Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος θρίαμβος του Κεντέρι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.
  • [02] Πληθωρισμός Ιουλίου-Αναμένεται να κλείσει στο 3,9%
  • [03] Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
  • [04] ΠΓΔΜ-Εκρηξη νάρκης-Θύματα
  • [05] Για τη Σίφνο αναχωρεί ο πρωθυπουργός
  • [06] Χρυσό ο Κεντέρης.
  • [07] Καταστατικό ΠΑΣΟΚ.
  • [08] Πληθωρισμός.
  • [09] Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
  • [10] Προσλήψεις-Αντιπαράθεση.
  • [11] Φάρμακο-Απόσυρση.
  • [12] Μετοχές-"Φούσκες".

  • [01] Νέος θρίαμβος του Κεντέρι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

    10/08/2001 13:19:46

  • Με υπερηφάνια γέμισε για μία ακόμα φορά όλους τους Ελληνες, ο Ολυμπιονίκης μας Κώστας Κεντέρης, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Εντμοντον του Καναδά. Μετά απο μία συγκλονιστική κούρσα ο Κεντέρης αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο σε όλους τους απλούς Ελληνες φιλάθλους, οι οποίοι τον πλησίασαν μετά τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ και τον ευχαριστούσαν. Ανέφερε οτι δούλεψε σκληρά και αυτό το μετάλλιο αντιπροσωπεύει την κούραση ενός χρόνου. Τόνισε οτι οι Ελληνες σπρίντερ πρέπει να διατηρήσουν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον Ολυμπιονίκη απέστειλαν οι κύριοι Σημίτης, Καραμανλής και Κωνσταντόπουλος. Η χώρα μας μετά την κατάκτηση των τριών μεταλλίων καταλαμβάνει την 8η θέση στον πίνακα των μεταλλίων μετά την ολοκλήρωση της 7ης ημέρας των αγώνων. Σημειώνεται οτι στον τελικό της δισκοβολίας προκρίθηκε η Τασούλα Κελεσίδου, ενω στη μάχη για ένα μετάλλιο ρίχνεται αύριο τα ξημερώματα και ο πρωταθλητής μας στον ακοντισμό Κώστας Γκατσιούδης.

    [02] Πληθωρισμός Ιουλίου-Αναμένεται να κλείσει στο 3,9%

    10/08/2001 13:19:39

  • Ανακοινώνεται σήμερα απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Ιουλίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 3,9%. Σημειώνεται οτι και τον Ιούνιο ο πληθωρισμός έκλεισε στο 3,9%, ενω σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, πτώση αναμένεται απο τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

    [03] Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

    10/08/2001 13:19:33

  • Απρόβλεπτες είναι πλέον οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στο κέντρο της Ιερουσαλήμ και το μπαράζ των στρατιωτικών αντιποίνων κατα των Παλαιστινίων απο πλευράς Ισραηλινών. Απο την επίθεση αυτοκτονίας στην Ιερουσαλήμ, που ανέλαβε η στρατιωτική πτέρυγα της "Χαμάς", έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα, ενω σύμφωνα με τις αρχές 44 από τους 90 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Την ίδια ώρα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε αντίποινα εκτόξευσαν πυραύλους κατά της παλαιστινιακής αστυνομίας στη Ραμάλα, ενω ισραηλινοί αστυνομικοί σε μία βαθιά συμβολική κίνηση να πάρουν τον πλήρη έλεγχο της Ιερουσαλήμ, κατέλαβαν τα γραφεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στο κέντρο της πόλης και συνέλαβαν 7 Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

    [04] ΠΓΔΜ-Εκρηξη νάρκης-Θύματα

    10/08/2001 13:19:26

  • Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, καθώς οι συνεχιζόμενες αιματηρές συγκρούσεις των κυβερνητικών δυνάμεων με τους Αλβανούς αντάρτες, απειλούν "να τινάξουν στον αέρα" την ειρηνευτική συμφωνία, που αναμένεται να υπογραφεί τη Δευτέρα στην Οχρίδα. Το πρωί οκτώ στρατιώτες της ΠΓΔΜ έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίσθηκαν όταν το φορτηγό που τους μετέφερε, 15 χιλιόμετρα βόρεια των Σκοπίων, έπεσε σε νάρκες. Επίσης στις χθεσινές συγκρούσεις στο Τέτοβο, μαχητικά ελικόπτερα προέβησαν σε βομβαρδισμούς θέσεων των εξτρεμιστών. Στο μεταξύ μία νέα αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση με την επωνυμία "Αλβανικός Εθνικός Στρατός" ανέλαβε την ευθύνη της ενέδρας σε στρατιωτική φάλλαγα σε αυτοκινητόδρομο του Τέτοβου, απο την οποία 10 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

    [05] Για τη Σίφνο αναχωρεί ο πρωθυπουργός

    10/08/2001 13:19:18

  • Για τη Σίφνο έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει εκτός απροόπτου στις 4 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπου θα περάσει το υπόλοιπο των διακοπών του. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους.

    [06] Χρυσό ο Κεντέρης.

    10/08/2001 09:27:00

    Νέα παγκόσμια διάκριση της Ελλάδας στους 8ους αγώνες στίβου στο Εντμοντον του Καναδά. Ο Κώστας Κεντέρης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα τερματίζοντας σε 20.04 στον τελικό. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας απέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του αγωνίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη συμμετοχή της στον τελικό της δισκοβολίας εξασφάλισε και η Τασούλα Κελεσίδου, που έριξε σήμερα το πρωί 62.26 μέτρα.

    [07] Καταστατικό ΠΑΣΟΚ.

    10/08/2001 09:26:54

    Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο κειμένου για το νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις για το σχέδιο θα τεθούν υπόψην την επιτροπής καταστατικού στις δυο επόμενες συνεδριάσεις της στις 21 και 23 Αυγούστου προκειμένου να διαμορφωθεί το εισηγητικό κείμενο προς την Κεντρική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου και θα διαμορφώσει το τελικό κείμενο-εισήγηση προς το συνέδριο.

    [08] Πληθωρισμός.

    10/08/2001 09:26:48

    Ανακοινώνονται σήμερα απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τα επίπεδα που κυμάνθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, ο οποίος τον Ιούνιο έφτασε το 3,9%. Στο μεταξύ, τα έσοδα τον μήνα Ιούλιο παρουσίασαν αύξηση 9,9%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2000.

    [09] Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    10/08/2001 09:26:41

    Τη διαδικασία πώλησης των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αμφισβητεί η δεύτερη πλειοδότρια στο διαγωνισμό, που είναι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Συγκεκριμένα η διοίκηση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας αφήνει αιχμές για τη διαδικασία επιλογής του πλειοδότη υποστηρίζοντας ότι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος δεν υπέδειξε πλειοδότη και επομένως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΒΑ προχώρησε με δική του ευθύνη στην ανακήρυξη ως πλειοδότη των γερμανικών ναυπηγείων HDW/FS.

    [10] Προσλήψεις-Αντιπαράθεση.

    10/08/2001 09:26:35

    Mόνιμη επιτροπή ελέγχου των προσλήψεων του ΑΣΕΠ θα ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του ΑΣΕΠ στη νόμιμη διαδικασία των προσλήψεων. Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, χαρακτήρισε τους τομεάρχες της ΝΔ ως αδιόρθωτους νοσταλγούς του παρελθόντος και θυμήθηκαν την πολιτική προσλήψεων που εφήρμοζε η Δεξιά όταν ήταν στην κυβέρνηση και έμεινε γνωστή σε όλους με τη φράση "Τα δικά μας παιδιά".

    [11] Φάρμακο-Απόσυρση.

    10/08/2001 09:26:28

    Αποσύρθηκαν και στη χώρα μας από τα φαρμακεία σκευάσματα της εταιρίας Μπάγιερ, τα οποία χορηγούνται για την καταπολέμηση της χοληστερίνης. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν οτι πιθανόν το σκεύασμα να συνδέεται με 31 θανάτους ασθενών

    [12] Μετοχές-"Φούσκες".

    10/08/2001 09:26:22

    Να απορριφθούν οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχουν καταθέσει οι οικονομικοί παράγοντες Ηλίας Μπογδάνος και Ιωάννης Μούστος, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση με τις μετοχές-"φούσκες" στο χρηματιστήριο, προτείνει προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Καραΐσκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 August 2001 - 11:30:32 UTC