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    17/05/2002 07:41:57

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει εισέλθει στην τελική φάση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας διευκρινίζοντας ότι θα συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις με τους παραγωγικούς φορείς. Ο υπουργός Εργασίας μετά τη συνάντησή του με καθηγητές του νομικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα συντάξουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σημείωσε ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές προωθούνται με τη συναίνεση της πλειοψηφίας των ασφαλισμένων.

    [15] Τέλη κυκλοφορίας - Λήγει η προθεσμία καταβολής μέχρι 31 Μαΐου.

    17/05/2002 07:41:51

    Στις 31 Μαΐου 2002, λήγει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και την προμήθεια του ειδικού σήματος για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει οτι μετά την ημερομηνία αυτή, η προμήθεια του σήματος θα είναι εκπρόθεσμη και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

    [16] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    17/05/2002 07:41:45

    Τρίωρη στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΟΛΜΕ, τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής, ζητώντας το διορισμό οκτώ χιλιάδων καθηγητών και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει σήμερα το διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ, ζητώντας αυξήσεις των αποδοχών. Συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη μέρα, η σαρανταοκτάωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι γιατροί του ΙΚΑ ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

    [17] Απολογείται σήμερα ο 36χρονος που στραγγάλισε την 11χρονη .

    17/05/2002 07:41:38

    Στον τακτικό ανακριτή Ιωαννίνων απολογείται σήμερα ο 36χρονος Χρήστος Κολοβός, ο οποίος ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 11χρονη Μαρία Διδασκάλου, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να σώσει άλλες ψυχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Κολοβός να ανήκει σε κύκλωμα σατανιστών. Μετά από έρευνα στο κτήμα του βρέθηκαν σκοινιά με ίχνη αίματος, τα οποία θα σταλούν στα εργαστήρια της αστυνομίας, για να διαπιστωθεί αν το αίμα ανήκει σε ανθρώπους ή σε ζώα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 May 2002 - 11:30:28 UTC