Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [02] Οκτώ στους δέκα Ελληνες έχουν ήδη προμηθευτεί ευρώ
  • [03] Σημίτης-Θα ξεκινήσει η αποτίμηση των ζημιών

  • [01] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    07/01/2002 22:12:55

    Νέα συνάντηση θα έχουν την προσεχή Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, παρουσία του ειδικού αντιπροσώπου του γενικού γραμματεά του ΟΗΕ στην Κύπρο, Σμπίγκνιεφ Βλόσοβιτς. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου γύρου των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, την άλλη εμβομάδα.

    [02] Οκτώ στους δέκα Ελληνες έχουν ήδη προμηθευτεί ευρώ

    07/01/2002 22:11:41

    Οκτώ στους δέκα Ελληνες έχουν ήδη προμηθευτεί ευρώ και επτά στους δέκα έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια συναλλαγή σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται σχεδόν καθημερινώς για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, η μετάβαση στο ευρώ χαρακτηρίζεται ομαλή και, σύμφωνα με την πορεία έως σήμερα, αναμένεται ότι ως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν επιστρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος όλες οι δραχμές.

    [03] Σημίτης-Θα ξεκινήσει η αποτίμηση των ζημιών

    07/01/2002 14:43:12

  • Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε ικανοποιητικά κατά τη διάρκεια της θεομηνίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, της οποίας προήδρευσε. Ο πρωθυπουργός είπε πάντως, ότι το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα και επισήμανε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να εξεταστούν τις επόμενες ημέρες τρόποι για την καλύτερη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Να δημιουργηθεί, είπε, ένα όργανο που θα συντονίζει ακόμα καλύτερα και να βελτιωθούν η πρόληψη, ο επιστημονικός σχεδιασμός, οι παρεμβάσεις στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και να γίνει υποχρεωτικός ο εξοπλισμός όλων των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η προσπάθεια τόνισε, θα συνεχιστεί ώστε να εξαλειφθούν τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν ακόμη. Η κακοκαιρία είπε, είχε μια πολύ αρνητική επίπτωση στις καλλιέργειες και στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο με εκτεταμένες ζημιές. Το υπουργείο Γεωργίας ξεκινά την αποτίμηση των ζημιών για να υπάρξουν και αποζημιώσεις στους πληγέντες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε, ότι οι πολίτες πρέπει να συμβάλουν καλύτερα, και η κοινωνία πρέπει να έχει συναίσθηση των δυνατοτήτων και των υποχρεώσεών της. Οι νομαρχίες και οι δήμαρχοι, τόνισε πρέπει να συμβάλουν και αυτοί σε συνεργασία. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους πολίτες συνεργάστηκαν με τις αρχές και συνέβαλαν εθελοντικά καθώς και τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους υπάλληλους που εργάστηκαν σκληρά τις ημέρες αυτές. Η εμπειρία που είχαμε, είπε ο κ.Σημίτης, ήταν χρήσιμη γιατί έδειξε ότι μπορούμε και πρέπει να έχουμε έναν ακόμα πιο αποτελεσματικό μηχανισμό. Επισήμανε τέλος ότι το θετικό από τον χιονιά είναι ότι επέτρεψε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Ελλάδα από τη λειψυδρία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 January 2002 - 21:30:12 UTC