Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή-Σημίτης
  • [02] Αναχώρησε από την Κύπρο ο Κόφι Ανάν
  • [03] ΟΤΟΕ-Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας
  • [04] Υπ.Οικονομικών-Τέλη κυκλοφορίας
  • [05] Γαλάζιες σημαίες σε 354 ελληνικές παραλίες
  • [06] ΟΛΜΕ-Τρίωρη στάση εργασίας
  • [07] Νεκρός ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου

  • [01] Κυβερνητική επιτροπή-Σημίτης

    16/05/2002 20:04:40

    Εθνική ομοψυχία και υπεύθυνη στάση όλων, ζήτησε ο πρωθυπουργός στην διάρκεια της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα το Κυπριακό και τον Ευρωστρατό. Για το θέμα της Κύπρου, ο κ.Σημίτης είπε οτι η ενταξιακή πορεία βρίσκεται στην τελική και πιο λεπτή φάση της και γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια επιθετική πολιτική ειρήνης και συνεργασίας και ότι ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, καθορίζονται ταυτόχρονα και από τις αποφάσεις του Ελσίνκι. Οσον αφορά το θέμα του Ευρωστρατού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την άρνηση της κυβέρνησης στο κείμενο της Αγκυρας. Τώρα που αντιλαμβάνεται πού οδηγούν οι λάθος χειρισμοί στα εθνικά θέματα, ανακαλύπτει την ανάγκη της εθνικής ομοψυχίας και της συνεννόησης, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ. Για μιζέρια και μικροψυχία, τον κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Αναχώρησε από την Κύπρο ο Κόφι Ανάν

    16/05/2002 20:04:33

    Εκκληση σε Ελλάδα και Τουρκία, να παράσχουν σταθερή και εποικοδομητική υποστήριξη στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, απηύθυνε ο γγ του ΟΗΕ, λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο. Ο κ.Αναν, ο οποίος χθες είχε διαδοχικές συνομιλίες με τους κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς, δήλωσε πεπεισμένος οτι είναι δυνατή η επίτευξη

    λύσης στο Κυπριακό έως το τέλος Ιουνίου, παρά τις διαφορές των δύο πλευρών. Επίσης, συνέστησε στους κυρίους Κληρίδη και Ντενκτάς να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα κύρια θέματα της διακυβέρνησης, της ασφάλειας, του εδαφικού και της περιουσίας. Αύριο θα γίνει νέα συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών. Από την πλευρά του, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν ο Ντενκτάς θα ανταποκριθεί έως το τέλος Ιουνίου στο κάλεσμα του γγ του ΟΗΕ. Ο κ. Κασουλίδης προανήγγειλε επίσης, οτι ο πρόεδρος Κληρίδης θα έλθει την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα για συνομιλίες με τους κκ.Σημίτη και Παπανδρέου.

    [03] ΟΤΟΕ-Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

    16/05/2002 20:04:27

    Αύξηση 4,2% για φέτος και 3,8% για του χρόνου, καθώς και εβδομάδα 37 ωρών, προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας της ΟΤΟΕ, που υπογράφηκε αργά χθες βράδι, στο υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των συνδικάτων των τραπεζοϋπαλλήλων και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Το ωράριο εργασίας διαμορφώνεται στις 37 ώρες εβδομαδιαίως και πιο συγκεκριμένα από τις 7:45 έως τις 3:15 από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη και κάθε Παρασκευή από τις 7:45 έως τις 2:45. Το ωράριο συναλλαγών των τραπεζών αυξάνει, όπως ήταν το πάγιο αίτημα των τραπεζών, από τις 29,5 ώρες εβδομαδιαίως στις 32 ώρες.

    [04] Υπ.Οικονομικών-Τέλη κυκλοφορίας

    16/05/2002 20:04:20

    Στις 31 Μαΐου 2002, λήγει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και την προμήθεια του ειδικού σήματος για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει οτι μετά την ημερομηνία αυτή, η προμήθεια του σήματος θα είναι εκπρόθεσμη και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Για τα αυτοκίνητα οχήματα δημόσιας χρήσης η προμήθεια του ειδικού σήματος γίνεται μόνο από τις εφορίες ΔΟΥ), με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας. Για τα αυτοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης η διάθεση των σημάτων πραγματοποιείται από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Alpha Bank και Κύπρου, με την προσκόμιση του ειδοποιητηρίου.

    [05] Γαλάζιες σημαίες σε 354 ελληνικές παραλίες

    16/05/2002 20:04:12

    Συνολικά 354 παραλίες της Ελλάδας βραβεύτηκαν φέτος με γαλάζιες σημαίες, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο, ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολύ καθαρές ακτές. Τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες, δηλαδή 76, έλαβε η Κρήτη, ενώ ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο με 63, η Κεντρική Μακεδονία με 56 και τα Ιόνια νησιά με 41. Στην Αττική γαλάζιες σημαίες έλαβαν οκτώ παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ στην Ήπειρο μόλις τρείς. Οι γαλάζιες σημαίες είναι ένα διεθνές σύμβολο, με το οποίο βραβεύεται η καθαριότητα και η οργάνωση σε παραλίες και μαρίνες.

    [06] ΟΛΜΕ-Τρίωρη στάση εργασίας

    16/05/2002 20:04:01

    Τρίωρη στάση εργασίας εξήγγειλε για αύριο η ΟΛΜΕ, τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής, ζητώντας το διορισμό οκτώ χιλιάδων καθηγητών και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Το μεσημέρι οι καθηγητές θα κάνουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας. Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο το διδακτικό προσωπικό των ΤΕΙ, ζητώντας αυξήσεις των αποδοχών, προκειμένου να φθάσουν στα ίδια επίπεδα με αυτά των συναδέλφων τους στα Πανεπιστήμια.

    [07] Νεκρός ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου

    16/05/2002 18:58:50

    Νεκρός βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σπύρος Κουνιάκης, μέσα στο αυτοκίνητό του, σε φανάρι στη Γλυφάδα. Ο ιατροδικαστής απέδωσε το θάνατό του σε παθολογικά αίτια και είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε καρδιακό πρόβλημα, γιατί ήταν υπερτασικός.

    Προσδιόρισε το θάνατό του σε δέκα ώρες πριν τις 11 το πρωί που βρέθηκε μέσα στο αμάξι του νεκρός.

    Περίοικοι είπαν ότι είχαν δει τον άτυχο άνδρα, αλλά νόμιζαν ότι κοιμόταν στο αυτοκίνητο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 May 2002 - 20:30:15 UTC