Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.
  • [02] Κόκκοι άνθρακα σε πακιστανική εφημερίδα
  • [03] Στο Νέο Δελχί ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Βουλή - Σημίτης - Μ. Κεφαλογιάννης - Διαφάνεια
  • [05] Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ σε όλη τη χώρα.
  • [06] Συνελήφθη για κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών.
  • [07] Συνάντηση Κληρίδη-Ντε Σότο
  • [08] Την Αθήνα επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας
  • [09] Τζόκερ-Τζακ ποτ-Θα μοιράσει 4 δισ.
  • [10] ΗΠΑ- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν.
  • [11] Υπουργείο Παιδείας-Προσλήψεις.
  • [12] Κυβέρνηση-Δημοκρατική Αντιπολίτευση.
  • [13] Σκανδαλίδης-Περιφερειάρχες.
  • [14] Τροχαίο με δύο νεκρούς.

  • [01] Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

    02/11/2001 13:41:10

    Νέες διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης οτι οι βομβαρδισμοί στην περιοχή, θα συνεχιστούν και στη διάρκεια του Ραμαζανιού, (του ιερού μήνα για τους Μουσουλμάνους). Ο Οσάμα Μπίν Λάντεν με επιστολή του μέσω του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, καλεί τους Πακιστανούς να εξεγερθούν και να πολεμήσουν στο πλευρό των Ταλιμπάν. Πληροφορίες απο Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρουν οτι εκατοντάδες ένοπλοι περνούν από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν για να ενταχθούν στις τάξεις των Ταλιμπάν, ενω γίνεται λόγος και για αποστολή πυρομαχικών και καυσίμων στο Αφγανικό καθεστώς, απο άνδρες των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών αντικατασκοπείας. Ηδη οι ΗΠΑ άρχισαν να ασκούν έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση του Πακιστάν, αλλά και σε άλλες χώρες, προκειμένου να σταματήσει το κύμα ενόπλων που κατευθύνεται προς το Αφγανιστάν. Το πρωί αμερικανικά βομβαριστικά αεροσκάφη έπληξαν εκ νέου θέσεις των Ταλιμπάν στην πρώτη γραμμή του μετώπου βόρεια της Καμπούλ. Απο την πλευρά των Ταλιμπάν δεν έγινε χρήση αντιαεροπορικών πυρών.

    [02] Κόκκοι άνθρακα σε πακιστανική εφημερίδα

    02/11/2001 13:41:03

    Κόκκοι του θανατηφόρου βακτηρίου του άνθρακα εντοπίστηκαν σε φάκελο που είχε σταλεί την προηγούμενη εβδομάδα σε μία απο τις μεγαλύτερες πακιστανικές εφημερίδες. Σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας "Ντέϊλι Τζάνγκ", μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος απο τους εργαζόμενους μολύνθηκε απο κάποια μορφή της νόσου, ενω όπως τόνισε ο ίδιος, ορισμένα άτομα, για προληπτικούς λόγους, υποβάλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά. Σημειώνεται οτι πρόκειται για την πρώτη "επίθεση" με άνθρακα στο Πακιστάν. Στις ΗΠΑ έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωή τους απο την ασθένεια του άνθρακα 4 άτομα, ενω άλλα 11 έχουν προσβληθεί απο τη νόσο και υποβάλλονται σε θεραπεία.

    [03] Στο Νέο Δελχί ο Γιώργος Παπανδρέου

    02/11/2001 13:40:55

  • Στο Νέο Δελχί μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Πακιστάν. Στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πακιστανό ηγέτη Περβέζ Μουσάραφ, προς τον οποίο εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στις "θαρραλέες ενέργειές" του, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης μίας φιλειρηνικής, αντιπροσωπευτικής και σταθερής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν μετά τον πόλεμο, αλλά και στην ανάγκη ενός διαλόγου πολιτισμών και θρησκειών. Επισήμανε οτι πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση των αιτιών που γεννούν την τρομοκρατία. Μεταξύ των προβλημάτων αυτών είπε, εξέχουσα θέση έχει η επίλυση του Μεσανατολικού. Η επίσκεψη του κ.Παπανδρέου στο Πακιστάν συνοδεύτηκε απο την άφιξη μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

    [04] Βουλή - Σημίτης - Μ. Κεφαλογιάννης - Διαφάνεια

    02/11/2001 13:40:49

  • Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε το πρωί από τη Βουλή ο Κώστας Σημίτης απαντώντας στην "Ωρα του πρωθυπουργού" σε ερώτηση του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις υπεράκτιες εταιρίες. Ο κ.Σημίτης απαντώντας στις καταγγελίες για συγκάλυψη εκ μέρους της κυβέρνησης αδιαφανών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με όχημα τις υπεράκτιες εταιρίες, τόνισε ότι καλό θα ήταν η ΝΔ να ενημέρωνε τη Βουλή γιατί κάποτε όπως είπε, έκανε μια λιβεριανή εταιρία για να χρηματοδοτήσει το κόμμα και τι πέτυχε τελικά με αυτό. Επίσης ο κ.Σημίτης διαβεβαίωσε ότι για τις υπεράκτιες εταιρίες το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές για τον έλεγχό τους και πρόσθεσε ότι εφόσον η Ευρωπαϊκή Ενωση επιβάλει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, δεν μπορεί να απαγορευθεί η δραστηριότητά τους. Χρειάζεται όμως, πρόσθεσε, περιορισμός της δραστηριότητάς τους και επισήμανε ότι έχει δώσει εντολές να υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι.

    [05] Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ σε όλη τη χώρα.

    02/11/2001 13:40:42

  • Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση, ενώ έντονα θα είναι τα φαινόμενα αυτά, το Σαββατοκύριακο. Βροχερό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο και στην Αθήνα, ενώ ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από τη Δευτέρα.

    [06] Συνελήφθη για κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών.

    02/11/2001 13:40:35

  • Η κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών στη Θεσσαλονίκη, απασχολεί τις αστυνομικές αρχές, μετά από την καταγγελία της δασκάλας του ενός στην Σταυρούπολη. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο Γιώργος Κυπραίος 51 ετών, ο οποίος συζεί με την μητέρα τους, κακοποιούσε συστηματικά έναν 11χρονο και τον 14χρονο αδερφό του, υποβάλοντάς τους σε τιμωρίες και καθημερινούς ξυλοδαρμούς, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Ο Κυπραίος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [07] Συνάντηση Κληρίδη-Ντε Σότο

    02/11/2001 13:40:23

  • Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη θα έχει νωρίς σήμερα το απόγευμα ο ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα κατεχόμενα για να συναντήσει και το Ραούφ Ντενκτάς. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο κ.ντε Σότο θα μεταβεί μέσω Αθηνών στην Τουρκία για επαφές και στη συνέχεια αφού σταθμεύσει στην Ελλάδα, θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη ενόψει και της μετάβασης του προέδρου Κληρίδη στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού.

    [08] Την Αθήνα επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

    02/11/2001 13:40:09

  • Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Το βράδυ θα παραστεί σε επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών. Τη Δευτέρα ο κ.Αναστάσιος θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιά.

    [09] Τζόκερ-Τζακ ποτ-Θα μοιράσει 4 δισ.

    02/11/2001 13:39:57

  • Τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές θα μοιράσει στους τυχερούς το Τζόκερ, στην κλήρωση της Δευτέρας, μετά το χθεσινό Τζακ Ποτ. Η επόμενη κλήρωση δεν θα γίνει την Κυριακή λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξε το κοινό στο χθεσινό διαγωνισμό.

    [10] ΗΠΑ- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν.

    02/11/2001 08:06:47

    Αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 πλήττουν θέσεις των Ταλιμπάν βορείως της Καμπούλ από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μεταδίδουν απεσταλμένοι των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων στο Αφγανιστάν. Χθες, εξάλλου ο Λευκός Οίκος απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν στη διάρκεια του Ραμαζανιού.

    [11] Υπουργείο Παιδείας-Προσλήψεις.

    02/11/2001 08:06:41

    Την πρόσληψη 684 δασκάλων και 126 νηπιαγωγών ως προσωρινών αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αρμόδιες διευθύνσεις μέσα σε τρεις ημέρες από τη δημοσίευση των ονομάτων τους στον Τύπο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα στο υπουργείο Παιδείας: 3228776 και 3229664.

    [12] Κυβέρνηση-Δημοκρατική Αντιπολίτευση.

    02/11/2001 08:06:34

    Επαφές με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο χρόνο. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Αποφασίστηκε ακόμη να αναμορφωθούν οι τομείς πολιτικής του ΕΓ και να γίνουν πιο λειτουργικοί και πιο ευέλικτοι. Την ερχόμενη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξει τους γραμματείς των τομέων.

    [13] Σκανδαλίδης-Περιφερειάρχες.

    02/11/2001 08:06:28

    Την παραίτηση όσων περιφερειαρχών θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για βουλευτές, νομάρχες ή δήμαρχοι ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας με τους οποίους συναντήθηκε χθες το απόγευμα. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι ενδιαφερόμενοι ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα για βουλευτές έπρεπε να παραιτηθούν από τη θέση τους ένα χρόνο πριν από τις εκλογές. Οι υποψήφιοι αιρετοί μπορούσαν να παραιτηθούν ένα μήνα πριν τις εκλογές.

    [14] Τροχαίο με δύο νεκρούς.

    02/11/2001 08:06:21

    Δύο νεαρά άτομα σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν παρεξέκλινε της πορείας του στη 1 μετά τα μεσάνυχτα στη συμβολή της λεωφόρου Θηβών με την οδό Τζόν Κένεντι στο Περιστέρι και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Νεκροί είναι ο Νικόλαος Αναγνωστάκης και Χαράλαμπος Γερασίμου 19 ετών, ενώ ο συνομήλικός τους οδηγός του οχήματος Πέτρος Δαλακούρας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσειο Νοσοκομείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 November 2001 - 12:30:42 UTC