Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη από το υπουργείο Παιδείας.
  • [02] Απέρριψε η Ουάσινγκτον την πρόταση των Ταλιμπάν.
  • [03] Βρυξέλες-ΕΕ-"Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης".
  • [04] ΚΥΣΕΑ-Αναδιοργάνωση Ενόπλων Δυνάμεων.
  • [05] Συνεχίζεται η βουτιά των χρηματιστηρίων και της Σοφοκλέους.
  • [06] Κατάρτιση νέου προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.
  • [07] Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Καραμανλής.

  • [01] Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη από το υπουργείο Παιδείας.

    20/09/2001 21:30:07

    Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε σήμερα την εξεταστέα ύλη, η οποία ταυτίζεται με την διδακτέα. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ενώ οι περισσότεροι μαθητές δηλώνουν ικανοποιημένοι, καθώς απο την αρχή της χρονιάς γνωρίζουν σε τι κεφάλαια θα εξεταστούν στο τέλος, γεγονός που τους επιτρέπει να προγραμματίσουν καλύτερα την μελέτη τους.

    [02] Απέρριψε η Ουάσινγκτον την πρόταση των Ταλιμπάν.

    20/09/2001 21:26:29

    Η Ουάσιγκτον απέρριψε την απόφαση των αφγανών θρησκευτικών ηγετών να ζητήσουν από τον Μπίν Λάντεν να εγκαταλείψει οικειοθελώς τη χώρα και επέμεινε στην έκδοση του Σαουδάραβα κροίσου. Πρόκειται για κάτι περισσότερο απο τον Μπιν Λάντεν, πρόκειται για την διάλυση της τρομοκρατικής υποδομής στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος. Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν προειδοποίησαν ότι θα κηρύξουν ιερό πόλεμο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτεθούν εναντίον της χώρας. Ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ συσσωρεύονται στον Περσικό, ενώ αμερικανός στρατηγός ανακοίνωσε ότι μονάδες του στρατού ξηράς έλαβαν διαταγή να αναπτυχθούν,στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας. Το Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα να χρησιμοποιήσον τον εναέριο χώρο του για επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος του Πακιστάν Μουσάραφ δέχεται πιέσεις από την αντιπολίτευση να μην διευκολύνει τις αμερικανικές δυνάμεις σε ενδεχόμενη επίθεση στο Αφγανιστάν.

    [03] Βρυξέλες-ΕΕ-"Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης".

    20/09/2001 21:26:23

    Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης της ΕΕ

    κατέληξαν σε κάτ΄αρχήν πολιτική συμφωνία για το "ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης" και την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης στους κόλπους της ΕΕ. "Αγκάθι" της συνόδου ήταν ο προσδιορισμός της έννοιας της τρομοκρατίας, που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εναρμόνιση της κοινοτικής δράσης, η οποία λόγω των αποκλίσεων που υπήρξαν κατά τη συζήτηση, παραπέμφθηκε να αποφασισθεί στην επόμενη σύνοδο στις 6-7 Δεκεμβρίου. Αύριο συνέρχονται εκτάκτως στις βρυξέλλες οι 15 ηγέτες της ΕΕ, προκειμένου να αποφασίσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,στο πλαίσιο μιας κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής.

    [04] ΚΥΣΕΑ-Αναδιοργάνωση Ενόπλων Δυνάμεων.

    20/09/2001 21:26:17

    Σε αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων προχωρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι νέες ασύμμετρες απειλές, όπως τις χαρακτήρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που εμφανίζονται στη διεθνή σκηνή. Το θέμα απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ και σύμφωνα με τον υπουργό άμυνα οι ένοπλες δυνάμεις θα έχουν ενεργότερη συμμετοχή στη φρούρηση στόχων και θα έχουν κεντρικό ρόλο στα θέματα ασφάλειας των Αγώνων του 2004.

    Παράλληλα σχεδιάζεται η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα λειτουργεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά θα πρόκειται για ενιαίο κέντρο χειρισμού κρίσεων όπου θα συλλέγονται, θα αξιολογούνται και θα αναλύονται όλα τα νέα δεδομένα που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια της χώρας.

    [05] Συνεχίζεται η βουτιά των χρηματιστηρίων και της Σοφοκλέους.

    20/09/2001 21:26:10

    Σοβαρές παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία προκαλεί το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ. Μεγάλες εταιρίες κυρίως στον τομέα των αερομεταφορών και των ασφαλειών, που δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα, ανανοινώνουν καθημερινώς απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στις χρηματαγορές η εικόνα είναι τραγική και σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου παρατηρείται μεγάλη πτώση. Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου κατέγραψαν νέες σημαντικές απώλειες από 3 έως 5%. Με απώλειες 5,08% έκλεισε και η Σοφοκλεους.

    [06] Κατάρτιση νέου προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.

    20/09/2001 21:26:03

    Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρεί στην κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού,χωρίς ωστόσο να περικόπτει δαπάνες. Υπενθυμίζεται

    ότι ο αρχικός σχεδιασμός για τον Προϋπολογισμό του 2002 προέβλεπε ένα πλεόνασμα περίπου 680 δισ. δρχ., έναντι των περίπου 200 δισ. του 2001, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια να καλυφθούν "νέα δεδομένα". Οι οικονομικές επιπτώσεις στην Ευρώπη απο το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ θα εξεταστούν αύριο και μεθαύριο από τους υπουργούς εθνικής οικονομίας της ΕΕ με τη συμμετοχή του Γιάννου Παπαντωνίου

    [07] Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Καραμανλής.

    20/09/2001 21:25:56

    Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος του τόνισε ότι η διεθνής κρίση δεν τερματίζει την ακυβερνησία. Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη διεθνή κρίση για να συγκαλύψει τα προβλήματα που δημιούργησε και να κρύψει τις αδυναμίες της. Παράλληλα επέμεινε στην ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής καλώντας την κυβέρνηση να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για να υπάρξει συναίνεση, με την ευκαιρία και της Ολυμπιάδας του 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 September 2001 - 20:30:23 UTC