Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ-Ελεγχοι στην αγορά τροφίμων
  • [02] Ποινική δίωξη κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού
  • [03] Υπ.Εργασίας-ΕΒΕΑ-Ασφαλιστικό
  • [04] Σε τέσσερις μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Γ.Αγγελόπουλος
  • [05] Στρατιωτικά αντίποινα αποφάσισε το Ισραήλ
  • [06] Στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός
  • [07] Ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία.
  • [08] Λονδίνο-Παπαντωνίου για Ευρωστρατό
  • [09] Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Αντίρριο
  • [10] Υπουργείο Οικονομικών-Ετοιμάζει εκτεταμένους ελέγχους
  • [11] ΟΤΟΕ-Απεργία-Με προβλήματα οι συναλλαγές
  • [12] Μονεμβασιά-Ασθενής σεισμική δόνηση

  • [01] ΕΕ-Ελεγχοι στην αγορά τροφίμων

    09/05/2002 20:44:59

    Από το μικροσκόπιο των επιθεωρητών της ΕΕ θα περάσει ο ελεγκτικός μηχανισμός που λειτουργεί σε όλο το φάσμα διακίνησης και εμπορίας της αγοράς τροφίμων. Από τη Δευτέρα και για 10 μέρες οι επιθεωρητές θα κάνουν αυστηρούς ελέγχους για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής, όπως αυτοί υπαγορεύονται απο τη σχετική κοινοτική οδηγία. Στις 17 Ιουλίου θα καταφθάσουν και οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν τα έργα αναβάθμισης της αγοράς του Ρέντη.

    [02] Ποινική δίωξη κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού

    09/05/2002 20:44:52

    Ποινική δίωξη για επτά κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε νεαρών οπαδών του Ολυμπιακού, που προξένησαν σοβαρά επεισόδια στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλο'', όπου περίμεναν την ομάδα τους, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια, μετά την ευρεία νίκη της με 5-1 επί του Αρη στο Χαριλάου. Για ανεγκέφαλους χούλιγκανς έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Υπ.Εργασίας-ΕΒΕΑ-Ασφαλιστικό

    09/05/2002 20:44:45

    Παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στη βάση υπολογισμού της σύνταξης, στις συγχωνεύσεις των ταμείων και στον τρόπο αξιοποίησης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, πρότεινε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στον υπουργό εργασίας, για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες η ΓΣΕΕ θα στείλει στον υπουργό επιστολή, προκειμένου να υπάρξει νέα συνάντηση, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από την πλευρά του υπουργείου, σε ότι αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.

    [04] Σε τέσσερις μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Γ.Αγγελόπουλος

    09/05/2002 20:44:38

    Σε 4 μήνες φυλάκιση, για απόδραση, καταδικάστηκε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αρραβωνιαστικός της ποινικολόγου Αϊντας Τζαβέλα, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι υπόλοιποι 4 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, ενώ ο Αγγελόπουλος αναμένεται να προσαχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

    [05] Στρατιωτικά αντίποινα αποφάσισε το Ισραήλ

    09/05/2002 14:35:03

    Σε νέα στρατιωτικά αντίποινα, μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στην περιοχή Ρισόν Λετζιόν στο Τέλ Αβίβ, αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες ο ισραηλινός στρατός.

    Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, έδωσε το πράσινο φώς στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας να καθορίσουν τις ενέργειες που είναι αναγκαίες για την επιχείρηση η οποία θα πραγματοποιηθεί και στη Λωρίδα της Γάζας.

    Δημιοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου μετέδωσε το πρωί οτι ήδη δέκα ισραηλινά άρματα μάχης και δύο εκσκαφείς εισέβαλαν στην αυτόνομη παλαιστινιακή πόλη της Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένα σπίτι παραδόθηκα στις φλόγες και άλλο ένα καταστράφηκε απο οβίδες αρμάτων μάχης.

    Στο μεταξύ νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στη ισραηλινο-παλαιστινιακή συμφωνία για άρση της πολιορκίας εκατοντάδων Παλαιστινίων στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ. Οι 13 υπο απέλαση ένοπλοι Παλαιστίνιοι που βάσει της συμφωνίας, θα παραμείνουν στο ναό μέχρι να εξοριστούν, απαίτησαν προστασία απο έναν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έως ότου βρεθεί χώρα να τους φιλοξενήσει. Αν δεν δοθούν αυτές οι εγγυήσεις οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν οτι θα απορρίψουν τη συμφωνία και ουδείς θα εξέλθει του Ναού.

    Πάντως το πρωί ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα, δήλωσε οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση εξακολουθεί να αναζητεί χώρα που θα δώσει άσυλο στους 13 Παλαιστινίους εγκλείστους στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τους οποίους το Ισραήλ θεωρεί ''τρομοκράτες''. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση εντός των επομένων ημερών.

    [06] Στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός

    09/05/2002 14:34:56

    Στο Βελιγράδι έφθασε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

    Ο κ.Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, τον Σέρβο ομόλογό του, τον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό και τον Πατριάρχη της Σερβίας Παύλο. Κατά τις συναντήσεις θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες οικονομικής και τεχνολογικής συνεργασίας.

    [07] Ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία.

    09/05/2002 14:34:50

    Στην Αγκυρα έφθασε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος θα έχει επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της Τουρκίας με στόχο τις δυνατότητες προώθησης της οικονομικής συνεργασίας.

    Σήμερα θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Κεμάλ Ντερβίς ενώ το πρωί είχε συνομιλίες με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

    Το απόγευμα, ο κ.Χριστοδουλάκης, θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο στην Αγκυρα, με θέμα την ευρωπαϊκή εμπειρία της Ελλάδας, ενώ το βράδυ θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη.

    [08] Λονδίνο-Παπαντωνίου για Ευρωστρατό

    09/05/2002 14:34:44

    Με το Βρετανό ομόλογό του Τζέφρι Χουν συναντάται σήμερα στο Λονδίνο

    ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Χθες ο κ.Παπαντωνίου σε ομιλία του με θέμα ''Ελλάδα και νέα ευρωπαϊκή ασφάλεια'', χαρακτήρισε ως μη αποδεκτό από τη χώρα μας, το έγγραφο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό.

    Ανέφερε ότι τυχόν υιοθέτηση των θέσεων του κειμένου θα προκαλούσε παράλυση της ευρωπαικής κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας στη νοτιοανατολική ευρώπη, καθώς όπως είπε, η Τουρκία θα μπορούσε να εγείρει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση αβάσιμες αξιώσεις εναντίον της Ελλάδας. Υπογράμμισε δε ότι το κείμενο έχει συνταχθεί έξω από τις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [09] Ομαλοποιείται η κατάσταση στο Αντίρριο

    09/05/2002 14:34:37

    Κανονικά λειτουργεί από το πρωί η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Ατιρρίου που παρέμενε κλειστή από χθες λόγω θαλασσοταραχής. Ηδη, στην περιοχή έχουν εξομαλυνθεί τα προβλήματα σχετικά με τη διακίνηση των αυτοκινήτων. Επίσης στις δύο εθνικές οδούς η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα και σταδιακά ολοκληρώνεται η επάνοδος των εκδρομέων. Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε με δίωρη καθυστέρηση, το επιβατηγό πλοίο ''Εξπρές Σαντορίνη'' το οποίο νωρίτερα είχε προσκρούσει στο λιμάνι της Πάρου κατά τη διάρκεια των χειρισμών κατάπλου.

    [10] Υπουργείο Οικονομικών-Ετοιμάζει εκτεταμένους ελέγχους

    09/05/2002 14:34:31

    Εκτεταμένους ελέγχους ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες δεν υποβάλουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 15 του μήνα, το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου για το ΦΠΑ και το εισόδημα της τριετίας 1999-2001.

    Ηδη, έχουν ειδοποιηθεί οι εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα, να προχωρήσουν σε πρώτη φάση στην έκδοση πεντακοσίων εντολών ελέγχων για επιχειρήσεις που δεν θα κλείσουν με τη διαδικασία της συνάφειας τις ανέλεγκτες υποθέσεις της τελευταίας τριετίας.

    Στο μεταξύ, σήμερα, καταθέτουν τις φορολογικές δηλώσεις οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 2. Η υποβολή των δηλώσεων θα γίνεται μέχρι τις 4 Ιουνίου.

    [11] ΟΤΟΕ-Απεργία-Με προβλήματα οι συναλλαγές

    09/05/2002 14:34:25

    Με προβλήματα διεξάγονται και σήμερα οι συναλλαγές στις τράπεζες λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ.

    Στις 3 αναμένεται και νέα συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ, με τους εκπροσώπους της διοίκησης των τραπεζών με θέμα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ προκειμένου να αποφασίσει νέες μορφές κινητοποιήσεων αν δεν υπάρξει συμφωνία.

    [12] Μονεμβασιά-Ασθενής σεισμική δόνηση

    09/05/2002 14:34:19

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την ασθενή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα και έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Μονεμβασιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 May 2002 - 20:30:20 UTC