Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης:Μεγάλο γεγονός η συγχώνευση Εθνικής-ΑΛΦΑ.
  • [02] Ο Γ.Παπανδρέου περιοδεία σε Πακιστάν, Ιράν και Ινδία.
  • [03] Υπουργικό Συμβούλιο-Ασφάλεια.
  • [04] ΕΕ-Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας.
  • [05] Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες στην Κύμη.

  • [01] Σημίτης:Μεγάλο γεγονός η συγχώνευση Εθνικής-ΑΛΦΑ.

    01/11/2001 21:07:58

    Μεγάλο πολιτικό και οικονομικό γεγονός, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο τραπεζών, η Διοίκηση της συγχωνευμένης Τράπεζας θα ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή, των οποίων θα ηγούνται o Θεόδωρος Καρατζάς ως Εκτελεστικός Πρόεδρος και ο Γιάννης Κωστόπουλος ως Διοικητής. Ο υπουργός Εθνικής

    Οικονομίας υποστήριξε οτι θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων συγχωνεύσεων με την συμμετοχή και άλλων κρατικών τραπεζών. Την ικανοποίησή τους για την συγχώνευση εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, καθώς και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου. Αντιθέτως, επιφυλακτική εμφανίσθηκε η ΝΔ, η οποία τόνισε οτι θα παρακολουθήσει με προσοχή τις εξελίξεις. Για κίνηση συγκεντροποίησης του τραπεζικού κεφαλαίου στη Ελλάδα, με στόχο την μεγιστοποίηση του κέρδους, κάνουν λόγο το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Τέλος θετικά αντιμετώπισε η ΟΤΟΕ τη συγχώνευση, τονίζοντας οτι δημιουργείται μια μεγάλη τράπεζα, ικανή να ανταποκριθεί στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

    [02] Ο Γ.Παπανδρέου περιοδεία σε Πακιστάν, Ιράν και Ινδία.

    01/11/2001 21:07:52

    Σε εξέλιξη βρίσκεται διπλωματικός μαραθώνειος, σχετικά με την κρίση που έχει ξεσπάει στο Αφγανιστάν και την διεθνή τρομοκρατία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποιεί περιοδεία σε Ισλαμαμπάντ, Τεχεράνη και Νέο Δελχί, για συνομιλίες με τους ηγέτες των χωρών που εμπλέκονται στην κρίση. Περιοδεία στην Ρωσία και σε χώρες της κεντρικής Ασίας, ξεκινάει την Δευτέρα ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Στην Ουάσινγκτον, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανόφ, συναντάται απόψε με τον αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ.

    [03] Υπουργικό Συμβούλιο-Ασφάλεια.

    01/11/2001 21:07:46

    Το θέμα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στην χώρα, απασχόλησε και το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό. Οπως δήλωσε ο κ.Σημίτης, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, σε υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και βεβαίως να συνεχίσουμε τις όποιες προσπάθειες έχουμε ξεκινήσει, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ο κ.Σημίτης είπε ότι η αστυνομία πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη, να επιβάλλει την τάξη αλλά να ελέγχεται και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα και τους νόμους. Υπογράμμισε ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί την κύρια προτεραιότητα και έχει εκπονηθεί, όπως είπε, στρατηγικό σχέδιο, ενώ συνεχίζεται η στενή συνεργασία με άλλα κράτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες που δημοσιεύονται σε απογευματινή εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες έχουν γίνει συλλήψεις υπόπτων της 17 Νοέμβρη.

    [04] ΕΕ-Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας.

    01/11/2001 21:07:39

    Το πράσινο φώς για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας, που απο καιρό είχε εκπονήσει το υπουργείο Εργασίας, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην περίοδο από το 2001 έως το 2006, θα επιδοτηθεί η πρόσληψη 46.000 ατόμων με συνολικό κόστος 70 δισ. δραχμές. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα δοθεί προτεραιότητα στην πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων νέων και γυναικών, ενώ η συγκεκριμένη προκήρυξη των προγραμμάτων θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

    [05] Συνελήφθησαν λαθρομετανάστες στην Κύμη.

    01/11/2001 21:07:32

    Συνεχίζεται το κύμα λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Στη θαλάσσια περιοχή των Ψαρών εντοπίστηκε απο περιπολικά σκάφη και αεροπλάνα του Λιμενικού Σώματος τουρκικό αλιευτικό σκάφος το οποίο νωρίτερα είχε αποβιβάσει στην Κύμη 138 Κούρδους λαθρομετανάστες ιρανικής υπηκοότητας, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο Αλιβέρι. Τα μέλη του πληρώματος, δυο Τούρκοι και ένας Ρουμάνος, συνελήφθησαν, ενω το αλιευτικό οδηγήθηκε στη Χίο όπου κατασχέθηκε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 November 2001 - 21:30:23 UTC