Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθησυχαστικές δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για κρεαταγορά.
  • [02] Βουλή-Ολυμπιακοί 2004-Ενταση για έναν πίνακα έργων.
  • [03] Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Λάρισα.
  • [04] ΕΕ-Φερχόιγκεν:Διεύρυνση χωρίς την Κύπρο δεν γίνεται.
  • [05] Με προσεκτικά βήματα προχωρά η συγχώνευση Εθνικής-Alpha.
  • [06] Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών στο τέλος Ιανουαρίου.
  • [07] Ευθυμίου-Αβραμόπουλο συνάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

  • [01] Καθησυχαστικές δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για κρεαταγορά.

    16/01/2002 21:29:31

    Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, σχετικά με τα προϊόντα που διακινούνται μέσω της Κεντρικής κρεαταγοράς του Ρέντη. Αυτό διαβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης, με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, κοινοτικοί εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν σοβαρές παραβάσεις υγιεινής σε ελέγχους που έκαναν στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη. Από την πλευρά του, το υπουργείο Γεωργίας διαβεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσει στον ευρύτερο χώρο του Ρέντη η νέα κρεαταγορά, το ύψος κατασκευής της οποίας υπολογίζεται σε 4,3 δισ. δρχ.

    [02] Βουλή-Ολυμπιακοί 2004-Ενταση για έναν πίνακα έργων.

    16/01/2002 21:29:24

    Φωτιές άναψε στη βουλή ένα έγγραφο που παρουσίασε την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο, από τα 43 Ολυμπιακά έργα, τα 15 χαρακτηρίζονται κόκκινα, τα 10 κίτρινα και τα 18 πράσινα. Οι υπουργοί Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ αμφισβήτησαν το έγγραφο και το χαρακτήρισαν αυθαίρετο, που χρησιμοποιήθηκε για λόγους εντυπωσιασμού. Κατά τα άλλα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Ολυμπιακή προετοιμασία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, αλλά και να παραδέχονται ότι η διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 αποτελεί μεγάλη εθνική υπόθεση. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή το έγγραφο είναι έγκυρο, συντάσσεται από τεχνικούς συμβούλους της εταιρίας και είναι μόνο για εσωτερική τεχνοκρατική χρήση.

    [03] Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Λάρισα.

    16/01/2002 21:29:17

    Πολύνεκρο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς και τρεις βαριά τραυματίες συνέβη σήμερα το απόγευμα στον επαρχιακό δρόμο Συκουρίου-Ευαγγελισμού του νομού Λάρισας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν μετωπικά δύο ΙΧ αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι: Παπακώστας Στυλιανός, 37 χρόνων και οδηγός του ενός αυτοκινήτου, το τρίχρονο αγοράκι του Βασίλειος Παπακώστας και η 60χρονη πεθερά του Φάκα Βασιλική καθώς και ο οδηγός του άλλου οχήματος ο 49χρονος Νικ. Κόμπος. Εξάλλου βαριά τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η 6χρονη Παπακώστα Μαρία καθώς και η μητέρα της Φάκα Γεωργία, 35 χρόνων σύζυγος του Στυλιανού Παπακώστα, και η σύζυγος του άλλου οδηγού η 43χρονη Κόμπου Μαρία.

    [04] ΕΕ-Φερχόιγκεν:Διεύρυνση χωρίς την Κύπρο δεν γίνεται.

    16/01/2002 21:29:10

    Διεύρυνση της ΕΕ χωρίς την συμμετοχή της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει, δηλώνει κατηγορηματικά ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Γκίντερ Φερχόϊγκεν, σημειώνοντας παράλληλα ότι ένταξη της Κύπρου θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Ο γερμανός επίτροπος χαρακτηρίζει τις συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς ως επιτυχία της Ευρώπης και καρπό της στρατηγικής του Ελσίνκι και ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά, ότι η Τουρκία δεν διαθέτει κανενός είδους βέτο αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου.

    [05] Με προσεκτικά βήματα προχωρά η συγχώνευση Εθνικής-Alpha.

    16/01/2002 21:29:03

    Με προσεκτικά βήματα, ώστε να αποφευχθούν νέα προβλήματα, συνεχίζονται οι προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία συγχώνευσης Εθνικής και Alpha Bank. Στελέχη των δύο τραπεζών εμφανίζονται αισιόδοξα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως στην κατεύθυνση αυτή συμβάλει αποφασιστικά η καλή σχέση που συνδέει του δύο κορυφαίους, κυρίους Καρατζά και Κωστόπουλο, η εμπειρία τους στο να ξεπερνούν δυσκολίες, η δύναμη που διαθέτουν και η θέληση τους να δημιουργήσουν μια ισχυρή τράπεζα με ευρωπαϊκή δομή.

    [06] Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών στο τέλος Ιανουαρίου.

    16/01/2002 21:28:57

    Την απόφασή τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους στις 28 του μηνός, επιβεβαίωσαν σήμερα αγροτικά στελέχη της Θεσσαλίας. Στόχος τους δεν είναι πλέον μόνο η παράταξη των τρακτέρ εκατέρωθεν της εθνικής οδού, αλλά ο αποκλεισμός της στο ύψος των Τεμπών. Ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής των αγροτών, δεν αποκλείεται να σημειωθεί και κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα, προκειμένου να κορυφωθεί η πίεση προς την κυβέρνηση.

    [07] Ευθυμίου-Αβραμόπουλο συνάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

    16/01/2002 21:28:50

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και το Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Νωρίτερα απάντησε στα ερωτήματά δημοσιογράφων γύρω από θέματα της Εκκλησίας της Αμερικής, ενώ αναφέρθηκε και στα δραματικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο κ.Δημήτριος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση, σημειώνοντας τη συγκινητική ανταπόκριση φορέων και οργανώσεων στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του ναού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 January 2002 - 21:30:14 UTC