Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Kλιμακώνεται το κύμα βίας στη Μέση Ανατολή.
  • [02] Κακοκαιρία-Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας
  • [03] Αντιδράσεις απο τις αποκαλύψεις Γρυλλάκη
  • [04] Στις Βρυξέλλες σήμερα Σημίτης-Καραμανλής.
  • [05] Ευρωστρατός-Δηλώσεις Παπανδρέου
  • [06] Σήμα τελών κυκλοφορίας-Λήγει αύριο η προθεσμία.
  • [07] Σε ισχύ απο σήμερα το εορταστικό ωράριο.
  • [08] Νοσοκομεία-Απεργία γιατρών-Εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
  • [09] Δικαιοσύνη-Εξασφαλίζεται ειδικός χώρος εργασίας για τους μη καπνιστές.
  • [10] Καραμανλής-Βρυξέλλες-ΕΛΚ
  • [11] Νοσοκομεία-24ωρη απεργία
  • [12] Υπ. Δημόσιας Τάξης-Νομοσχέδιο
  • [13] Β.Παπανδρέου-Κτηματολόγιο
  • [14] Μετανάστες-Δικαιολογητικά-Προσλήψεις
  • [15] Εορταστικό ωράριο
  • [16] Δώρο ταξί
  • [17] Χιονοπτώσεις-Κακοκαιρία
  • [18] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [19] Κ. Μητσοτάκης-Δηλώσεις Ν. Γρυλλάκη
  • [20] Μη Καπνίστρια-Ασφαλιστικά μέτρα

  • [01] Kλιμακώνεται το κύμα βίας στη Μέση Ανατολή.

    13/12/2001 14:02:25

  • Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στη Δυτική Οχθη με 10 Ισραηλινούς νεκρούς και την απόφαση του Ισραήλ να διακόψει κάθε επαφή με το Γιάσερ Αραφάτ, στον οποίο απαγόρευσε να εγκαταλείψει τη Ραμάλα. Ισραηλινά άρματα μάχης και δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί απο το πρωί σε απόσταση μόλις 200 μέτρων απο το γραφείο του Παλαιστίνιου ηγέτη, ενώ άρματα και ελικόπτερα "Απάτσι", βομβάρδισαν στόχους της παλαιστινιακής αρχής στην ίδια περιοχή, μεταξύ των οποίων και του κτιρίου όπου στεγάζεται η προσωπική φρουρά του Αραφάτ. Απο τις επιθέσεις ένας Παλαιστίνιος, μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, έχασε τη ζωή του. Ισραηλινοί στρατιώτες κατεδάφισαν το κτίριο της παλαιστινιακής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στη Ραμάλα και ανατίναξαν τον αναμεταδότη τους. Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε το πρωί και στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της απόφασης να πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις του προκειμένου να συλλάβει υπόπτους και να κατάσχει όπλα, εντός των παλαιστινιακών εδαφών.

    [02] Κακοκαιρία-Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας

    13/12/2001 14:02:19

  • Κακοκαιρία και τσουχτερό κρύο επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ πυκνό χιόνι πέφτει στη Θεσσαλία, τη κεντρική και δυτική Μακεδονία ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των χιονοπτώσεων. Τα αυτοκίνητα σε πολλές από αυτές της περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα προβλήματα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πρόσκαιρη ύφεση των καιρικών φαινομένων αύριο, ενώ νέα επιδείνωση θα σημειωθεί από το βράδυ του Σαββάτου.

    [03] Αντιδράσεις απο τις αποκαλύψεις Γρυλλάκη

    13/12/2001 14:02:12

  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις του απόστρατου στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, πρώην συμβούλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το πρωί ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο κ.Γρυλλάκης έκανε αυτές τις δηλώσεις, είπε, ρωτήστε τον ίδιο. Χθες ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για αποκυήματα φαντασίας τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Για το θέμα αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη και του εκπροσώπου της ΝΔ Θόδωρου Ρουσσόπουλου. Το πρωί ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ,ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, δήλωσε άγνοια για την ανάμιξη της CIA στις εκλογές του '89. Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά έχοντας σχέση αιχμαλωσίας με το παρελθόν.

    [04] Στις Βρυξέλλες σήμερα Σημίτης-Καραμανλής.

    13/12/2001 14:02:06

  • Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα από τη Χάγη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο στο Λάακεν. Ο κ.Σημίτης αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για το θέμα του ευρωστρατού καθώς και το πρόβλημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα και το ΕΚΟΦΙΝ στο οποίο θα παρουσιαστεί η έκθεση προόδου για τη μετάβαση στο ευρώ. Τέλος στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη σύνοδο αυτή, ο κ.Καραμανλής θα ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος για την πρόσφατη επίσκεψή του σε Σκόπια και Βελιγράδι.

    [05] Ευρωστρατός-Δηλώσεις Παπανδρέου

    13/12/2001 14:01:59

  • Εάν η θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λάακεν για τον ευρωστρατό δεν κατοχυρώνει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα την απορρίψουμε, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την σχετική ενημέρωση των μελών της αρμόδιας επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Σημείωσε ωστόσο, ότι εάν το κείμενο μας ικανοποιήσει θα το ψηφίσουμε. Ακόμα κι αν ασκήσουμε βέτο, πρόσθεσε ο κ.Παπανδρέου, η σχετική συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί. Ο κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που επακολούθησε κατά την οποία το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε το αγγλοαμερικανικό κείμενο που είδε πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας ως απαράδεκτο. Μάλιστα 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διένειμαν κείμενο και δηλώνουν ότι στηρίζουν τη θέση της κυβέρνησης να προτάξει βέτο. Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να ακυρωθεί η ασφάλεια της χώρας ως λόγος ένταξής της στην ΕΟΚ, ενώ η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι τον τελευταίο χρόνο το κόμμα της δεν είχε επαρκή ενημέρωση για το θέμα του ευρωστρατού. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζόφ τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του βέτο, ενώ η κ.Δαμανάκη από το Συνασπισμό είπε ότι οι παληκαρισμοί τύπου βέτο δεν βοηθούν.

    [06] Σήμα τελών κυκλοφορίας-Λήγει αύριο η προθεσμία.

    13/12/2001 14:01:53

  • Λήγει αύριο η προθεσμία για την προμήθεια τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση και όσοι προμηθεύονται τα σήματα εκπρόθεσμα θα πληρώνουν πρόστιμο το διπλάσιο της τιμής.

    [07] Σε ισχύ απο σήμερα το εορταστικό ωράριο.

    13/12/2001 14:01:46

  • Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα. Τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και τα Σάββατα ως τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ενώ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Τέλος τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου, λόγω απασχόλησης του προσωπικού στις 23 του μηνός. Στο μεταξύ από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα ισχύσει το δώρο στα ταξί, που ανέρχεται στις 265 δραχμές ή 0,78 ευρώ.

    [08] Νοσοκομεία-Απεργία γιατρών-Εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

    13/12/2001 14:01:40

  • Μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Για τη Δευτέρα 17 του μηνός έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι με το ίδιο αίτημα.

    [09] Δικαιοσύνη-Εξασφαλίζεται ειδικός χώρος εργασίας για τους μη καπνιστές.

    13/12/2001 14:01:33

  • Ειδικό χώρο εργασίας, ξεχωριστό απο τους καπνιστές, εξασφάλισε 40χρονη υπάλληλος, μη καπνίστρια, η οποία εργάζεται στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υποστηρίζει οτι υποφέρει απο τον καπνό των συναδέλφων της, ενω επικαλέστηκε ιατρικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις απο τα οποία προκύπτει οτι πάσχει απο πνευμονοπάθεια και άλλα συμπτώματα λόγω του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Το δικαστήριο διέταξε τον Οργανισμό να βρεθεί ειδικός ανεξάρτητος χώρος, για τη μη καπνίστρια, η οποία διεκδικεί και αποζημίωση 50 εκατ. δραχμών καθώς η υπηρεσία της δεν προέβη σε καμιά ενέργεια για να την προστατεύσει, παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματά της.

    [10] Καραμανλής-Βρυξέλλες-ΕΛΚ

    13/12/2001 11:24:44

    Ο Κώστας Καραμανλής μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο και θα ενημερώσει για τις επαφές του κατά τις επισκέψεις του στην ΠΓΔΜ και στη Γιουγκοσλαβία.

    [11] Νοσοκομεία-24ωρη απεργία

    13/12/2001 11:24:38

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Στη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

    [12] Υπ. Δημόσιας Τάξης-Νομοσχέδιο

    13/12/2001 11:24:31

    Στο οργανωμένο έγκλημα εντάσσεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η σωματεμπορία, η ασέλγεια σε ανήλικους στο πλαίσιο της σωματεμπορίας και η παιδική πορνογραφία. Επίσης, τα εγκλήματα αυτά προστίθενται στον κατάλογο των εγκλημάτων που περιλαμβάνονται στο νόμο για διακίνηση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με το νομοσχέδιο επιχειρείται η αυστηρότερη καταπολέμηση εγκλημάτων που αφορούν την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση στην Ελλάδα.

    [13] Β.Παπανδρέου-Κτηματολόγιο

    13/12/2001 11:24:24

    Συνάντηση με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου. Θα συζητήσει μαζί του το θέμα του Εθνικού Κτηματολογίου, καθώς η Κομισιόν ζητάει από την Ελλάδα 19,5 δισεκατομμύρια δραχμές, ως ανάκτηση πόρων για υπερβάσεις δαπανών. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ στις 20 Δεκεμβρίου.

    [14] Μετανάστες-Δικαιολογητικά-Προσλήψεις

    13/12/2001 11:24:17

    Με στόχο την εξυπηρέτηση των μεταναστών στη διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών για τη δεύτερη φάση νομιμοποίησής τους ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για την πρόσληψη 350 ατόμων στις νομαρχίες. Παράλληλα, κατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 2,7 δισεκατομμυρίων δραχμών για οικονομική ενίσχυση των νομαρχιών στη συγκεκριμένη διαδικασία.

    [15] Εορταστικό ωράριο

    13/12/2001 11:24:11

    Ισχύει απο σήμερα εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα. Τις καθημερινές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά απο τις 9πμ εως τις 8μμ και τα Σάββατα εως τις 6μμ. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν απο τις 10πμ εως τις 6μμ. Τις παραμονές των Χριστουγέννων θα είναι ανοικτά απο τις 9πμ εως τις 6μμ και της Πρωτοχρονιάς απο τις 9πμ εως τις 5μμ. Κλειστά θα είναι τα εμπορικά στις 2 Ιανουαρίου, λόγω απασχόλησης του προσωπικού στις 23 Δεκεμβρίου.

    [16] Δώρο ταξί

    13/12/2001 11:24:04

    Με απόφαση του υπουργού Μεταφορών και για το χρονικό διάστημα από 20 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου, οι οδηγοί ταξί και αγοραίων όλης της χώρας θα εισπράττουν για κάθε διαδρομή 265 δρχ. (0,78 ευρώ) επιπλέον της ένδειξης του ταξίμετρου. Με την πρόσθετη αυτή επιβάρυνση οι οδηγοί ταξί θα συγκεντρώσουν το δώρο των εορτών Χριστουγέννων και Νέου Ετους.

    [17] Χιονοπτώσεις-Κακοκαιρία

    13/12/2001 11:21:03

    Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων στο περιφερειακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου και ειδικότερα απο το 54 εως το 57 χιλιόμετρο. Κλειστοί είναι οι δρόμοι προς την ορεινή Γορτυνία. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοϊας απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενω ανοικτά είναι και όλα τα πορθμεία.

    [18] Κινητοποιήσεις αγροτών

    13/12/2001 11:20:56

    Ανέστειλαν προς το παρόν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους με τις οποίες διεκδικούς βελτιωμένες τιμές στα προϊόντα τους και στις 19 του μηνός θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος κύκλος αναμένεται να αρχίσει στις 10 Ιανουαρίου. Στο μεταξύ, άρχισε απο χθες οι καταβολές των επιδοτήσεων στους ελαιοπαραγωγούς, καθώς και στους εκτροφείς αιγοπροβάτων.

    [19] Κ. Μητσοτάκης-Δηλώσεις Ν. Γρυλλάκη

    13/12/2001 11:20:48

    Αποκυήματα της φαντασίας, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, χαρακτήρισε ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης, τις δηλώσεις του πρώην συμβούλου του, απόστρατου στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι με εντολή του πρώην πρωθυπουργού είχε έλθει σε επαφές, το 1988 με στελέχη της CIA για την ανατροπή της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο απόστρατος στρατηγός υποστήριξε ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν την έριξε το 1993 ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά ο Μιλτιάδης Έβερτ, διαφωνώντας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

    [20] Μη Καπνίστρια-Ασφαλιστικά μέτρα

    13/12/2001 11:20:40

    Ειδικό χώρο εργασίας ξεχωριστό απο τους καπνιστές εξασφάλισε 40χρονη υπάλληλος μη καπνίστρια, που εργάζεται στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υποστηρίζει οτι υποφέρει απο τον καπνό των συναδέλφων της, ενω επικαλέστηκε ιατρικά πιστοποιητικά, απο τα οποία προκύπτει οτι πάσχει απο πνευμονοπάθεια λόγω του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Το δικαστήριο διέταξε τον Οργανισμό να βρεθεί ειδικός ανεξάρτητος χώρος για τη μη καπνίστρια, η οποία διεκδικεί και αποζημίωση 50 εκατ. δρχ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2001 - 12:30:49 UTC