Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ-Τελεσίγραφο Μπούς προς Ταλεμπάν-Ισλαμιστές-Απειλή.
  • [02] Συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι "15"-Πρωθυπουργός.
  • [03] Αναταραχή στις διεθνείς χρηματογορές-Συνεδριάζει το ΕΚΟΦΙΝ
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-Βασιλείου
  • [05] Ικαρία-Εντοπίστηκε σκάφος με 200 λαθρομετανάστες
  • [06] Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο
  • [07] Λήγει σήμερα η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
  • [08] Υπόσχονταν διορισμούς στο δημόσιο
  • [09] Ασφαλιστικό .
  • [10] Λαθρομετανάστες .
  • [11] Πολιτιστική Ολυμπιάδα .
  • [12] Διπλωματικοί υπάλληλοι-Απεργία .
  • [13] ΟΤΑ-Απεργία .

  • [01] ΗΠΑ-Τελεσίγραφο Μπούς προς Ταλεμπάν-Ισλαμιστές-Απειλή.

    21/09/2001 13:25:52

    Με τη φράση "ή είστε μαζί μας ή είστε με τους τρομοκράτες", ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τις κυβερνήσεις όλων των χωρών του πλανήτη να συνταχθούν με τη χώρα του στην εκστρατεία εναντίον της τρομοκρατίας. Μιλώντας ενώπιον του κογκρέσου, ο Τζορτζ Μπούς αξίωσε απο το καθεστώς των Ταλεμπάν να παραδόσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν και να επιτρέψουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΗΠΑ στα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών, λέγοντας οτι είτε θα παραδόσουν τους τρομοκράτες, είτε θα μοιρασθούν την τύχη τους. Είπε επίσης οτι ο πόλεμος θα είναι μακροχρόνιος και δεν θα περιορισθεί σε πράξεις αντιποίνων και μεμονωμένες επιθέσεις. Ο γγ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τελεσίγραφο του προέδρου Μπους, ενώ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο, χαρακτήρισε ως απολύτως απαράδεκτες τις προτάσεις των κληρικών να εγκαταλείψει ο μπιν Λάντεν οικειοθελώς το Αφγανιστάν. Απο την πλευρά τους οι Ταλεμπάν κατέστησαν σαφές σήμερα ότι δεν πρόκειται να παραδόσουν τον Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για την ευθύνη του στις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.Στο μεταξύ να πλήξει "με σιδερένια γροθιά" αραβικές χώρες, εάν βοηθήσουν τις ΗΠΑ να επιτεθούν στο Αφγανιστάν, απείλησε μία άγνωστη μέχρι σήμερα οργάνωση, με την επωνυμία "Αλ Κάιντα Ισλαμικός Στρατός-Μονάδα Αραβικής Χερσονήσου". Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν η οργάνωση αυτή έχει σχέση με την Αλ Κάιντα (Βάση), την οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

    [02] Συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι "15"-Πρωθυπουργός.

    21/09/2001 13:25:46

    Πυρετός διαβουλεύσεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής των 15 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 7 το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Βασικό θέμα της συνόδου είναι η εκτίμηση της διεθνούς κατάστασης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και η στάση που θα τηρήσουν οι "15". Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος το πρωί μιλώντας σε συμπόσιο στο Ζάππειο Μέγαρο για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, τόνισε οτι η τρομοκρατία είναι μια έκφραση νοοτροπίας, η οποία δεν συμβιβάζεται με τον πολιτισμό. Ανέφερε ότι ο πολιτισμός δεν επιβάλλεται με τη βία αλλά προϋποθέτει ανεκτικότητα, σεβασμό και τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, και εγκατάλειψη των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ θρησκειών, πολιτισμών και νοοτροπιών. Λέμε "όχι", επισήμανε ο πρωθυπουργός , στους φανατικούς της σύγκρουσης των πολιτισμών.

    [03] Αναταραχή στις διεθνείς χρηματογορές-Συνεδριάζει το ΕΚΟΦΙΝ

    21/09/2001 13:25:39

  • Σήμερα και αύριο συναντώνται στη Λιέγη οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και τις επιπτώσεις που θα έχει η τρομοκρατική επίθεση στις οικονομίες των "15". Σήμερα θα συνεδριάσουν οι "12" του Ευρωγκρούπ, ενώ αύριο η συζήτηση θα συνεχιστεί στο ΕΚΟΦΙΝ. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Στο μεταξύ έντονες πιέσεις δέχονται και σήμερα οι διεθνείς χρηματαγορές, καθώς οι συνέπειες απο το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ συνεχίζουν να προκαλούν τις ανησυχίες των επενδυτών για οικονομική αβεβαιότητα. Με μεγάλη πτώση άνοιξαν σήμερα τα χρηματιστήρια του Λονδίνου, της Φραγκφούρτης και του Παρισιού, ενω στη "Γουόλ Στρίτ", οι δείκτες κινήθηκαν εκ νέου πτωτικά. Με πτώση έκλεισε και το χρηματιστήριο στο Τόκιο. Στη Σοφοκλέους οι απώλειες έφθαναν το 4%.

    [04] Συνάντηση Καραμανλή-Βασιλείου

    21/09/2001 13:25:32

  • Για τις συνομιλίες που είχε στις ΗΠΑ για το Κυπριακό, ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου. Σε δηλώσεις του ο κ.Βασιλείου εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις στο πρόβλημα θα είναι ουδέτερες ύστερα απο τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει να υπάρξει κινητικότητα και ενεργότερη προσπάθεια επίλυσής του. Τέλος ο κ. Βασιλείου απέκλεισε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον της Κύπρου για οικονομική δράση του Μπιλ Λάντεν μέσω εταιριών που εδρεύουν στο νησί.

    [05] Ικαρία-Εντοπίστηκε σκάφος με 200 λαθρομετανάστες

    21/09/2001 13:25:26

  • Ενα ακόμη δουλεμπορικό σκάφος με 200 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε νοτιοδυτικά της Ικαρίας από ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα". Το ξύλινο σκάφος ρυμουλκήθηκε συνοδεία περιπολικών σκαφών στο Βαθύ της Σάμου, ενώ οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στην ξηρά.

    [06] Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

    21/09/2001 13:25:17

  • Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο αύριο και στην πρωτοβουλία αυτή μετέχουν 82 δήμοι σε όλη τη χώρα. Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών οι μετακινήσεις με τα αστικά μέσα θα γίνεται δωρεάν.

    [07] Λήγει σήμερα η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

    21/09/2001 13:25:10

  • Λήγει σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας, οι οποίοι ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας έχουν συσσωρευθεί τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων. Στο μεταξύ, σε απεργία διαρκείας με οικονομικά αιτήματα προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι διπλωματικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

    [08] Υπόσχονταν διορισμούς στο δημόσιο

    21/09/2001 13:25:01

  • Σαραντατριάχρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη γιατί υποσχόταν σε διάφορα άτομα ότι θα τα διορίσει στο Δημόσιο, καταφέρνοντας μ΄αυτό τον τρόπο να τους αποσπάσει συνολικά πάνω από 6 εκατομμύρια δραχμές. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ψίλια ο οποίος συστήθηκε ψευδώς σε διάφορα άτομα ως σύμβουλος υπουργού και αντιπρόεδρος μεγάλης επιχείρησης του Δημοσίου. Ο Ψίλιας υπόσχονταν διορισμούς σε διάφορους Οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου ενώ σε μία περίπτωση, υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει και άδεια ταξί.

    [09] Ασφαλιστικό .

    21/09/2001 09:04:09

    Το ασφαλιστικό μπορεί να λυθεί μόνο αν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις συνεργαστούν για τη διαμόρφωση λύσεων. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Τομέα του Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν στο διάλογο υπογραμμίζοντας ότι διάλογος δεν σημαίνει διαπραγμάτευση και πως ανάμεσα στους εργαζόμενους και την κυβέρνηση δεν υπάρχει διαπραγμάτευση αλλά συμμαχία, συνεργασία και συμπόρευση.

    [10] Λαθρομετανάστες .

    21/09/2001 09:04:03

    Ενα ακόμη δουλεμπορικό σκάφος με 200 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στο Αιγαίο. Το σκάφος μήκους 27 μέτρων εντοπίστηκε νοτιοδυτικά της Ικαρίας και ρυμουλκήθηκε σε υπήνεμη περιοχή απ΄όπου επιβιβάστηκαν σε άλλα σκάφη οι λαθρομετανάστες και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ Σάμου.

    [11] Πολιτιστική Ολυμπιάδα .

    21/09/2001 09:03:56

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει το πρωί σε συμπόσιο στο Ζάππειο Μέγαρο για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα. Χθες ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση για το Ολυμπιακό νομοσχέδιο με μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη.

    [12] Διπλωματικοί υπάλληλοι-Απεργία .

    21/09/2001 09:03:50

    Σε απεργία διαρκείας με οικονομικά αιτήματα προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών με την συμμετοχή και των εμπειρογνωμόνων και του επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου.

    [13] ΟΤΑ-Απεργία .

    21/09/2001 09:03:43

    Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες. Εξαιτίας της απεργίας έχουν συσσωρευθεί τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 September 2001 - 11:30:41 UTC