Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός-Συνομιλίες για την αγροτική πολιτική.
  • [03] Επίσκεψη Σημίτη στο Ολυμπιακό χωριό
  • [04] Ομιλία Χριστοδουλάκη σε οικονομικό συνέδριο
  • [05] Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά
  • [06] ΣτΕ- Προσφυγές Πανεπιστημιακών Γιατρών
  • [07] Διυπουργική σύσκεψη για παράνομα παιχνίδια.
  • [08] Μεταρρύθμιση ΕΣΥ
  • [09] Ικανοποίηση Σημίτη από επίσκεψη κλιμακίου ΔΟΕ.
  • [10] Τουρκία-Διεθνές Δικαστήριο Χάγης
  • [11] Πέθανε ο Θεόδωρος Γρηγοράκος

  • [01] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

    29/01/2002 13:39:05

    Παρατεταγμένα σε πολλά κομβικά σημεία των εθνικών οδών είναι απο χθες τα τρακτέρ των αγροτών, οι οποίοι ζητούν αυξημένες τιμές στα προϊόντα τους και προετοιμάζονται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Τα περισσότερα τρακτέρ είναι ακινητοποιημένα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, χωρίς ομως να παρακωλύεται η συγκοινωνία. Στο νομό Θεσσαλονίκης αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη γέφυρα Μαλγάρων και Χαλάστρας, στη Χαλκηδόνα, το Δερβένι και στις πλατείες των χωριών, καθώς επίσης και στον κόμβο νέου Ρυσίου και Καρδίας. Στη Χαλκιδική αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Σωζόπολης, όπου απο τις 11 προχώρησαν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών. Παράλληλα αγρότες του Κιλκίς έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη γέφυρα Πολυκάστρου, στην Πιερία στον κόμβο Αιγινείου και Βαρυκού, στην Πέλλα στην Παραλίμνη και στα Γιανιτσά, ενω οι αγρότες του νομού Γρεβενών έχουν συγκεντρωθεί έξω απο την πόλη. Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή αγροτών του νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις ενόψει και της έκθεσης ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Κρίσιμη μέρα θεωρείται η Πέμπτη, καθώς λήγει η περίοδος παράδοσης του βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια και αναμένεται να ανακοινωθεί η οριστική τιμή του προϊόντος. Διακριτική είναι η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ στις περιοχές των συγκεντρώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν κλείσιμο των δρόμων απο τους αγρότες.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός-Συνομιλίες για την αγροτική πολιτική.

    29/01/2002 13:38:57

  • Κρίσιμη συνάντηση θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για θέματα Γεωργίας Φράνς Φίσερ, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα σχετικά με την αγροτική πολιτική. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι είναι σεβαστά τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ιδιαίτερα θετικές τιμές για το βαμβάκι, η τιμή του οποίου θα φθάσει τις 300 δρχ προσθέτοντας οτι οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να αποβούν σε βάρος του πολίτη. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς άφησε αιχμές οτι οι κινητοποιήσεις υποκινούνται. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό, δήλωσε οτι τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με εκβιασμούς αλλά με υπευθυνότητα και διάλογο. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό τομέα εξετάστηκε το πρωί στη συνεδρίαση των συντονιστών της ΝΔ υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Η ΝΔ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενω τάσσεται κατά των αποκλεισμών των δρόμων.

    [03] Επίσκεψη Σημίτη στο Ολυμπιακό χωριό

    29/01/2002 13:38:50

  • Τις εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό χωριό, στους Θρακομακεδόνες, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων. Ο κ. Σημίτης στην ομιλία του τόνισε οτι κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς μια νέα πολιτεία και η πρόοδος στην κατασκευή της είναι εμφανής. Πρόσθεσε ότι η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και δεν χρειάζεται να ανατρέχουμε στο παρελθόν, ενώ η σύγχρονη Ελλάδα ανταποκρίνεται στα στοιχήματα. Ανέφερε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική υπόθεση και ένας ισχυρός μοχλός ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της χώρας. Κάλεσε τους πολίτες, τα κόμματα, τη Δημόσια Διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ολα τα έργα, επισήμανε, υλοποιούνται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς του. Ο κ. Σκανδαλίδης αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ζει και δεν πρόκειται να ζήσει μέρες Ιουνίου, όπως θα ήθελαν πολλοί. Ανέφερε ότι εμφανίζεται μία εικόνα που δεν μας ταιριάζει και πρέπει να σταθούμε στα προβλήματα του λαού.

    [04] Ομιλία Χριστοδουλάκη σε οικονομικό συνέδριο

    29/01/2002 13:38:43

  • Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας το πρωί σε οικονομικό συνέδριο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει λαμπρές οικονομικές επιδόσεις, πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Ο κ. Χριστοδουλάκης παρουσίασε τους άξονες για την ανταγωνιστικότητα και τις διαρθρωτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και το Ασφαλιστικό. Η χώρα μας, είπε, έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά επισήμανε ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος και πρέπει οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν άμεσα. Ο κ. Χριστοδουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι μέτρα, τα οποία θα ενθαρρύνουν τους φορολογούμενους να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις. Προβλέπεται αύξηση της έκπτωσης του φόρου για τους φορολογούμενους που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους μέσω του Ιντερνετ απο 25.000 σε 40.000 δρχ.

    [05] Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά

    29/01/2002 13:38:35

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε το πρωί ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντιμετωπίσει με εμπιστοσύνη και χωρίς φόβο τη νέα φάση στην οποία εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πρόσθεσε ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ ενόψει των συναντήσεων που θα έχουν το προσεχές διάστημα τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της διαθρησκευτικής διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Αναφερόμενος ο κ. Παπανδρέου στο θέμα των διερευνητικών επαφών με την τουρκική πλευρά, τόνισε ότι θεωρεί καθοριστικής σημασίας στο πλαίσιο των επαφών, αυτών την εμπέδωση ορισμένων βασικών αρχών. Πρόσθεσε ότι στόχος των επαφών αυτών είναι η εκατέρωθεν διερεύνση των προθέσεων ώστε να δούμε, όπως είπε, εάν μπορούμε να επιλύσουμε το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου έγιναν το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρουσιάστηκε μελέτη της αμερικανικής εταιρίας πολιτικών ερευνών "Ράντ", σε συνεργασία με το Ιδρυμα Κόκκαλη, για το νέο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας.

    [06] ΣτΕ- Προσφυγές Πανεπιστημιακών Γιατρών

    29/01/2002 13:38:28

  • Μεθαύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει το τρίτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα εκδικάσει την προσφυγή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά της νέας νομοθετικής ρύθμισης που απαγορεύει την παράλληλη απασχόληση πανεπιστημιακών γιατρών σε ιδιωτικές μονάδες υγείας. Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για μεθαύριο Πέμπτη, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

    [07] Διυπουργική σύσκεψη για παράνομα παιχνίδια.

    29/01/2002 07:36:13

    Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έχει συγκαλέσει διυπουργική σύσκεψη με θέμα την "αντιμετώπιση των παράνομων παιγνίων" , όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα και εξελίξεις στο θέμα. Απάντηση στα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και οδήγησαν στη διαγραφή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έδωσε χθες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Αχαίας Αλέκος Χρυσανθακόπουλος μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του στην Πάτρα.

    [08] Μεταρρύθμιση ΕΣΥ

    29/01/2002 07:36:07

    Η μεταρρύθμιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εφαρμόζεται, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, εγκαινιάζοντας χθες τη λειτουργία του περιφερειακού συστήματος υγείας περιφέρειας Πελοποννήσου. Για το θέμα που έχει προκύψει με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές-ιατρούς, είπε ότι κάποιοι προσδοκούν ότι θα μείνει στα χαρτιά η μεταρρύθμιση.

    [09] Ικανοποίηση Σημίτη από επίσκεψη κλιμακίου ΔΟΕ.

    29/01/2002 07:36:00

    Ικανοποιημένος για τις θετικές εντυπώσεις, σε ό,τι αφορά την πορεία των Ολυμπιακών έργων, τις οποίες αποκόμισε το κλιμάκιο της ΔΟΕ, που με επικεφαλής τον Ντένις Όσβαλντ, επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνεδρίασης της διϋπουργικής επιτροπής. Σήμερα ο κ. Σημίτης συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Χωριό και ακολούθως θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

    [10] Τουρκία-Διεθνές Δικαστήριο Χάγης

    29/01/2002 07:35:53

    Το ενδεχόμενο να προσφύγει η Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο, άφησε ανοικτό ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ. Μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, ο κ.Τζεμ είπε οτι η χώρα του αποδέχεται το σύνολο των προτάσεων της Ατζέντας 2000 της ΕΕ και την απόφαση 33 των Ηνωμένων Εθνών.

    [11] Πέθανε ο Θεόδωρος Γρηγοράκος

    29/01/2002 07:35:47

    Μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε σε κωματώδη κατάσταση από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας εξέπνευσε, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ο 28χρονος Θόδωρος Γρηγοράκος, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του Βασίλη και τον αδελφό του Νίκο αποτελούσαν μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες νονών της νύχτας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 January 2002 - 12:30:24 UTC