Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην ΠΓΔΜ
  • [02] Στον τελικό του ακοντισμού ο Γκατσιούδης
  • [03] Τελευταία μαζική έξοδος
  • [04] Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα
  • [05] "Εφυγε" ο χορευτής Γ. Φλερύ
  • [06] Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Κ. Χατζηχρήστο

  • [01] Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην ΠΓΔΜ

    11/08/2001 11:17:22

    Εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες για την υπογραφή μεθαύριο, Δευτέρα, της ειρηνευτικής συμφωνίας για την εκτόνωση της κρίσης στην ΠΓΔΜ. Σλαβομακεδόνες λεηλάτησαν στα Σκόπια την Παρασκευή το βράδυ καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο επτά στρατιωτών από την έκρηξη νάρκης. Σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Γκόστιβαρ, στα δυτικά, έντεκα αλβανοί αντάρτες έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε επίθεση εξτρεμιστών σε αστυνομικό τμήμα στο Ζέντεν (βόρεια) τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί. Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι δεν υπάρχει περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης κατά των αλβανών εξτρεμιστών, ενώ η υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ιλίγκα Μιτρέβα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επανεξετάσει το σχέδιό της για εθελοντικό αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών.

    [02] Στον τελικό του ακοντισμού ο Γκατσιούδης

    11/08/2001 11:07:12

    Μόλις μια βολή χρειάστηκε ο πρωταθλητής μας Κώστα Γκατσιούδης για να προκριθεί τα ξημερώματα στον τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Εντμοντον. Ο πρωταθλητής μας πέρασε στον τελικό, που θα διεξαχθεί αύριο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με επίδοση 87 μέτρα και 81 εκατοστά. Επίσης, στον τελικό της δισκοβολίας αγωνίζεται σήμερα η Τασούλα Κελεσίδου. Στο μεταξύ, πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό των 200 μέτρων από το χρυσό Ολυμπιονίκη μας Κώστα Κεντέρη. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία απηύθυνε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

    [03] Τελευταία μαζική έξοδος

    11/08/2001 11:07:05

    Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου την πρωτεύουσα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η κίνηση και σήμερα από το πρωί είναι αυξημένη στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου μέχρι το Δεκαπενταύγουστο έχουν προγραμματιστεί για τα νησιά περισσότερα από 200 δρομολόγια των πλοίων. Παράλληλα η Τροχαία λαμβάνει τα καθιερωμένα μέτρα και στις δύο εθνικές οδούς για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μετέβη χθες στη Σίφνο για ολιγοήμερες διακοπές.

    [04] Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα

    11/08/2001 11:06:59

    Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χθες στη Δεσφίνα Φωκίδας σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία του φετινού καλοκαιριού όπου το θερμόμετρο έδειξε 43 βαθμούς. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο.

    [05] "Εφυγε" ο χορευτής Γ. Φλερύ

    11/08/2001 11:06:52

    Σε ηλικία 87 ετών πέθανε χθες ο γνωστός χορευτής και χορογράφος Γιάννης Φλερύ. Ο Γιάννης Φλερύ ξεκίνησε την καριέρα του το 1937, ενώ το 1940 προσελήφθη ως πρώτος χορευτής στη Λυρική Σκηνή και μετά το Β'Παγκόσμιο Πόλεμο έκανε διεθνή καριέρα με παρτενέρ τη Λίντα Αλμα.

    [06] Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Κ. Χατζηχρήστο

    11/08/2001 11:06:46

    Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, με λοίμωξη του αναπνευστικού, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 August 2001 - 11:30:17 UTC