Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρυξέλλες-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σημίτης.
  • [02] Ευρωστρατός-ΕΕ-Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Εντονη αντιπαράθεση για δηλώσεις Γρυλλάκη.
  • [04] Τέλη κυκλοφορίας-Παράταση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.
  • [05] Σε φορτισμένο κλίμα η εκλογή τριών νέων μητροπολιτών.
  • [06] Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη φορολόγηση των ρέπος.

  • [01] Βρυξέλλες-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σημίτης.

    13/12/2001 21:58:57

    Οι διεθνείς εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τα γεγονότα τις 11ης Σεπτεμβρίου, οι επιπτώσεις από το τρομοκρατικό κτύπημα και η κυκλοφορία του ευρώ από την πρώτη του νέου έτους, που θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην ΕΕ, θα είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους 15 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ένωσης στο συμβούλιο κορυφής, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο στο ανάκτορο Λάακεν των Βρυξελλών. Στη σύνοδο θα συζητηθούν επίσης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Αφρική, καθώς και θέματα που αφορούν τη διεύρυνση και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ. Από τα κοινωνικά θέματα θα εξεταστεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα κάνει ειδική παρέμβαση.

    [02] Ευρωστρατός-ΕΕ-Γ.Παπανδρέου.

    13/12/2001 21:58:50

    Ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος στη σύνοδο του Λαακεν είναι το θέμα του Ευρωστρατού, για το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε σήμερα την αρμόδια επιτροπή της βουλής. Ο κ. Παπανδρέου διατύπωσε την πρόθεση της Αθήνας να απορρίψει το αμερικανο-βρετανικό σχέδιο, που έχει σχέση με τη συμμετοχή και της Τουρκίας, αν δεν κατοχυρώνονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τουλάχιστον 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε κείμενο που υπέγραψαν, καλούν τον κ. Παπανδρέου να απορρίψει ως απαράδεκτο το κείμενο που είδε το φώς της δημοσιότητας. Το θέμα του Ευρωστρατού έθεσε και ο Κώστας Καραμανλής στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τονίζοντας ότι για την Ελλάδα η κατοχύρωση της ασφάλειας της χώρας, αποτελεί τεράστιας σημασίας εθνικό θέμα.

    [03] Εντονη αντιπαράθεση για δηλώσεις Γρυλλάκη.

    13/12/2001 21:58:44

    Εντονη αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Νίκου Γρυλλάκη, πρώην συμβούλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, περί μυστικών επαφών της ΣΙΑ με τη ΝΔ για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1989. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχειρεί να ανακυκλώσει την παλαιά λάσπη και χαρακτήρισε άθλιους τους υπαινιγμούς που διατυπώθηκαν πως ήταν ενήμερος από τη ΣΙΑ για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, τρεις μήνες πριν εκτελεστεί από τη 17 Νοέμβρη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να λύσει την ένοχη, όπως είπε, σιωπή του και να πάρει θέση και πρόσθεσε πως το θέμα δεν είναι του παρελθόντος αλλά του παρόντος, καθώς ο κ. Μητσοτάκης είναι δρών πολιτικός και η ΝΔ αξιωματική αντιπολίτευση, που με τη σιωπή της επιβραβεύει όλα αυτά που αποκαλύπτονται.

    [04] Τέλη κυκλοφορίας-Παράταση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

    13/12/2001 21:58:37

    Παρατείνεται μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου η προθεσμία προμήθειας των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών του 2002. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις τράπεζες,σχετικά με τη χορήγηση των ειδικών σημάτων,η προμήθεια των οποίων από τη Δευτέρα θα γίνεται μόνο απο τις Εφορίες.

    [05] Σε φορτισμένο κλίμα η εκλογή τριών νέων μητροπολιτών.

    13/12/2001 21:58:30

    Σε φορτισμένο κλίμα συνέρχεται αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με αντικείμενο την εκλογή των τριών νέων Μητροπολιτών Σύρου, Χαλκίδας και Σιδηροκάστρου. Στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου έξετάστηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μοναχού από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρο. Η Ιερά Σύνοδος κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει.

    [06] Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη φορολόγηση των ρέπος.

    13/12/2001 21:58:23

    Αποσύρθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες του υπουργείου Οικονομίας για τη φορολόγηση των ρέπος, τις φοροελαφρύνσεις από την κατάργηση του χαρτοσήμου στους μισθούς των εργαζομένων, και του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιβολή πλαφόν στις τιμές των φαρμάκων, καθώς κρίθηκαν άσχετες με το νομοσχέδιο για τον Εκσυγχρονισμό του ΙΚΑ. Ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάθεση άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2001 - 21:30:22 UTC