Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία από την ένταση στα σύνορα Κοσόβου-ΠΓΔΜ.
  • [02] Κυριακής της Ορθοδοξίας-Χριστόδουλος για Πάπα και ταυτότητες
  • [03] Δημόσιες υπηρεσίες-Απογευματινή λειτουργία.
  • [04] Σε ισχύ από αύριο οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
  • [05] Ηράκλειο-ΝΔ-Προσυνέδριο-Προτάσεις.
  • [06] Αύριο η κηδεία του Τάκη Λαμπρία.

  • [01] Ανησυχία από την ένταση στα σύνορα Κοσόβου-ΠΓΔΜ.

    04/03/2001 20:51:49

    Ανησυχία προκαλεί στην Αθήνα, αλλά και στην Ευρώπη, η νέα επικίνδυνη ένταση που επικρατεί στη Νότια Γιουγκοσλαβία, καθώς διεξάγονται σφοδρές μάχες γύρω από το χωριό Τανουσέφτσι, στα σύνορα Κοσόβου-ΠΓΔΜ, που έχει καταληφθεί από ενόπλους Αλβανούς εξτρεμιστές.

    Νωρίτερα, η αστυνομία των Σκοπίων, είχε ανακοινώσει ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν κοντά στο ίδιο χωριό - ο ένας από πυρά Αλβανών και οι άλλοι δύο από νάρκη. Η κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι έκλεισε όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων της με το Κόσοβο.

    [02] Κυριακής της Ορθοδοξίας-Χριστόδουλος για Πάπα και ταυτότητες

    04/03/2001 20:51:41

    Το πράσινο φως για την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην Ελλάδα

    άναψε ουσιαστικά ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δηλώνοντας ότι θα συναντηθεί μαζί του, εφόσον το ζητήσει. Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ταυτοτήτων, λέγοντας ότι ο αριθμός των υπογραφών θα φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια. Εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι στο πλαίσιο της απογραφής του πληθυσμού δεν περιλαμβάνεται ερώτηση για το θρήσκευμα και δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την καθιέρωση θρησκευτικής ταυτότητας, για να απογραφούν οι ορθόδοξοι χριστιανοί.

    Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε όλη την Ελλάδα η Κυριακή της Ορθοδοξίας, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές καθώς η αναστήλωση των εικόνων, ήρθε μετά από τη διαμάχη δεκαετιών στο βυζάντιο. Στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος όπως γίνεται κάθε χρόνο, διάβασε το Σύμβολο της Πίστεως. Μετά τη θεία λειτουργία τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου, όπως κάθε χρόνο ο πρόεδρος παρέθεσε γεύμα.

    [03] Δημόσιες υπηρεσίες-Απογευματινή λειτουργία.

    04/03/2001 20:51:29

    Πρεμιέρα από αύριο στην απογευματινή λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που αρχικά θα ξεκινήσει από την Αθήνα και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Αύριο θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά στην Αθήνα τέσσερις εφορίες,δύο ασφαλιστικά ταμεία και η Νομαρχία Δυτικής Αττικής.

    [04] Σε ισχύ από αύριο οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

    04/03/2001 20:51:16

    Σε ισχύ τίθενται ουσιαστικά από αύριο οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, οι οποίες είναι αυξημένες μέχρι και 100%, γεγονός που εκτινάσσουν στα ύψη το φόρο μεταβίβασης. Εκτιμάται ότι για ένα χρονικό διάστημα θα παγώσουν οι μεταβιβάσεις, καθώς ακόμη δεν έχει ψηφιστεί από τη βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση των αφορολογήτων ορίων, για αγορά πρώτης κατοικίας, γονικών παροχών και κλορονομιών.

    [05] Ηράκλειο-ΝΔ-Προσυνέδριο-Προτάσεις.

    04/03/2001 20:51:02

    Mε συνεδριάσεις των τμημάτων καταστατικού και προγράμματος, συνεχίστηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης οι εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ για το Αιγαίο. Μεταξύ των προτάσεων που διατυπώθηκαν περιλαμβάνονται

    προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων βουλευτών, Νομαρχών και δημάρχων, μικρότερη και πιο ευέλικτη Κεντρική Επιτροπή, θεσμοθέτηση Γραμματέα του Κόμματος και εκλογή περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής που θα αποτελέσει το τέταρτο επίπεδο κομματικής οργάνωσης της ΝΔ.

    [06] Αύριο η κηδεία του Τάκη Λαμπρία.

    04/03/2001 20:50:52

    Κηδεύεται αύριο από το Α` Νεκροταφείο Αθηνών ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος, Τάκης Λαμπρίας, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Τάκη Λαμπρία ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 March 2001 - 21:30:16 UTC