Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υφεση της κακοκαιρίας-Παραμένουν ωστόσο τα προβλήματα.
  • [02] Προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας
  • [03] Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής για αποκατάσταση ζημιών
  • [04] Για τις ΗΠΑ αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός
  • [05] Κηδεύεται σήμερα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ανδρέας Φραγκιάς
  • [06] ΥΕΝ-Επετράπη ο απόπλους.
  • [07] Υφεση κακοκαιρίας.
  • [08] Συγκοινωνίες - Παγετός.
  • [09] Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας.
  • [10] Δημόσιες Υπηρεσίες-Σχολεία-Κακοκαιρία.
  • [11] Διυπουργική Επιτροπή.
  • [12] Εορτασμός Θεοφανείων.
  • [13] Επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ.
  • [14] Λαθρομετανάστες.
  • [15] Απογευματινά ιατρεία.
  • [16] ΥΕΝ-Επετράπη ο απόπλους.

  • [01] Υφεση της κακοκαιρίας-Παραμένουν ωστόσο τα προβλήματα.

    07/01/2002 13:21:50

  • Υφεση παρουσιάζει σήμερα η κακοκαιρία, αν και τα προβλήματα παραμένουν από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι νομοί Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας. Στους νομούς αυτούς θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη λόγω των προβλημάτων από τις χιονοπτώσεις. Στην Αθήνα ήρθη η γενική εφημερία στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Επίσης, από τη ΔΕΗ καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος μετά από τις μικροδιακοπές που παρουσιάστηκαν χθες κυρίως στην ανατολική Αττική. Προσπάθειες καταβάλει και το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ για την επισκευή βλαβών που προκλήθηκαν λόγω του παγετού. Η εταιρία πάντως, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τη σπατάλη νερού. Επίσης παρατάθηκε εως και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, η προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ που λήγουν εως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Εξάλλου παράταση μέχρι τις 14 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων καταβολής φόρων, τελών και εισφορών που έληγαν μέχρι τις 11 του μηνός. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το 80% των μπλέ λεωφορείων και τρόλεϊ πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους. Το μετρό λειτουργεί κανονικά, ενώ ο ηλεκτρικός πηγαίνει μέχρι το Ηράκλειο. Κανονικά γίνεται η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, αλλά εφιστάται η προσοχή των οδηγών λόγω παγετού. Τα δρομολόγια του ΟΣΕ εκτελούνται κανονικά, ενώ από τις 6 το πρωί επιτράπηκε ο απόπλους των ακτοπλοϊκών σκαφών από τον Πειραιά και τη Ραφήνα προς τη νησιωτική χώρα. Ανοιξε το πρωί και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αν και ματαιώθηκαν ορισμένα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

    [02] Προβλήματα απο τις χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας

    07/01/2002 13:21:43

  • Προβλήματα από την κακοκαιρία υπάρχουν και στην υπόλοιπη χώρα. Στην Κρήτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Ρεθύμνου, ενώ έχουν αποκλειστεί σχεδόν όλα τα ορεινά χωριά του νησιού. Τα μαθήματα όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Κρήτη θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Αποκλεισμένα χωριά υπάρχουν ακόμη στην Κεφαλονιά, τη Νάξο και τη Σέριφο. Στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω παγετού, ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στα επαρχιακά δίκτυα δεκάδων νομών σε όλη τη χώρα. Στο μεταξύ, από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε πως όσοι στρατιώτες έχουν εγκλωβιστεί και δεν πρόλαβαν να παρουσιαστούν στις μονάδες τους, μετά τη λήξη της άδειάς τους, έχουν περιθώριο να παρουσιαστούν μέχρι και την Τετάρτη.

    [03] Συνεδρίαση διϋπουργικής επιτροπής για αποκατάσταση ζημιών

    07/01/2002 13:21:36

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδρίασε το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή για να εξετάσει τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την πρόσφατη κακοκαιρία. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών για την αποκατάσταση των πληγέντων από την κακοκαιρία. Εκτιμάται ότι έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή η παραγωγή πορτοκαλιών και κηπευτικών στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησο και Κρήτη. Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Γεωργίας οι οποίοι αναμένεται να υποβάλουν αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση για παροχή ενίσχυσης λόγω της θεομηνίας. Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για τον εφοδιασμό της αγοράς σε κηπευτικά αλλά και για το ενδεχόμενο ανόδου των τιμών που θα τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό.

    [04] Για τις ΗΠΑ αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός

    07/01/2002 13:21:30

  • Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου Μπούς. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη, τον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν. Ο κ. Σημίτης θα έχει επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

    [05] Κηδεύεται σήμερα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ανδρέας Φραγκιάς

    07/01/2002 13:21:22

  • Κηδεύεται σήμερα από το τρίτο νεκροταφείο στη Νίκαια, ο κορυφαίος μεταπολεμικός συγγραφέας, εκλεκτός δημοσιογράφος και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Ανδρέας Φραγκιάς. Ο Φραγκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1921, έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση έναντι των ξένων κατακτητών και ξεκίνησε την καριέρα του στην επαγγελματική δημοσιογραφία το 1945, από την εφημερίδα "Ελεύθερη Ελλάδα". Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ το 2000 τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στη λογοτεχνία με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε δήλωσή του επισήμανε ότι έφυγε ο Ανδρέας Φραγκιάς αλλά μένει το έργο του, πλούσιο και βαθύ, να μας συντροφεύει και να μας εμπνέει.

    [06] ΥΕΝ-Επετράπη ο απόπλους.

    07/01/2002 07:43:19

    Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών επετράπη ο απόπλους από την 06:00 σήμερα όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [07] Υφεση κακοκαιρίας.

    07/01/2002 07:43:06

    Υφεση των χιονοπτώσεων, ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά και θυελλώδεις ανέμους στα ανατολικά πελάγη προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στο μεταξύ, σε λευκή πολιορκία βρίσκονται οι νομοί Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    [08] Συγκοινωνίες - Παγετός.

    07/01/2002 07:43:00

    Στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" είναι ανοιχτό για πτήσεις και η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει καταρτίσει πρόγραμμα δρομολογίων κυρίως προς το εξωτερικό. Από χθες το μεσημέρι άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα. Το μετρό λειτουργεί, ο ηλεκτρικός πηγαίνει μέχρι το Ηράκλειο, τα δρομολόγια του ΟΣΕ εκτελούνται κανονικά, ενώ από τις 6 το πρωί επετράπη ο απόπλους των ακτοπλοϊκών σκαφών από τον Πειραιά και τη Ραφήνα προς τη νησιωτική χώρα.

    [09] Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας.

    07/01/2002 07:42:53

    Πρωτόγνωρα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην υπόλοιπη χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη, όπου ο νομός Ρεθύμνου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εκατοντάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα ακόμη και σε μικρότερα νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Νάξος και η Σέριφος. Στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω παγετού.

    [10] Δημόσιες Υπηρεσίες-Σχολεία-Κακοκαιρία.

    07/01/2002 07:42:47

    Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα δικαστήρια της Αττικής, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων και αποφυλακίσεως κρατουμένων. Αντίθετα κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την Τετάρτη τα σχολεία στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας. Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών παρατείνεται σήμερα μέχρι τις 10 το πρωί η ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων στις δημόσιες υπηρεσίες.

    [11] Διυπουργική Επιτροπή.

    07/01/2002 07:42:41

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή με αντικείμενο την ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε χθες ότι εντός της ημέρας θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών για την αποκατάσταση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

    [12] Εορτασμός Θεοφανείων.

    07/01/2002 07:42:34

    Σε καθεστώς χιονιά, αλλά με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια έγινε χθες στον Πειραιά ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλλίνικου και παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, υπουργών και βουλευτών.

    [13] Επίσκεψη Σημίτη στις ΗΠΑ.

    07/01/2002 07:42:28

    Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου Μπούς. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη, τον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν. Ο κ. Σημίτης θα έχει επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

    [14] Λαθρομετανάστες.

    07/01/2002 07:42:22

    Στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας έχουν μεταφερθεί οι περίπου 300 λαθρομετανάστες, που επέβαιναν στο τουρκικό δουλεμπορικό που εντοπίστηκε χθες να πλέει κάτω απο άσχημες καιρικές συνθήκες στο Νότιο Ευβοϊκό και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας. Στους λαθρομετανάστες, κυρίως Κούρδους, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μεταξύ τους είναι και 50 γυναικόπαιδα.

    [15] Απογευματινά ιατρεία.

    07/01/2002 07:42:15

    Επεκτείνεται απο σήμερα η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων σε άλλα πέντε νοσοκομεία της χώρας. Στο νέο σύστημα πρόκειται να ενταχθούν τα νοσοκομεία "Ελενα Βενιζέλου", Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων "Χατζηκώστα", Αρτας και Φιλιατρών. Οπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, υπάρχει σταδιακή ανάπτυξη απο την εφαρμογή του μέτρου και σε λίγο καιρό θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.

    [16] ΥΕΝ-Επετράπη ο απόπλους.

    07/01/2002 07:42:08

    Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών επετράπη ο απόπλους από την 06:00 σήμερα όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 January 2002 - 12:31:23 UTC