Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [02] Υπ.Οικονομικών-Μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου
  • [03] Κυβ.εκπρόσωπος:δεν υφίσταται θέμα εφ'όλης της ύλης διαλόγου με την
  • [04] Ακαρπη η συνάντηση υφ.Παιδείας-καθηγητών ΤΕΙ
  • [05] Ματαιώνονται οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων
  • [06] Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του Θόδωρου Γρηγοράκου
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Επίσκεψη Σημίτη στο Ολυμπιακό Χωριό-Μνημόνιο "Αθήνα

  • [01] Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

    29/01/2002 21:20:38

    Το προσεχές διήμερο πιθανόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Τα βασικά στοιχεία που θα καθορίσουν τη στάση τους είναι η τελική τιμή του βαμβακιού, καθώς και το αποτέλεσμα των συνομιλιών που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο για τη γεωργία επίτροπο. Οι αγρότες της Θεσσαλίας, αργά το απόγευμα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με την αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και την

    πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να μεταβούν την Παρασκευή στην Αθήνα. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε οτι ακόμα και η τιμή του βαμβακιού να είναι ικανοποιητική οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, καθώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως οι αποζημιώσεις από την κακοκαιρία, η καταβολή των επιδοτήσεων και άλλα.

    [02] Υπ.Οικονομικών-Μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου

    29/01/2002 21:20:31

    Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της δικαιοσύνης, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τους γνωστούς κουλοχέρηδες. Στη Θεσσαλονίκη, η εισαγγελία

    παρήγγειλε στο διευθυντή ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί αν στην περιοχή λειτουργούν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια. Την ίδια ώρα

    το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο παράνομος τζόγος. Ο κ.Χριστοδουλάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιγνιδιών, στην περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα αυτά.

    [03] Κυβ.εκπρόσωπος:δεν υφίσταται θέμα εφ'όλης της ύλης διαλόγου με την Τουρκία

    29/01/2002 21:20:24

    Δεν υφίσταται θέμα εφ'όλης της ύλης διαλόγου με την Τουρκία, έσπευσε να διευκρινίσει ο κυβρνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, τονίζοντας μάλιστα

    οτι η κυβέρνηση αναλαμβάνει με ευθύνη την πρωτοβουλία διεξαγωγής διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, σε θέματα που ορίζει η Ελλάδα και η μόνη διμερής διαφορά είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή στην Νέα Υόρκη με τον τούρκο ομόλογό του, χαρακτήρισε διερευνητικού χαρακτήρα τις επαφές που πρόκειται να αρχίσουν μεταξύ στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Ο διάλογος με την Αγκυρα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις, σχολίασε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

    [04] Ακαρπη η συνάντηση υφ.Παιδείας-καθηγητών ΤΕΙ

    29/01/2002 21:20:16

    Παραμένει το αδιέξοδο στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς δεν βρέθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των καθηγητών των ΤΕΙ και του υφυπουργού Παιδείας Νίκου Γκεσούλη. Η συνάντηση των δύο πλευρών έληξε χωρίς αποτέλεσμα και έτσι τα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κλειστά έως και την Πέμπτη. Η αναταραχή στο χώρο της παιδείας συνεχίζεται και στα κατώτερα κλιμάκια της εκπαίδευσης. Οι αναπληρωτές καθηγητές έχουν προγραμματίσει για αύριο συλλαλητήριο στα προπύλαια του Πανεπιστημίου και πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο Παιδείας. Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες, αντιδρώντας στο νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

    [05] Ματαιώνονται οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων

    29/01/2002 21:20:08

    Τη ματαίωση των αυξήσεων των αντικειμενικών τιμών ακινήτων στους 28 δήμους της χώρας, που είχαν ανακοινωθεί το Δεκέμβριο και επρόκειτο να ισχύσουν από την πρώτη Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Αυτό σημαίνει ότι οι αντικειμενικές τιμές στους συγκεκριμένους δήμους, θα παραμείνουν στα επίπεδα αυτών που είχαν ανακοινωθεί το Μάρτιο του 2001. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα υπάρξει επανεξέταση του συστήματος της υποβολής ενστάσεων και προσφυγών στις αντικειμενικές αξίες, έτσι ώστε να γίνει πιο αξιόπιστο.

    [06] Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του Θόδωρου Γρηγοράκου

    29/01/2002 21:19:58

    Σε πνευμονικό οίδημα, οφείλεται σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του 28χρονου Θόδωρου Γρηγοράκου, στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης, θα γίνει τοξικολογική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστεί η ακριβής αιτία που προκάλεσε το οίδημα. ο εισαγγελέας Πειραιά διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του. Ο Γρηγοράκος, ο αδελφός και ο πατέρας του οποίου δολοφονήθηκαν από κυκλώματα της νύχτας, ήταν κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού και πέθανε χθες το βράδυ κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Επίσκεψη Σημίτη στο Ολυμπιακό Χωριό-Μνημόνιο "Αθήνα 2004-ΤΕΔΚΝΑ.

    29/01/2002 19:40:50

    Την πρώτη του επίσκεψη στο Ολυμπιακό χωριό πραγματοποίησε το πρωϊ ο πρωθυπουργός, ο οποίος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών στο μεγαλύτερο έργο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα του έργου, καθώς αμέσως μετά το 2004 οι 2.300 πρότυπες κατοικίες θα δοθούν στους δικαιούχους του ΟΕΚ, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που το έργο είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι ότι η διοργάνωση των αγώνων αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της χώρας, ενώ ζήτησε τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων τού τόπου. Εξάλλου, σήμερα υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" και της ΤΕΔΚΝΑ. Τόσο ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Γιώργος Μαστοράκος, όσο και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα συμβάλει αποφασιστικά στην άψογη προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 January 2002 - 21:30:15 UTC