Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βελιγράδι-Σημίτης για εξελίξεις στο Μεσανατολικό
  • [02] Εληξε η πολυήμερη πολιορκία στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ
  • [03] Βελιγράδι-Με το Β.Κοστούνιτσα συναντήθηκε ο Κ.Σημίτης.
  • [04] ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου-Δύο τραυματίες.
  • [05] Απόδραση κρατουμένων απο το Α.Τ Καλλιθέας
  • [06] Αρχισαν να αποχωρούν οι πρώτοι Παλαιστίνιοι από το Ναό της Γέννησης.
  • [07] Συναντήσεις Σημίτη στη Γιουγκοσλαβία.
  • [08] Προϋπολογισμός 2003.
  • [09] Ασφαλιστικό-Προτάσεις πρόεδρου Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρ
  • [10] Συνομιλίες Χριστοδουλάκη με Τούρκο ομόλογό του -τραπεζίτες.
  • [11] Συνάντηση υπουργών Δημ. Τάξης και Εσωτερικών στην Κέρκυρα.
  • [12] Τροχαίο με δύο τραυματίες.

  • [01] Βελιγράδι-Σημίτης για εξελίξεις στο Μεσανατολικό

    10/05/2002 14:27:52

    Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε το μεσημέρι από το Βελιγράδι, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

    Ο κ.Σημίτης μίλησε για θετικές εξελίξεις, και ανέφερε τον απεγκλωβισμό του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, πριν από λίγες ημέρες καθώς και την απελευθέρωση των Παλαιστινίων σήμερα από το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Τόνισε ότι η Ελλάδα συνέβαλε αποφασιστικά ενώ επισήμανε και τον ιδιαίτερο ρόλο της Κύπρου στην άρση αυτού του αδιεξόδου.Ο κ.Σημίτης είπε ότι τους Παλαιστινίους δεν θα τους δεχόμασταν αν ήταν να τους έχουμε σε καθεστώς φυλάκισης.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι υπό κράτηση, αλλά θα υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Ενωσης. Ο κ.Παπανδρέου επισήμανε ότι η συμφωνία ήταν επιβεβλημένη. Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι το πλαίσιο της συμφωνίας το είχε συζητήσει με τους κυρίους Αραφάτ και Σαρόν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ.

    [02] Εληξε η πολυήμερη πολιορκία στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ

    10/05/2002 13:34:58

    Εληξε το πρωί, μετά απο 38 ημέρες αποκλεισμού απο τις ισραηλινές δυνάμεις, η πολιορκία στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ, με την αποχώρηση και των τελευταίων 84 έγκλειστων Παλαιστινίων.

    Το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας το βρετανικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τους 13 εξόριστους Παλαιστίνιους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται απο το Ισραήλ επικίνδυνοι τρομοκράτες.

    Την ερχόμενη Δευτέρα το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης θα αποφασίσει ποιές χώρες θα τους φιλοξενήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 13 Παλαιστίνιοι θα μοιραστούν τελικώς σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα, ενώ ο Καναδάς διέψευσε ότι είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να αποδεχθεί την εγκατάστασή τους στο έδαφός του. Ε

    Επίσης οι 26 Παλαιστίνοι που πρόκειται να δικαστούν απο Παλαιστινιακό δικαστήριο αναχώρησαν το πρωί για τη Γάζα, όπου θα τους παραλάβουν οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.

    Οι περίπου 10 αλλοδαποί φιλειρηνιστές, που είχαν διεισδύσει πριν λίγες ημέρες στο Ναό της Γεννήσεως, αρνήθηκαν το πρωί να τον εγκαταλείψουν, παρά την αποχώρηση των Παλαιστινίων. Ισραηλινοί αξιωματικοί είχαν δηλώσει νωρίτερα οτι οι φιλειρηνιστές θα παραδοθούν στην αστυνομία προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο της απέλασής τους.

    Στο μεταξύ ισχυρή έκρηξη, που πιθανόν προκλήθηκε απο βόμβα η χειροβομβίδα, σημειώθηκε το πρωί έξω απο τράπεζα στην πόλη Μπερσέμπα στο νότιο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τρία άτομα να τραυματιστούν. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο-ο ένας συνελήφθη ενώ ο άλλος καταζητείται.

    Το πρωί οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τουλάχιστον 20 μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.

    [03] Βελιγράδι-Με το Β.Κοστούνιτσα συναντήθηκε ο Κ.Σημίτης.

    10/05/2002 13:34:51

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    Επίσης ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Σερβίας Παύλο, ενώ το απόγευμα πριν την αναχώρησή του, θα δώσει συνέντευξη τύπου, και θα αναφερθεί στα αποτελέσματα της επίσκεψης.

    Ο κ.Σημίτης κατά τη διάρκεια των επαφών του που είχε στο Βελιγράδι, οι οποίες έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, μίλησε για μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

    [04] ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου-Δύο τραυματίες.

    10/05/2002 13:34:45

    Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά όταν έπεσε πάνω τους διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου.

    Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα, στους Αγίους Αναργύρους, στην Αθήνα, ενώ τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Χουτάσης, 45 ετών, και η Μαρία Ξαφέρνη 32 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό.

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου Νίκος Αβραμίδης 28 ετών, ο οποίος συνελήφθη, υποστήριξε ότι για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του ΙΧ.

    [05] Απόδραση κρατουμένων απο το Α.Τ Καλλιθέας

    10/05/2002 13:34:38

    Δύο Αλβανοί κρατούμενοι δραπέτευσαν τις πρωινές ώρες από το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας στην Αθήνα.

    Οι δύο Αλβανοί οι οποίοι επρόκειτο να απελαθούν άνοιξαν τρύπα στον τοίχο, στο κελί όπου εκρατούντο, πέρασαν στον ακάλυπτο χώρο και εξαφανίστηκαν.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση κατά των αστυνομικών που είχαν υπηρεσία.

    [06] Αρχισαν να αποχωρούν οι πρώτοι Παλαιστίνιοι από το Ναό της Γέννησης.

    10/05/2002 07:59:24

    Οι πρώτοι από τους 13 Παλαιστίνιους άρχισαν να βγαίνουν από το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας του ισραηλινού στρατού. Οι Παλαιστίνιοι θα μεταφερθούν με βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Κύπρο. Εκεί θα παραμείνουν προσωρινώς μέχρι να αποφασισθεί ποιές ευρωπαϊκές χώρες θα δεχθούν να τους φιλοξενήσουν. Οι τελικοί προορισμοί τους θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στα αυτοδιοικούμενα παλαιστινιακά εδάφη, στη Λωρίδα της Γάζας.

    [07] Συναντήσεις Σημίτη στη Γιουγκοσλαβία.

    10/05/2002 07:59:17

    Με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα και τον Πατριάρχη Σερβίας Παύλο θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που βρίσκεται στο Βελιγράδι στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης, την πρώτη Ελληνα πρωθυπουργού τα 16 τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η κατάσταση στα Βαλκάνια, με έμφαση στη συνεργασία για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και οι διμερείς σχέσεις.

    [08] Προϋπολογισμός 2003.

    10/05/2002 07:59:11

    Αυστηρό περιορισμό των δαπανών για μετακινήσεις και υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων, ανώτατο όριο πιστώσεων 2% στην αύξηση των λειτουργικών δαπανών των υπουργείων, αυστηρό δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα προσλήψεων ανά υπουργείο για την επόμενη τριετία, καθώς και πιλοτική εφαρμογή από το υπουργείο Παιδείας του νέου τρόπου ελέγχου των προγραμμάτων και δραστηριότητων των δημόσιων φορέων θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2003.

    [09] Ασφαλιστικό-Προτάσεις πρόεδρου Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρ

    10/05/2002 07:59:05

    Παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στη βάση υπολογισμού της σύνταξης, στις συγχωνεύσεις των ταμείων και στον τρόπο αξιοποίησης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, πρότεινε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στον υπουργό Εργασίας, για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

    [10] Συνομιλίες Χριστοδουλάκη με Τούρκο ομόλογό του -τραπεζίτες.

    10/05/2002 07:58:58

    Συνομιλίες με τον Τούρκο ομολόγό του Κεμάλ Ντερβίς και με Τούρκους τραπεζίτες και επιχειρηματίες, είχε χθες ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, που βρίσκεται στην Αγκυρα. Ο Ελληνας υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες στους τομείς της ενέργειας, των επικοινωνιών και των μεταφορών και εκτίμησε ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να ωφεληθούν πάρα πολύ από μια σταθερή βελτίωση των οικονομικών σχέσεων.

    [11] Συνάντηση υπουργών Δημ. Τάξης και Εσωτερικών στην Κέρκυρα.

    10/05/2002 07:58:52

    Πραγματοποιείται σήμερα στην Κέρκυρα συνάντηση υπουργών Δημόσιας Τάξεως και Εσωτερικών των κρατών - μελών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής Θάλασσας και Ιονίου Πελάγους. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι υπουργοί της Ιταλίας, της Αλβανίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και η εξεύρεση τρόπων ενδυνάμωσης της συνεργασίας των κρατών - μελών για το σκοπό αυτό.

    [12] Τροχαίο με δύο τραυματίες.

    10/05/2002 07:58:46

    Δύο άτομα τραυματίστηκαν, ελαφρά κατά την Τροχαία, όταν ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου έπεσε πάνω τους διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο. Το ατύχημα συνέβη στις 05.20 το πρωί σε στάση επί της λεωφόρου Δημοκρατίας 182 στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 May 2002 - 11:30:23 UTC