Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινωνική πολιτική-Μέτρα.
  • [02] Υπερβολές χαρακτήρισε ο Σημίτης τα περί κρίσης στο ΠΑΣΟΚ.
  • [03] Κινητοποίηση οικοδόμων-Επεισόδια.
  • [04] ΙΚΑ-Νεκτάριος-Ασφαλιστικό.
  • [05] Μήνυμα ειρήνης προς τον τουρκικό λαό από τον Γ.Παπανδρέου.
  • [06] Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα πανωτόκια.
  • [07] Βουλή-Καραμανλής-Οικονομία.
  • [08] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Καζαντζίδης για εξετάσεις.
  • [09] Πρωθυπουργός-Κοινωνική πολιτική-Δηλώσεις

  • [01] Κοινωνική πολιτική-Μέτρα.

    05/04/2001 21:17:47

    Το πακέτο των μέτρων για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο δικτύου κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Μεταξύ άλλων το πακέτο των μέτρων, το κόστος των οποίων για την τριετία 2002-2004 θα φτάσει τα 600 δισ δρχ,

    περιλαμβάνει ετήσιο επίδομα 100-200 χιλιάδων δρχ στα νοικοκυριά που ζούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και το ετήσιο εισόδημα είναι κάτω από 750.000 δρχ. Μηνιαίο επίδομα 48.000 δρχ, για ένα χρόνο σε ανέργους ηλικίας 45-65 ετών, που δεν παίρνουν επίδομα απο τον ΟΑΕΔ και ετήσιο επίδομα 100.000 δρχ σε οικογένειες που έχουν παιδιά 6-16 ετών, πηγαίνουν σχολείο και το ετήσιο εισόδημα τους είναι κάτω του ενός εκατομμυρίου δραχμών. Το πακέτο των κοινωνικών μέτρων περιλαμβάνει ακόμη σταδιακή αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, του ΕΚΑΣ, των κατώτατων συντάξεων του ΙΚΑ, καθώς και την καταβολή εφάπαξ ενίσχυσης 1.000.000 δρχ. για το τρίτο παιδί αλλά και σε όσους διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και ακριτικές περιοχές.

    [02] Υπερβολές χαρακτήρισε ο Σημίτης τα περί κρίσης στο ΠΑΣΟΚ.

    05/04/2001 21:17:39

    Προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης,

    κατέβαλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε «υπερβολές τα περί κρίσης στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να αφεθεί πίσω η γκρίνια, η μιζέρια και η εσωστρέφεια ενώ απέκλεισε το σενάριο του ανασχηματισμού. Είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και πρέπει

    να μας ενδιαφέρει η προώθηση της πολιτικής που έχουμε χαράξει, τόνισε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε οτι όσες φορές ασχολήθηκαμε με την ουσία της πολιτικής βγήκαμε κερδισμένοι και αυτό θα κάνουμε και τώρα

    [03] Κινητοποίηση οικοδόμων-Επεισόδια.

    05/04/2001 21:17:33

    Πολιτικά κίνητρα και προσπάθεια ακύρωσης των μέτρων για την κοινωνική πολιτική, διέβλεψε η κυβέρνηση, πίσω από την προσπάθεια των οικοδόμων, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, στην Αθήνα και προκάλεσαν επεισόδια έξω από το κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά. Στο θέμα παρενέβη και ο εισαγγελέας που έδωσε εντολή να συλλαμβάνονται όσοι διαπράττουν αδικήματα, όπως κατάληψη οδοστρώματος ή παρακώλυση συγκοινωνιών.

    [04] ΙΚΑ-Νεκτάριος-Ασφαλιστικό.

    05/04/2001 21:17:25

    Σύστημα ασφάλισης με τρεις πυλώνες, δηλαδή κύρια σύνταξη, με ευθύνη του κράτους, επικουρική με ενίσχυση της επενδυτικής πρακτικής των ταμείων και ιδιωτική ασφάλιση, με την παροχή φορολογικών κινήτρων για μεσαία και υψηλά εισοδήματα, πρότεινε ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Νεκτάριος. Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας κ. Γιαννίτσης αναφερόμενος στα σενάρια για αλλαγές στο ασφαλιστικό, έκανε λόγο για

    για πλούσια ανθοδέσμη καταστροφολογίας, εικασιών και σεναρίων

    [05] Μήνυμα ειρήνης προς τον τουρκικό λαό από τον Γ.Παπανδρέου.

    05/04/2001 21:17:18

    Μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς τον τουρκικό λαό εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης, μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Αγκυρα για διήμερη επίσκεψη εργασίας. Είμαι πεπεισμένος, τόνισε, οτι μία ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σημαίνει σταθερότητα για την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί μια εγγύηση για την αμοιβαία πρόοδο και ασφάλεια και προωθεί την ικανότητα των οικονομιών των δύο χωρών να είναι ανταγωνιστικές και επιτυχημένες μέσα σε μια παγκόσμια οικονομία. Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Τουρκία.

    [06] Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα πανωτόκια.

    05/04/2001 21:17:11

    Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα πανωτόκια, στην οποία έγιναν και νέες βελτιώσεις. Ετσι, επεκτείνεται η εφαρμογή της ρύθμισης στις οφειλές, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες και απαιτητές μέχρι την 31/12/2000, έναντι της 15/04/1998, που προβλεπόταν αρχικά. Η ρύθμιση θα αφορά πλέον οφειλές, που δεν υπερβαίνουν τα 750 εκατ. δρχ, ενώ παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων μέχρι την 31/12/2001.

    [07] Βουλή-Καραμανλής-Οικονομία.

    05/04/2001 21:17:05

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για την πορεία της οικονομίας, ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής από τον πρόεδρο της βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Ο κ.Καραμανλής επικαλείται την προβληματική κοινωνική και οικονομική κατάσταση και κατηγορεί την κυβέρνηση για εισπρακτική πολιτική με άδικους φόρους, ύποπτες μετοχοποιήσεις και υπερβολικά φιλόδοξες προβλέψεις για το βαθμό ανάπτυξης.

    [08] Στο Ιατρικό Κέντρο ο Καζαντζίδης για εξετάσεις.

    05/04/2001 21:16:58

    Στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών εισήχθη ο Στέλιος Καζαντζίδης, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Οι γιατροί λένε ότι διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της νεοπλασματικής νόσου. Ο Καζαντζίδης είχε χάσει αδικαιολόγητα έξι κιλά τους τελευταίους τρεις μήνες και είχε μεγάλη ατονία. Στο μεταξύ, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγχείρηση στον αυχένα που υποβλήθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

    [09] Πρωθυπουργός-Κοινωνική πολιτική-Δηλώσεις

    05/04/2001 15:03:07

  • Τις βασικές κατευθύνσεις της κοινωνικής πολιτικής, για την ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων στην τριετία 2002-2004 ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού Συμβουλίου. Στόχος των μέτρων αυτών, είπε ο κ. Σημίτης, είναι να περιοριστούν οι ανισότητες, να ενισχυθούν όσοι είναι πιο αδύνατοι και να δημιουργηθεί μία κοινωνία πιο δυναμική. Οι πολιτικές, τόνισε, που αναπτύσσονται στο σχέδιο που εγκρίθηκε, θα καλυφθούν με πόρους 550 δισ. δραχμών, ενω ανέφερε ότι στο τέλος της τετραετίας οι δαπάνες της κοινωνικής πολιτικής θα πλησιάζουν το μέσο όρο των δαπανών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ.Σημίτης κατήγγειλε την κατάληψη απο οικοδόμους στο υπουργείο Εργασίας, στο χώρο της Ακρόπολης και στην προσπάθεια κατάληψης που γίνεται σε άλλους χώρους, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης, των προσπαθειών της κυβέρνησης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 April 2001 - 20:30:21 UTC