Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε οριακό σημείο η διαδικασία συγχώνευσης Εθνικής-Alhpa Bank
  • [02] Παραβάσεις στην κρεαταγορά του Ρέντη, διαπίστωσαν επιθεωρητές της ΕΕ.
  • [03] Τα εθνικά θέματα εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
  • [04] Διεθνής εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
  • [05] Δεν θα αυξηθούν προς το παρόν τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ
  • [06] Δύο ληστείες σε τράπεζες στην Αττική
  • [07] Τροχαίο-Νεκρός αστυφύλακας της Ομάδας "Ζ"
  • [08] Συμφωνία Κληρίδη- Ντενκτάς για τακτικές επαφές .
  • [09] Μπους-Ετσεβίτ για έναρξη συνομιλιών.
  • [10] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.
  • [11] Κινητοποιήσεις αγροτών.
  • [12] Επαφές Αρχιεπισκόπου Δημήτριου.
  • [13] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης για δημοτικές εκλογές.
  • [14] ΕΥΔΑΠ-Αύξηση τιμολογίων.

  • [01] Σε οριακό σημείο η διαδικασία συγχώνευσης Εθνικής-Alhpa Bank

    17/01/2002 13:36:45

  • Νέα συνάντηση ενδέχεται να έχουν εντός της ημέρας ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς και ο πρόεδρος της Alhpa Bank Ιωάννης Κωστόπουλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών να διατηρηθεί η συμφωνία συγχώνευσης των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Οι επικεφαλής των δύο τραπεζών σχεδιάζουν τις κινήσεις τους με προσεκτικά βήματα καθώς, όπως εκτιμάται, η διαδικασία βρίσκεται σε οριακό σημείο και δεν έχει αποφευχθεί ακόμη το ενδεχόμενο μιας οριστικής ρήξης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ.Καρατζά στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"κάνω το παν για να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, αλλά πρέπει να το θέλουν πραγματικά και οι άλλοι".

    [02] Παραβάσεις στην κρεαταγορά του Ρέντη, διαπίστωσαν επιθεωρητές της ΕΕ.

    17/01/2002 13:36:37

  • Οι Ελληνες μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με σοβαρές παραβάσεις σε ελέγχους που διαπίστωσαν κοινοτικοί εμπειρογνώμονες στην κρεαταγορά του Ρέντη. Ο κ.Τσοχατζόπουλος επισήμανε ότι η χώρα μας δεν έχει εκτεθεί πουθενά και πως μετά από πρωτοβουλία της ίδιας της ΕΕ έγινε έλεγχος στην κρεαταγορά και εντοπίστηκαν κάποια προβλήματα, τα οποία συμφωνήθηκε να αντιμετωπιστούν. Πρόσθεσε ακόμη, ότι υπάρχει σχεδιασμένη πολιτική, που προβλέπει την άμεση μεταφορά και ανακατασκευή της Βαρβακείου Αγοράς και της αγοράς του Ρέντη, στην Αθήνα, καθώς και τις αγορές Μοδιάνο και Καπάνι στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Τα εθνικά θέματα εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    17/01/2002 13:36:30

  • Συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τις πρώτες απογευματινές ώρες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ενημερώσει τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για την εξωτερική πολιτική. Στο μεταξύ, σημαντική παρέμβαση στη φιλολογία περί τρομοκρατίας στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ρόμπερτ Κίλι, με επιστολή που απέστειλε στο τηλεοπτικό δίκτυο "Σι-Μπι-Ες" η οποία δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ. Ο κ. Κήλυ, καταρρίπτει έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς και τα υπονοούμενα περί "ανοχής" της ελληνικής κυβέρνησης προς την 17Ν και ζητεί από το "Σι-Μπι-Ες" να ανασκευάσει για τη συκοφαντική του εκπομπή και να ζητήσει συγγνώμη από όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια έχουν εργαστεί για την πάταξη της τρομοκρατίας.

    [04] Διεθνής εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

    17/01/2002 13:36:22

  • Τρεις διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και απλοί Βρετανοί πολίτες έγιναν τα πρώτα μέλη της νέας εκστρατείας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε επίσημα χθες βράδυ με επικεφαλής τον φιλελεύθερο Δημοκράτη βουλευτή Ρίτσαρντ Αλαν. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και όπως τόνισε ο κ.Αλαν η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει απο την πλευρά της, σημαντικές κινήσεις, που διευκολύνουν το βρετανικό μουσείο και τη βρετανική κυβέρνηση, να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

    [05] Δεν θα αυξηθούν προς το παρόν τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

    17/01/2002 13:36:14

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ ανέστειλε προσωρινά την εφαρμογή της απόφασης για αυξήσεις στα τιμολόγια της εταιρίας, που είχε ληφθεί στις 30 Δεκεμβρίου και επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 Απριλίου το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ θα αποφασίσει αν και ποιές αυξήσεις θα επιβληθούν στα τιμολόγιά της. Η απόφαση για αναστολή των αυξήσεων ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων για "πάγωμα" των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

    [06] Δύο ληστείες σε τράπεζες στην Αττική

    17/01/2002 13:36:05

  • Δύο ληστείες σημειώθηκαν το πρωί σε τράπεζες στην Αττική. Λίγο πριν τις 9, δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν με την απειλή όπλων 24.000 ευρώ από το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο. Εξάλλου, στις 11 το πρωί δύο ένοπλοι ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως 70, στη Δάφνη, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους μετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

    [07] Τροχαίο-Νεκρός αστυφύλακας της Ομάδας "Ζ"

    17/01/2002 13:35:54

  • Τραγικό θάνατο βρήκε ο αστυφύλακας της Ομάδας "Ζ" ,Δημήτρης Κοτζιάς 33 χρόνων, όταν τα μεσάνυχτα ανατράπηκε η μοτοσικλέτα του και αφού σύρθηκε πολλά μέτρα στην άσφαλτο σφηνώθηκε κάτω από σταθμευμένο στο φανάρι ΙΧ αυτοκίνητο, στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της γέφυρας ΟΑΚΑ. Ο άτυχος αστυνομικός ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και η γυναίκα του βρίσκεται στον έβδομο μήνα της κύησης.

    [08] Συμφωνία Κληρίδη- Ντενκτάς για τακτικές επαφές .

    17/01/2002 07:34:36

    Σε συμφωνία για τακτικές επαφές τρεις φορές την εβδομάδα, κατέληξαν ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, στη χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του αεροδρομίου της Λευκωσίας, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, παρουσία εκπροσώπου του ΟΗΕ.

    [09] Μπους-Ετσεβίτ για έναρξη συνομιλιών.

    17/01/2002 07:34:30

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, κατά τη συνάντησή τους χθες το βράδυ στην Ουάσιγκτον, καλωσόρισαν τη συμφωνία Κληρίδη- Ντενκτάς για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

    [10] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

    17/01/2002 07:34:23

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το πρωί το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική της χώρας. Σχετικές εισηγήσεις αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    [11] Κινητοποιήσεις αγροτών.

    17/01/2002 07:34:17

    Την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους στις 28 του μηνός, επιβεβαίωσαν χθες αγροτικά στελέχη της Θεσσαλίας, που είχαν συνάντηση στη Λάρισα. Στόχος τους δεν είναι πλέον μόνο η παράταξη των τρακτέρ εκατέρωθεν της εθνικής οδού, αλλά ο αποκλεισμός της στο ύψος των Τεμπών.

    [12] Επαφές Αρχιεπισκόπου Δημήτριου.

    17/01/2002 07:34:09

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το Νομάρχη,το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το Δήμαρχο, καθώς και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

    [13] ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Λαλιώτης για δημοτικές εκλογές.

    17/01/2002 07:34:03

    Αλλο εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και άλλο εθνικές εκλογές. Κάπως έτσι προσεγγίζει το ΠΑΣΟΚ το θέμα των εκλογών για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο και αυτό προκύπτει, τόσο από την εισήγηση του προέδρου του Κινήματος Κώστα Σημίτη και του ΕΓ προς την ΚΕ, όσο και από τις χθεσινές δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΕ Κώστα Λαλιώτη.

    [14] ΕΥΔΑΠ-Αύξηση τιμολογίων.

    17/01/2002 07:33:56

    Το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ ανέστειλε προσωρινά την εφαρμογή της απόφασης για αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, που είχε ληφθεί στις 30 Δεκεμβρίου και επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Η απόφαση για αναστολή των αυξήσεων ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων για "πάγωμα" των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 January 2002 - 12:30:24 UTC