Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη αμερικανών από Ταλιμπάν-Διάψευση.
  • [02] Θεσσαλονίκη-Καραμανλής για τρομοκρατία.
  • [03] Κομοτηνή-Εγκαίνια Θερμοηλεκτρικού Σταθμού-Σημίτης.
  • [04] Θεσσαλονίκη-Αυστηρή κριτική Καραμανλή για κυβέρνηση.
  • [05] Εθνικό Συμβούλιο για βιολογικούς και τοξικούς κινδύνους.
  • [06] Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

  • [01] Σύλληψη αμερικανών από Ταλιμπάν-Διάψευση.

    29/09/2001 21:40:27

    Διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης του Κατάρ, ότι οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν συνέλαβαν πέντε αμερικανούς και βρετανούς των ειδικών δυνάμεων που είχαν εισχωρήσει στο Αφγανικό έδαφος. Ο ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Μοχάμαντ Ομαρ διέψευσε την είδηση, αλλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένες ξένες δυνάμεις να βρίσκονται στις περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, βορείως της Καμπούλ. Παράλληλα έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να εγκαταστήσουν το αρχηγείο τους στην πόλη Χοστ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Eντός του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος του Οργανισμου Ισλαμικής Διάσκεψης, που απαριθμεί 56 μέλη και εκπροσωπεί πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια μουσουλμάνους, για να διαμορφώσει μια κοινή στάση απέναντι σε πιθανή αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον του Αφγανιστάν. Στο αεροδρόμιο Ορλι του Παρισιού, σήμανε σήμερα συναγερμός, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου. Οι αρχές του αεροδρομίου το εκκένωσαν, για λόγους ασφαλείας, ενώ διακόπηκαν για τουλάχιστον δύο ώρες οι πτήσεις

    [02] Θεσσαλονίκη-Καραμανλής για τρομοκρατία.

    29/09/2001 21:40:21

    Την ανάγκη να είναι συνετή και δίκαιη η απάντηση της διεθνούς κοινότητας κατά της τρομοκρατίας και να αποφευχθούν ενέργειες, που θα έχουν ως θύματα αμέτοχους πολίτες, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι πρέπει να εντοπιστούν και να καταπολεμηθούν οι συνθήκες, οι αιτίες και οι εστίες της τρομοκρατίας.

    Το αθώο αίμα στη Νέα Υόρκη δεν απαντιέται με αθώο αίμα στο Αφγανιστάν και ο ολοκληρωτισμός της τρομοκρατίας δεν αντιμετωπίζεται με τον ολοκληρωτισμό του πολέμου, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση.

    [03] Κομοτηνή-Εγκαίνια Θερμοηλεκτρικού Σταθμού-Σημίτης.

    29/09/2001 21:40:15

    Tο Θερμοηλεκτρικό Σταθμό Κομοτηνής, με βασικό καύσιμο το Φυσικό Αέριο, ισχύος περίπου 500 μεγαβάτ, καθώς επίσης και το Φράγμα Γρατινής, που θα εφοδιάζει τον Σταθμό με τις απαιτούμενες για την λειτουργία του ποσότητες νερού, εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός. Στην ομιλία του ο κ. Σημίτης αφού αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση, τόσο στην ανάπτυξη της περιφέρειας, όσο και στην αυτοδυναμία της χώρας στον τομέα της ενέργειας, ειδικά στην ευαίσθητη γεωπολιτική περιοχή που βρίσκεται η Κομοτηνή, τόνισε ότι η Ελλάδα του 2004 θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του 2000. Θα είναι μια Ελλάδα πιο ισχυρή, με μια κοινωνία πιο συνεκτική, μια Ελλάδα αισιοδοξίας και της εθνικής αυτοπεποίθηση.

    [04] Θεσσαλονίκη-Αυστηρή κριτική Καραμανλή για κυβέρνηση.

    29/09/2001 21:40:08

    Ανέβασε και πάλι τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ,ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κυρίως για την οικονομική και αγροτική της πολιτική.Κατά την επίσκεψή

    του στο συνεταιριστικό καπνεργοστάσιο ΣEKE στον Eύσμο Θεσσαλονίκης

    κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί έχει οδηγήσει σε μαρασμό την αγροτική οικονομία, σε απόγνωση του αγρότες και σε ερήμωση την ύπαιθρο. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε φιάσκο το Εθνικό Κτηματολόγιο, έκανε λόγο για καθυστέρηση στα έργα της Ολυμπιάδας και τόνισε πως το όραμα του κόμματός του είναι μια Ελλάδα δυναμική, ασφαλής, με κοινωνική συνοχή και ανθρωπισμό.

    [05] Εθνικό Συμβούλιο για βιολογικούς και τοξικούς κινδύνους.

    29/09/2001 21:40:02

    Την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο για την προστασία της χώρας από τους βιολογικούς ή τοξικούς κινδύνους. Αύτο δήλωσε, από τα Γιάννενα που βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως μέλη του συμβουλίου είναι ό,τι επιφανέστερο έχει η χώρα από καθηγητές ακαδημαϊκούς και ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να προδιαγραφούν οι δράσεις οι οποίες απαιτούνται γύρω από αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

    [06] Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    29/09/2001 21:39:55

    Στην τελική τους ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου, το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Αύριο διεξάγονται εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων. Θα ψηφίσουν περίπου 300 χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα για την εκλογή των 6 χιλιάδων εκπροσώπων, οι οποίοι θα μετάσχουν στο συνέδριο. Αύριο αναμένεται να αρχίσει η διαφημιστική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2001 - 20:30:20 UTC