Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπιν Λάντεν υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.
  • [02] Τσοχατζόπουλος για ασφάλεια Ολυμπιακών 2004.
  • [03] Ο Γ.Παπανδρέου σε Ρωσία,Γερμανία και ΗΠΑ.
  • [04] Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμούλιο για προϋπολογισμό.
  • [05] Θεσσαλονίκη-Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση από Καραμανλή.
  • [06] Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για αντιπροσώπους στο συνέδριο.
  • [07] Νέες προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ για Κύπρο.
  • [08] Βουλή-Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ολομέλειας.

  • [01] Ο Μπιν Λάντεν υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

    30/09/2001 19:49:05

    Ο πρεσβευτής του Αφγανιστάν στο Πακιστάν ανακοίνωσε οτι Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται υπο τον έλεγχο των Ταλιμπάν και κρύβεται για λόγους ασφαλείας. Πρόσθεσε επίσης ότι του επιδόθηκε το διάταγμα του ανωτάτου θρησκευτικού συμβουλίου του Αφγανιστάν, με το οποίο του εζητείτο να φύγει απο τη χώρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει. Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ υποστήριξε ότι υπάρχουν αδιάσειστα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία για σχέση του Μπιν Λάντεν με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός εξωτερικών, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει σε ξένα στρατεύματα να εξαπολύσουν επιθέσεις σε αραβικές ή μουσουλμανικές χώρες.Στη Βαγδάτη, ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσείν κατηγόρησε τη Δυση ότι αντιδρά στο τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ με εχθρότητα προς όλους τους Αραβες και τους Μουσουλμανους. Στην Ουάσιγκτον ο γνωστός ηθοποιός Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και η σύζυγός του διέθεσαν ένα εκατομ. δολάρια στο Ταμείο για τις οικογένειες διασωστών, πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν΄ώρα καθήκοντος.

    [02] Τσοχατζόπουλος για ασφάλεια Ολυμπιακών 2004.

    30/09/2001 19:48:59

    Στην Αθήνα, ο υπουργός άμυνας νέα πρόταση σε σχέση με την ασφάλεια της Ολυμπιάδας του 2004 και του αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος προτείνει διεθνή κινητοποίηση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων. Από την πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόνισε ότι δεν είναι η εικόνα του ισλάμ αυτή που παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης, έκανε λόγο για την αγάπη που πολεμά τη βία και την τρομοκρατία και ζήτησε να αγαπούν όλοι τους εχθρούς τους.

    [03] Ο Γ.Παπανδρέου σε Ρωσία,Γερμανία και ΗΠΑ.

    30/09/2001 19:48:52

    Περιοδεία σε Ρωσία, Γερμανία και ΗΠΑ, αρχίζει από αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του για τις εξελίξεις μετά το τρομοκρατικο χτύπημα στις ΗΠΑ. Ο κ. Παπνδρέου θα έχει αύριο στη Μόσχα συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Βερολινο για συνομιλίες με τον ομολογό του Γιοσκα Φίσερ. Την Τρίτη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Κόλιν Πάουελ, ενώ θα έχει επαφές με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και παράγοντες της Ομογένειας

    [04] Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμούλιο για προϋπολογισμό.

    30/09/2001 19:48:46

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο, για να δώσει το πράσινο φως στην κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2002. Μαζί με το προσχέδιο θα κατατεθεί και το εναλλακτικό σενάριο εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών, ανάλογα με τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ. Στο σενάριο αυτό περιλαμβάνονται προβλεψεις με αύξηση του ΑΕΠ 4% και όχι 4,6% όπως εκτιμά η κυβέρνηση και μείωση των φορολογικών εσόδων. Στην περίπτωση αυτή θα περικοπούν καταναλωτικές δαπάνες, που δεν θα ξεπεράσουν τα 80 δισ δρχ.

    [05] Θεσσαλονίκη-Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση από Καραμανλή.

    30/09/2001 19:48:40

    Οξύτατη κριτική στο σύνολο σχεδόν της κυβερνητικής δραστηριότητας, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντετυξη του με την οποία ολοκλήρωσε

    την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην εκτέλεση των ολυμπιακών έργων, για μη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, για αλαζονεία και έλλειψη διάθεσης διαλόγου για το ασφαλιστικό. Σχετικά με το Χρηματιστήριο έκανε λόγο για μεγάλο έγκλημα και πολιτική απάτη, ζήτησε πλήρη διελεύκανση του ζητήματος των ελληνοποιήσεων και χαρακτήρισε απολύτως ορθή τη στάση του κόμματός του στο θέμα των ταυτοτήτων.

    [06] Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για αντιπροσώπους στο συνέδριο.

    30/09/2001 19:48:33

    Περισσότερα από 200.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη των περίπου 5.000 αντιπρόσωπων που θα πάρουν μέρος στο 6ο Συνέδριο του κινήματος 11 με 14 Οκτωβρίου. Στο Συνέδριο θα μετέχουν επίσης περίπου 1.000 αντιπρόσωποι, πρώην βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σε συνέντευξή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    τονίζει την ανάγκη χάραξης νέας πορείας για το Κίνημα και την κυβέρνηση. Εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα στο σύνέδριο, συναρτά την κάθοδο του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές υπό τον κ. Σημίτη με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο μεσοδιάστημα και δηλώνει παρών αν τεθεί θέμα διαδοχής.

    [07] Νέες προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ για Κύπρο.

    30/09/2001 19:48:26

    Νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Κύπρου έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ εκτοξεύοντας αστήριχτες κατηγορίες ότι η Κύπρος υποστηρίζει την τρομοκρατία και αποτελεί κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης σε μήνυμά του για την επέτειο ανεξαρτησίας του νησιού κατηγόρησε την Άγκυρα και τον Ντεκτάς για αδιαλλαξία και προκλητική περιφρόνηση των Ηνωμένων Εθνών. Στη Λευκωσία βρίσκεται από το απόγευμα ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο ανεξαρτησίας του νησιού.

    [08] Βουλή-Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ολομέλειας.

    30/09/2001 19:48:20

    Με την παρουσία του συνόλου των βουλευτών, αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ολομέλειας της Βουλής. Θα προηγηθεί αγιασμός, στον οποίο αναμένεται να χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοποςι Χριστόδουλος και το απόγευμα θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων με την οποία θα συμπληρωθεί το προεδρείο της Βουλής. Πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην ολομέλεια είναι αυτό του υπουργείου Υγείας για τις προμήθειες των νοσοκομείων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 September 2001 - 20:30:26 UTC