Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα κοινωνικής προστασίας-Υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Οικοδόμοι-Κατάληψη του υπουργείου Εργασίας
  • [03] Βουλή-Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πανωτόκια
  • [04] Παπανδρέου-Αναχωρεί το απόγευμα για την Αγκυρα
  • [05] Αύριο η συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά
  • [06] Πρυτάνεις-Αναστολή των κινητοποιήσεων-Ανοιχτά τα ΑΕΙ
  • [07] Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες στην Αττική.
  • [08] Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
  • [09] Μέτρα κατά φτώχειας.
  • [10] Πανωτόκια.
  • [11] Διεθνείς εξελίξεις στην Αθήνα.
  • [12] Υπουργείο Εργασίας.

  • [01] Μέτρα κοινωνικής προστασίας-Υπουργικό συμβούλιο

    05/04/2001 14:01:52

  • Με την εξειδίκευση των μέτρων κοινωνικής προστασίας ασχολείται απο το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο κ.Σημίτης δήλωσε οτι θα είναι μια ήρεμη συνεδρίαση. Αμέσως μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις γενικές κατευθύνσεις των μέτρων, τα οποία θα εξειδικεύσουν νωρίς το απόγευμα οι υπουργοί Εργασίας και Υγείας. Τα μέτρα αυτά θα στοχεύουν στην αύξηση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ θα αφορούν και τους τομείς της παιδείας και της υγείας-πρόνοιας.

    [02] Οικοδόμοι-Κατάληψη του υπουργείου Εργασίας

    05/04/2001 14:01:45

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται απο νωρίς το πρωί κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στην Αθήνα απο μέλη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό. Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα προκαλώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Στην περιοχή μετέβη και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, στον οποίο ανέφεραν οι απεργοί οτι θα αποχωρήσουν απο το κτίριο, το απόγευμα. Για το ασφαλιστικό, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει το απόγευμα συλλαλητήριο στην πλατεία Ομόνοιας. Στελέχη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, αλλά και συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, δηλώνουν οτι οι αγώνες θα φτάσουν στα άκρα, προκειμένου να εμποδίσουν την κυβέρνηση ακόμα και να καταθέσει το νομοσχέδιο, το οποίο θεωρούν οτι κατεδαφίζει το Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    [03] Βουλή-Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πανωτόκια

    05/04/2001 14:01:38

  • Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τα πανωτόκια. Υπέρ ψήφισαν 139 βουλευτές, κατά 123, ενώ οι κ.Γιαννακόπουλος και Στρατάκης του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν "παρών". Επίσης απουσίαζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κουρουμπλής και Γικόνογλου.

    Χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου επαναδιατύπωσε την τροπολογία, μετά τις παρατηρήσεις βουλευτών. Η ρύθμιση θα αφορά πλέον οφειλές, που δεν υπερβαίνουν τα 750 εκατ. δρχ, ενω παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων μέχρι την 31/12/2001.

    [04] Παπανδρέου-Αναχωρεί το απόγευμα για την Αγκυρα

    05/04/2001 14:01:31

  • Οι διμερείς σχέσεις και η κατάσταση στα Βαλκάνια, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει με την Τουρκική ηγεσία, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναχωρεί το απόγευμα για διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα οτι η ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα στις δυο χώρες θα επιβεβαιώνει την εξομάλυνση των σχέσεών τους.

    [05] Αύριο η συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά

    05/04/2001 14:01:25

  • Αύριο θα πραγματοποιηθεί στη Ρηγίλλης, η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή με το Γιώργο Σουφλιά. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί ο ρόλος που θα αναλάβει ο Λαρισαίος πολιτικός στο κόμμα. Σήμερα ο κ. Καραμανλής αναχωρεί για τη Σόφια, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [06] Πρυτάνεις-Αναστολή των κινητοποιήσεων-Ανοιχτά τα ΑΕΙ

    05/04/2001 14:01:18

  • Ανοιξαν σήμερα τα πανεπιστήμια, μετά απο απόφαση των πρυτάνεων να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους, με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο, για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Κύριο αίτημα των πρυτάνεων, που ζητούν νέο διάλογο με το υπουργείο Παιδείας, παραμένει η απόσυρση του νομοσχεδίου, η αξιολόγηση των ΤΕΙ και στη συνέχεια η αναβάθμισή τους.

    [07] Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες στην Αττική.

    05/04/2001 14:01:10

  • Στόχοι εμπρηστών με αυτοσχέδιους μηχανισμούς αποτελούμενους απο γκαζάκια έγιναν τα μεσάνυχτα οι είσοδοι δυο τραπεζών στο Χολαργό. Οι εμπρησμοί εκδηλώθηκαν στις εισόδους των υποκαταστημάτων της τράπεζας "Ειτζ-Ες-Μπι-Σι" και στην "Αμρο Μπανκ", στην οδό Περικλέως, προξενώντας ζημιές στις προσόψεις των κτιρίων. Τα ξημερώματα άγνωστος με τηλεφώνημά του στην "Ελευθεροτυπία" ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς εκ μέρους της οργάνωσης "Αναρχικές Ομάδες Επίθεσης".

    [08] Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

    05/04/2001 14:01:00

  • Σε εφαρμογή τίθεται απο σήμερα το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Τα εμπορικά θα είναι ανοικτά απο τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα σούπερ μάρκετς απο τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο τα εμπορικά θα κλείσουν στις 3.00 μετά το μεσημέρι και τα σούπερ μάρκετς στις 6.00 το απόγευμα.

    [09] Μέτρα κατά φτώχειας.

    05/04/2001 09:07:19

    Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει σήμερα μετά το Υπουργικό Συμβούλιο το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν αύξηση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων και των δαπανών για παιδεία, υγεία και πρόνοια. Το συνολικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για το σκοπό αυτό, καθώς και για τα έργα της Ολυμπιάδας θα ανέλθει σε 4 τρισεκατομμύρια δραχμές με περικοπές απο όλο το δημόσιο τομέα.

    [10] Πανωτόκια.

    05/04/2001 09:07:13

    Ψηφίζεται αύριο στη Βουλή η τροπολογία για τα πανωτόκια. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας αργά το βράδυ,μετά τις παρατηρήσεις βουλευτών, επαναδιατύπωσε την τροπολογία. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται την εφαρμογή της ρύθμισης στις οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες και απαιτητές μέχρι την 31/12/2000, έναντι της 15/04/1998 που προβλεπόταν αρχικώς. Η ρύθμιση θα αφορά πλέον οφειλές που δεν υπερβαίνουν τα 750 εκατ. δρχ, ενω παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων μέχρι την 31/12/2001.

    [11] Διεθνείς εξελίξεις στην Αθήνα.

    05/04/2001 09:07:07

    Σημαντικές διεθνείς εξελίξεις δρομολογήθηκαν χθες στην Αθήνα. Στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ πραγματοποιήθηκε η πρώτη σημαντική συνάντηση, μετά τις εκλογές στο Ισραήλ, ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών του, Σιμόν Πέρες και δυο Παλαιστινίων υπουργών, όπου συμφωνήθηκε η επανάληψη των συνομιλιών. Επίσης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε οτι δεν υφίσταται θέμα μεγάλης Αλβανίας. Ολοι οι ξένοι ηγέτες εξήραν το ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας.

    [12] Υπουργείο Εργασίας.

    05/04/2001 09:07:01

    Μέλη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων πραγματοποιούν απο τα ξημερώματα κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο των σημερινών τους κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό. Στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενω το απόγευμα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 April 2001 - 11:30:26 UTC